Hranice pozemku problem

Caute strechary, mam problem a potrebujem nejake riesenie. Ideme stavat dom. Z obidvoch stran ale sme 1 m od hranice pozemku a asi budeme potrebovat suhlas suseda. Od cesty ked si pozrete na lavo je tam maly pas, tak to si nehala suseda naschval, aby nam to podpisala aby nam nerobil iny sused problem a je tam sever. Tam budeme mat situovae tech miestnosti. Od cesty na pravo je juh tam budu obytne obyvacka a spalna + chodba. Susedia su traja majitelia, ktory vyslovili suhlas. Teraz ale sa do toho zainteresovala ich dcera, se s tym nesuhlasi a nahuckala ich aby to nepodpisali, a to neni ani majitelka pozemku. Dovod, ze si znehodnoti pozemok, ze mozno za 10 rokov tam bude stavat syn a musela by ist na 6 metrov od nas ked ratam ten meter co sme mi od jej hranice dokopy 7m. Na urade mi ppvedali, ze pokial tam bude mat tech miestnosti, moze ist na 4 metre resp na 2. Cize s tym nasim metrom by to bolo 3-4. Ale neda si povedat. Mne to pride blbe aby som kvoli jednemu rohu posuval dom. Keby som na tej praveh strane dal pozemok kamosovi a on by suhlasil ze mozem stavat na hranici a po stavbe by mi to dal nasp5 taka moznost neni.? Tym padom by som ju obisiel. Takze prosim poradte, ako z toho vykluckovat, zatial je to evidovane ako zahrada.
Odpovedať
@patriky Zober si to z opacnej strany, ty by si suhlasil, keby ti sused postavi dom 1m od hranice? Ja veru nie. Ja tiez som musel dat dom 3m od hranice, aby boli domy 7m od seba.
Odpovedať
@originalx podla toho aky, ale preco nie, zvlast ked sa jedna len o tak malu cast
Odpovedať
Mal som obdobnu situaciu, kde taky 60cm pas vlastnilo xy spolupodielnikov. Oni tym majitelom pasika stavebne povolenie ani neposielali, avsak majitelom pozemkov za pasikom ano, takze predajom pasu pozemku nic nevyriesis. A byt ucastnikom stavebneho konania a moze dozadovat prakticky hocikto kto sa citi dotknuty, aj majitel o 5 parciel dalej.
Odpovedať
Nic nepomoze ze susedia budu suhlasit, ked sa to nebude pozdavat stavebnemu uradu. Uz som pocula o par pripadoch, ked si buduci stavebnik vsetkych susedov obehal a ziskal ich suhlas a stavebny urad to nepovolil. Zacala by som teda prednostne tam, pretoze ked urad rozhodne, ze nejde o stiesnene podmienky, tak si nepomozes.
Odpovedať
Profilova fotka
@patriky ja za deba by som takisto s tym nesuhlasil aby sused staval dom 1m od hranice. A to ze urad dovoli stavat na 3-4m vzdialene nehnutelnosti od seba si myslim ze tiez nieje s kostolnym poriadkom.
Odpovedať
@kreola ano ale ked urad povoli a oni nepodpisu tak co potom? Aj tak to budem musiet dat na 2 m. @stanleykoooo tu su stiesnene podmienky a ked su tam neni obytne priestory.
Odpovedať
Podľa platného SZ rozhoduje o odstupových vzdialenostiach SU, nie susedia. Tí môžu ako účastníci namietať, odvolávať sa. No obávam sa, že aj pre stiesnené pomery platí v súčasnosti minimálna vzdialenosť od hranice pozemku 2m. Iba, že by bol pre tvoju lokalitu vydaný nejaký špeciálny regulatív. Choď na SU a tam zistíš viac. Popravde ak by chcel niekto stavať 1m od hranice môjho pozemku tiež by som neostal kľudným.
Odpovedať
@patriky my sme kupili dom,ktory je na hranici a mame s tym len ostaru,takze ak stavat jednoznacne min. 3-4 m si nechat od hranice.Nie kvoli susedovi,ale kvoli sebe. Cokolvek na tej strane potrebujeme,musim ohlasit suseda,ze mu idem na pozemok. Chvala a vdaka Bohu,ze mame toho najlepsieho suseda na svete a nevadi mu to. Dokonca mame presah strechy na jeho pozemok,nadtym len mavol rukou. Ta strana je severna a len male okna tam mame,aj tak mi to vadi. Ale fakt,ak mozes urcite ries tak,aby si bol co najmenej obmedzeny. Rataj s tym,ze sa sused moze zmenit. Co ak ti vysadi pri plote vysoku burinu a ty mas po vyhlade z obyvacky. A uprimne,aby mi hladel sused 1 m od hranice pozemku,asi by ma slahlo. Niekedy je dobre dodrziavat zakony.
Odpovedať
Tebe to pride blbe aby si koli jednemu rohu posuval dom a ona si nedá povedať.Ani ja by som si nedal povedať.Ty ideš stavať,ty si vytvoril problém tak si ho rieš tak aby si tým neobmedzoval svojich susedov.Tým to hasne.Keby ti to išla urobiť ona tak by si založil tému ´"sused chce aby som si koli jeho stavbe znehodnotil pozemok"..Ak bude stavať ona prečo by mala mať na tej strane tech.miestnosti?Je to snaď jej právo výberu ake miestnosti si tam dá.Či ty už jej to chceš určiť hej? :-D
Odpovedať
@mirokk ved nie ale na severnu stranu obytne izby neviem no... Skor by som ich orientoval inde
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?