Je 80 000€ za 6,5-árový pozemok veľa?

Ahojte, zda sa vam prilis velka cena cca 80tisic eur za 6.5 arovy pozemok? Pozemok je v meste a su v tom uz aj inz. siete.
Odpovedať
no záleží v akom meste,nie je tam veľký ruch?bude to rodinný dom,alebo dom na podnikanie?
Odpovedať
@marta2610 je to novo vybudovana lokalita, velmi pekna a uplny klud, je to pozemok pre rodinny dom
Odpovedať
@bonnie29 u nás ža,ale nie centrum cca 100 e/m2,je tam kanalizácia a plyn?v okolí cca 5-10 km od týchto pozemkov je cena za m2 ?
Odpovedať
Ak ti to pomôže tak ceny okrajové štvrte TT pre 6a pozemok idú od 90.000 EUR hore. Teda od 150 EURúm2. Podobnú cenu predpokladám NR, TR, KE. Čím bližšie k BA tým viac. V BA potom násobky.
Odpovedať
@bonnie29 nemyslis vazne, v ba je to nerealne v newyorku by to stalo milion a pri ciganskej osade 5e. Cena je aka je tu urcuje trh ked to ludia kupia tak bude taka. Vseobecne je to cena normalma za dobry pozemok blizko normalneho mesta.
Odpovedať
@sysell ze pri ciganskej osade :-D , v KE je cena pozemkov na Grot IV oproti L IX cca 200,- az 250,- za stvorak a to sa tam stavia jak keby to bolo zadarmo
Odpovedať
Tak to je pekná suma teda. Neviem, či by som bol ochotný toľko zaplatiť. Podľa mňa ako išli dole úvery, tak niektorí nevedia, čo za tie parcely pýtať :-|
Odpovedať
záleží podľa toho v akom meste bývaš, však si vezmi takú BA 2 izbovy byt 150 tis € :-D
Odpovedať
To je cca 123,5 eur za m2. Neviem kde to je, ale co by som ja za taku cenu v BA dala! Tu su ceny 2x vyssie a ziadne nove, pekne a kludne lokality nepribudaju, prave naopak.
Odpovedať
drahe to je, ale zalezi aj od lokality...ale radsej zaplatit a byvat vo svojom,,, ja som kupovala pozemok (ktory bolo treba upravit a zburat dom aj humno) za 41 000e...v dedine kde je len maly obchod a nic viac tu nieje...
Odpovedať
@bonnie29 ak ide o cenu za pozemok v PK tak je dobra. Ja neviem zijem asi v inej dimenzii ale take peniaze za pozemky co pytaju je nonsens. Najma na vychod od NR.
Odpovedať
Ked pozeram na tie ceny co tu pisete, asi by som nad kupou pozemku ani neuvazoval, nieto este nad stavbou domu...to kolko tu ludia zarabaju, ak su schopni dat za pozemok 80tis? Vdaka bohu za mojich 6 arov za necelych 17tis, 25 km od TT, 35 od NR, 10 km na vyjazd na dialnicu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bonnie29 Neviem, ci ti tu da niekto konkretnu radu bez toho, aby si upresnila miesto- niekomu sa to moze zdat vela, niekomu malo :-) My sme za pozemok v centre velkeho mesta bez sieti platili 110 Eur/m2 a bola to dobra cena. Nie som ziadny financny odbornik, ale z dlhodobeho hladiska si myslim sa oplati viac investovat do pozemku ako do domu- ten bude casom a starnutim cenu stracat, ale dobre zvoleny pozemok naopak. Takze radsej by som kupila drahsi pozemok a postavila na nom lacnejsi dom (nakoniec na dome je najdolezitejsia prave poloha).
Odpovedať
Kupit dobry pozemok. Dobry neznamena v centre mesta, ale s obcianskym vybavenim, ktore je dolezite i pre znalecky posudok i pre kvalitu zivota. Postavit na nom domcek z karat (OSB), a ked zdedia deti, tak to zapalia a postavia si vlastny dom bez buracich prac podla aktualnych standardov ;-)
Odpovedať
@marek_norway no nie každý chce bývať 25km od TT ani 35 od NR. Ja by som zasa nad niečím takým ani neuvažovala. Takže tvoj komentár ja tak trocha "mimo".
Odpovedať
Pozemok je v Trnave. Pozerali sme aj najblizsie okolie, tam su ceny samozrejme nizsie ale nikde nic nie je momentalne a asi ani najblizsie roky nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway určite nebyvas v meste kde pozemky stoja 5 krát viac..a nemyslím BA ale okresné mestá.
Odpovedať
@marek_norway presne,za pozemok dať toľko peňazí,a čo ďalej? Ja tiež 20km od okresného mesta a 6,5ara za necelých 18tis.
Odpovedať
Profilova fotka
@bonnie29 asi ťa len podráždim...ja som dal 7,55€/m2 a to je 10 km od okresného mesta, teraz boli u nás pozemky po 20€, tesne okolo okresného mesta sú cca po 33-50, priamo v meste 75-100€. 80 tis by som za pozemok nedal.
Odpovedať
Ja by som za pozemok tolko nikdy nedal my sme si dali do 50 000 eur rozpocet na pozemok ale podmienka bola nad 500 stvorakov a vsetky IS. A podarilo sa nam najst fakt velmi pekny pozemok skoro 700 stvorakov vsetky siete tam uz su a za cenu 58 eur stvorak a pozemok je okolie Senca a sme velmi spokojny kupovali sme to niekedy okolo aprila a od vtedy tie pozemky uz isli hore asi o 3-4 tisicky za cely pozemok co je dost za tak kratku dobu. Ale ked sme pozerali ceny pozemkov v obciach ako tomasov, Malinovo atd. co je od nas vzdialene len kusok tam tam su ceny uz neskutocne nadhodene a za ovela mensie pozemky samozrejme je to o par kilometrov blizsie uz ku BA ale odporucam hladat v dedinkach mensich a cestou starostou alebo sa popytat ludi..
Odpovedať
Zalezi kolko stoja podobne pozemky v okoli a ci sa da este z niecoho vyberat a hlavne ci sa vam paci lokalita na byvanie. U nas by som kupila za tu cenu tak 3are.
Odpovedať
Ono nejde o to ci clovek tolko penazi da, ale ci ich ma :-) Ked si chce clovek zobrat hypo este len na pozemok, tak ho necaka svetla hypo buducnost :-S
Odpovedať
@rkorba podľa mňa pozemok na hypo nedajú,či?
Odpovedať
Profilova fotka
@bonnie29 sme mensie okresne mesto a pozemok stal 70€/m2 3roky dozadu, siete sme tahali cez ulicu. Tato cena je na lokalitu a dnesny vyvoj realit a pozemkov uplne vporiadku, primerana a pokial je to pozemok vam vyhovujuci, tak by som nevahala a kupila😊
Odpovedať
Ak na to človek má, tak je to dobrá cena. Ak na to človek nemá, musí si požičať a ešte za ďalších tiež požičaných XY tisíc postaviť dom, tak je to vysoká cena. Potom to končí tak, že ľudia kupujú len malinké pozemky a bývajú hlava na hlave. Náš pozemok na kraji krajského mesta so zastávkou MHD sme kúpili pred rokom za smiešnu cenu oproti tomu, aká je cena pozemkov v okolí. Mali sme približný strop, koľko sme boli za pozemok ochotní zaplatiť a podarilo sa nám taký nájsť v novej, plánovanej lokalite. Kúpna cena sa nám navýšila o investíciu do cesty a sietí, ale stále je výsledná cena minimálne o tretinu až polovicu lacnejšia oproti iným ponukám. Za to sme zaplatili časom, ktorý sme strávili hľadaním, a neskôr vybavovaním a čakaním na vydanie územného rozhodnutia. Ale oplatilo sa počkať :)
Odpovedať
@bonnie29 zalezi v akom meste..ak krajskom meste tak podla mna nie....
Odpovedať
Kazdy sa hrniete na okraj mesta aj ja som uvazoval ale tie ceny co pytaju za pozemky pri BA su hrozne katastrofa. Tak isto uz len okresne mesto kde kupujem pozemok tak je tam cena za m2 okolo 90€ . Tie peniaze do pozemku mozem investovat inak a pozemok ma vsetky siete a cena je smiesna 7€ m vsetky siete + pripraveny na stavbu domu rozloha 630m. Volim si potom za tych blbych 90 000 alebo aj viac co by som dal do pozemku kupit jednoizbak v meste a tam byvat a nehrnut sa na okraj mesta a za 10 rokov sa po nasich cestach budem do prace dostavat 2 hodiny.
Odpovedať
@bonnie29 Na TT nie je zlá cena ... Novovybudoaná lokalita = myslíš kamenáč ? resp. oficiálne nazvané "za traťou" alebo myslíš pekné pole ? Oficiálne sa cenník v týchto dvoch okrajových lokalitách hýbe na úrovni 135 Eur / m2, tj tá 650 tka za 80 tis. Eur nebude asi štandardný pozemok v tvare obdĺžnika, že ? Dobre si premysli tie lokality ... My sme nad nimi tiez dlho uvazovali, ale nakoniec sme isli 3 km vedla smerom k dialnici :)
Odpovedať
@mpfnordy V meste sa ťažko dostať k voľným pozemkom a keď, tak nevedia, čo za to pýtať. Asi preto sa potom veľa ľudí ťahá na ten okraj mesta :) Nie je však okraj mesta ako okraj mesta. Okolie BA mi príde ako čistá šialenosť, ale napr. okraj NR je celkom pohoda. My to máme do centra nejakých 5 km :) Ak sú zápchy v špičke, tak je jedno, či ide niekto z periférie mesta, alebo sa presúva v rámci mesta. Okrem toho na periférii je väčší kľud, menej mestského smradu, príroda za domom... kvalita bývania niekde úplne inde ako v meste.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?