Hranice pozemku 1

Postavili sme plot v novej ulici. Ulica je majetkom súkromnej osoby s tým, že má v LV uvedenú ťarchu v prospech bývajúcich na tento ulici v podobe práva prechodu. Plot sme postavili v jednej línii ako ho má aj sused. Teraz začal majiteľ ulice s tým, že som plot posunula o cca 20 cm v môj prospech. Posiela sem štátny stavebný dozor. Ako sa pripraviť na túto kontrolu. POdľa geometrického plánu šírka ulice je ešte o 10 cm viac a aj výmera môjho pozemku mi sedí.
Odpovedať
Na kontrolu sa pripravis len tak ze si nachystas povolenie na plot a LV.Bez ucasti geodeta kontrola nema co ine kotrolovat.
Odpovedať
@slabak čo ak je ten plot naozaj posunutý a geodet by to potvrdil, musím ho dať zbúrať? a čo susedia, kzorí majú tiež všetci plot v tejto línii?
Odpovedať
to je na rozhodnuti stavebneho uradu resp ci je dohoda mozna s majitelom dotknuteho pozemku.(napr odpredaj pozemku pod plotom).Susedia budu na tom rovnako.Buranie je asi posledne mozne vychodisko @Pri stavbe plotu,zameriaval ho geodet?
Odpovedať
@slabak geodet zameriaval hranice pozemku, nameral vtedy cca 15 cm smerom ku mne a preto som si zavolala pred stavbou plotu majiteľa cesty, aby som sa ho spýtala ako to je, kedze sused má ten plot vysunutý o 15 cm. Povedal mi ze mám dodržať túto uličnú čiaru tak ako to má sused, žiaľ teraz ma dal na stavebný úrad, že som zasiahla do jeho pozemku. Podľa geodeta je tu ale toleranciu 17 cm, tak teraz neviem kto je v práve
Odpovedať
nevidel by som to tak cierne,hlavne nebud poplasena uz teraz.pockaj si na vyjadrenie kontroly a potom sa strachuj,konaj.Sudit sa s tebou nebude nik pre par centimerov este ked aj susedia tak maju
Odpovedať
ak ti to sedí, tak je dobre, potom sa nemáš veru ani čoho nejak báť. no verím, ti, že toto čakanie nie je bohvie čo, no v podstate ti ani ni iného neostáva
Odpovedať
Mala si si to od neho dat na paoier ze ti povoluje stvat plot v ceste. Tiez nam pkstavila firma plot tak ze od suseda po suseda. Nastastie nam to mesto potom odpredalo. Tolerancia podla mna nieje u nas je duplicita 5cm-15cm a musime to vysporiadat.
Odpovedať
Profilova fotka
Treba si rozhodne pockat na vyjadrenie stavebneho uradu. Zbytocne by som teda este paniku nerobil
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?