Je 47 árov dosť?

Profilova fotka
dravim nemam ani paru kolko to asi tak moze byt 47 arov a zmerat by to bolo asi tazko:Dchcem len vediet ci je to dostatocne velky priestor podla vas na stavbu domu s priestrannym dvorom? :-) ja myslim ze hej ale som zvedava kto co napise popripade niekto kto ma priblizne velky pozemok a ma ho odfoteny vdaka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
nooooooooooo my máme 22 árov a je to dosť veľký pozemok na tom 47 budeš mať viac než priestranný dvor :)
Odpovedať
No neviem, ale myslim, ze na beznu fotku sa taky pozemok veru nevojde, tam budes moct mat aj kukuricne pole :-) Mam 7,5 ára, zahrada ma z toho 4 are, pre nas je to dost velky priestor na vsetko co potrebujeme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
napr. v meste sú 8 árove pozemky, a ľudia majú poväčšine trávniky, vy môžte mať, užitkove hriadky, ovocný sad aj herbárium.všetko, všetko sa vám tam zmestí. :-)
Odpovedať
tu je fotka z netu 47 aroveho pozemku http://www.areality.sk/pozemok-pre-by... 47 arov je obrovsky pozemok
Odpovedať
@18sokolka18 Dost na co? Ludia pri Bratislave byvaju na desatnasobne mensich pozemkoch a podla cien je to zrejme dost. Ak chces mat svaty pokoj od vsetkych a mat istotu, ze ta nebude rusit aktivita susedov, je to malo. Ak chces pestovat kukuricu, obilie, a chovat vela sliepok, kravy, kone, prasata, tak je to malo. Ak chces mat zahradu dost velku na ovocny sad, zeleninovu zahradu, bazen a terasu, tak je to dost. Ono aj vela zalezi na tom, ci je to rovina alebo vo svahu. 47 arov je 4700 metrov stvorcovych. To je cca 70 x 70 metrov. Domy mavaju zhruba 15x15, mozno obrovsky bungalov moze mat 20x20, cize ti na dvor ostava 50x50 metrov. Ci je to dost a na co vsetko, to sa musis rozhodnut sama. Pekne byvanie! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ci @18sokolka18 nemyslela 4,7 arov (teda 470 m2), 47 arov (4700 m2) je na ovocny sad s mensim druzstvom na nom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak mysliš 4,7 arov, to je malo na rozsiahly dvor, ak si myslela 47 arov , tak si môžeš postaviť 5 domov s rozsiahlymi ihriskami ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@18sokolka18 neni to preklep? bezne pozemky maju tak 7arov..... nepytas sa nahodou na 4,7 ara? lebo na 47 aroch mozes postavit niekolko domov s rozsiahlymi pozemkami :)
Odpovedať
Profilova fotka
68,55 x 68,55 m je slušný pozemok, ani by som taký veľký nechcel...
Odpovedať
@18sokolka18 zalezi na tom, ake su tvoje ocakavania od byvania..ja mam 62 arovy pozemok a nezda sa mi vobec velky, je to tak akurat aby mal clovek sukromie a nemusel okolo seba stavat 4 metrovy plot..aj z hladiska stavby je to lepsie, mozes ju roztiahnut kolko potrebujes a nemusis riesit pivnicu, pripadne poschodia a dalsie veci, ktore vystavbu zbytocne predrazuju.. ak sa k tomu pozemku vies dostat za zmysluplne peniaze, urcite to urob:)
Odpovedať
máme 49 árov, oplotili sme len 17 árov ostatné mám v podnájme..... ked má niekto 5-6 árov a natom dom to je oničom pozemok,,, môže kludne ostať v " činžiaku " môj skromný názor 8-) myslím že 47 je tak akurát dosť .... robo
Odpovedať
@18sokolka18 ono to všetko záleží od tvaru pozemku, od pôdorysu domu, od orientácie svetových strán, od príjazdových komunikácií, od okolitej zástavby, či chcete mať záhradu okolo domu alebo pred domom, za domom, - tu sa samozrejme zohľadňuje samotný projekt domu, či chcete mať altánok, bazén - aký veľký bazén, prístrešok na jedno auto či na dve, tri autá, či chcete mať veľkú terasu s letnou kuchynkou, jazierko, potôčik, detské ihrisko, tenisové ihrisko, zeleninovú záhradu.... Najlepšie je hľadať pozemok spolu s architektom a hneď je dobré prizvať aj záhradného architekta, ktorý naprojektuje záhradu aj s bazénom, altánkom, jazierkom, detským ihriskom.... lebo je veľmi veľa možností. V zásade na dedine je lepšie kúpiť väčší pozemok ako v meste, pretože sa predpokladá, že okolití susedia budú mať domáce zvieratá, bude tam väčší pracovný ruch na ich dvore /pílenie dreva a podobne/. Mne sa vidí 5-6 árov aj v meste dosť málo - to už je ako radová zástavba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@18sokolka18 si z okolia BB a v okolí BB je veľa pozemkov vo svahu a s lesom, potokom. Takže potom hoci pozemok je aj veľký, tak sa nedá užívať celý na stavbu, na záhradu, na parkovanie áut, na vybudovanie rôznych prístreškov, dielničky, bazéna a podobne, ale len jeho časť - možno na rovine je z celého pozemku len 7 árov. Veľmi, veľmi dôležitý je tvar pozemku, hoci dobrý architekt si vie poradiť aj s takým.
Odpovedať
ani nie,na menší kukuričný lán ešte musíš prikúpiť
Odpovedať
@rob81 pre niekoho o nicom, inemu staci :-) ale samozrejme, ze 4,7 nie je ziadna vyhra. nov BA su aj take male pozemky. dokonca som videla dom postaveny na 381m2. ja napr by som sa z BA nepohla ani za svet. mame 30km od BA 50arovy pozemok a na postavenie domu tam ma nepresvedci nikto. radsej 5a v BA ako 50a mimo BA ;-) idealne by bolo mat takych 6 - 8 arov - s takym budem ja spokojna az az :-) aby som sa zase nemusela od roboty trhat :-D
Odpovedať
@18sokolka18 Okres BB tvoria väčšinou zalesnené doliny, pozemky sú veľmi členité a sú zväčša vo svahu a tu už ide len o to aký prudký je ten svah, resp. akú časť pozemku tvorí prudký svah a koľko z pozemku zaberá mierny svah.
Odpovedať
Profilova fotka
no my máme 4árový pozemok a za ním 3árovú záhradu a za ňou 5árovú roľu a sme šťastný, tak si myslím že tých 47á by Vám mohlo ku šťastnému bývaniu stačiť :-)
Odpovedať
@18sokolka18 si robíš srandu ja mám 5arový pozemok a idem stavať dom, a ostane my malý dvorček.. rozmerovo mám 18x28m takže to tvoje može byť aj 50x94m.. tak postavíš aj 10 domov s dvorom
Odpovedať
Profilova fotka
@rob81 ako mozes 500 -600 -700m2 porovnavať s 60-80 m2 bežne v cinzaku, ze je to to iste.....trocha mimo , nie? Asi si tych svojich 49árov zdedil, tak sa to dobre frajeri.. skus si kupit za trhovu cenu 7á pozemok niekde pri vacsom meste a potom to porovnavaj s byvanim v cinzaku....
Odpovedať
My sme kupili jeden pozemok 10 arovy z 50 arovej parcely a majitel ma este dalsie 4 podobne parcely, ktore predava + nejakych 200m2 ostava na pristupovu cestu k parcelam, a mozem povedat ze na pracu je to dost, pri 4700 m2 clovek uz potrebuje "tazku techniku" aj keby len kosil. @bosoriak trochu Vas zradila matematika vo Vasom prispevku. Ak mate BGW 20x20 na 4700 m2 pozemku zostava Vam 4300 m2, t.j. nejakych 60x70 m2
Odpovedať
@niless Ano, uz som asi dlho na materskej :-) Ale za ostatnym si stojim.
Odpovedať
@bosoriak ale na prvy pohlad sa to zdalo aj mne logicke :-D
Odpovedať
@katrin21 matematicky sa to porovnat neda, pocitovo ano:) je to individualne, kazdy ma o byvani ine predstavy a ocakavania..@rob81 to skor myslel tak, ze radsej by tie peniaze, ktore vrazis do domu na 7 arovom pozemku v niektorom z BA satelitov investoval do pekneho bytu priamo v meste..aspon ja som to tak pochopil:)
Odpovedať
Profilova fotka
My stavame na 4 arovom pozemku a som rada ze budem byvat sama so svojou rodinou. Terasa, dvor pre deti - myslim ze je to 1000x lepsie ako v panelaku. Ti, co si musia kazdy m2 zaplatit, si vedia vazit aj to malo...
Odpovedať
Je to strasne vela na jeden dom. Ja by som to urcite nechcel, mozno na predaj dalsim 3om ludom, ak by tam bol pristup.
Odpovedať
@katrin21 v živote som nikdy nič nezdedil na všetko som si poctivo odmakal.... tj ráno od 7:00 do 16:30 až 17:30... sobota nedela fušky, takže takto ja frajerím .... a samozrejme každý mesiac zasielam do banky 600 € na uver :-p presne ako píše @benco,,, dom na pozemku 4-6 árov je pre mna nič potom skor normálny byt .... anairda @rob81 ono ja by som v BA nechcel ani zadarmo 5-6 árový pozemok, BA je hnusné špinavé mesto, oproti Viedni, Budapesti.... v BA som skoro každý deň, nieže inde na Slovensku je to výhra kade chodím všade čierne skládky popri ceste :-p ale to je asi na inú tému 8-) Robo
Odpovedať
@rob81 myslím, že si dal jasne najavo čo si myslíš. tak už to nechaj tak a ži si na svojom 49 árovom pozemku. táto téma je ale o niečom inom. @18sokolka18 ak máš možnosť 49 árového pozemku tak na tvojom mieste by som neváhal. nemusíš hneď celý obývať, stačí 8-10 árov, zvyšok nechaj úhorom. potom sa k tomu dostaneš.
Odpovedať
47a - viac nez dost, 4,7a - malicko :) Moj nazor :D
Odpovedať
@18sokolka18 joj áááno, náderná rozloha :-)
Odpovedať
@18sokolka18 ty asi žartuješ , to je obrovský pozemok, na ktorý potrebuješ traktor na kosenie nie malú kosačku,alebo lán kukurice či obrovský sad pre celú dedinu a kopu nádejníkov sama sa na tom zoderieš, chýba málo -3 are a máš na to dotáciu
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?