Hladam projektanta okolie Malacky

Ahojte, hladam projektatnta/architekta v okoli Malaciek. Viete niekoho odporucit, pripadne aj cenovo?
Odpovedať
Profilova fotka
potrebujes len naprojektovat alebo aj postavit ?
Odpovedať
My sme oslovili v rámci výberového konania aj tohoto: Planeko, s.r.o. Malé námestie 6, 901 01 Malacky 0903 342 522 ale vybrali sme nakoniec iného. Cenovo bol niekde nad priemerom. Inak pre nás nebola cena hlavným kritériom.
Odpovedať
@fabo123 potrebujem naprojektovat a postavit
Odpovedať
@chrobak7 a preco ste vybrali nakoniec ineho? a akeho?
Odpovedať
@zuzmax Vytipoval som si asi 7 projektantov. Dali mi cenové ponuky. Najdrahšieho a najlacnejšieho som vylúčil. Potom som si s ostatnými dal krátke stretnutie. Na základe osobného stretnutia, spôsobou komunikácie, lokality a spôsobu ich práce a referencií som si vybral jedného. Nebol vôbec lacný, ale neľutujem. Ten, čo nakoniec dostal zakázku, je z BA. Toho z MA som v procese výberu vylúčil preto, lebo v prípade osobnej komunikácie by som musel cestovať za ním do MA. S týmto súčasným som sedel pri tvorbe štúdie a projektu možno aj 10x.
Odpovedať
@zuzmax Jedného som vylúčil napr. preto, lebo hneď na prvom stretnutí (po oznámení konceptu domu) ma začal nahovárať na vykurovanie tepelným čerpadlom a presviedčal ma, že to je najlepšie. Pritom ešte vôbec nevedel, z akých materiálov bude dom, ako bude energeticky náročný a pod. Jednoducho mal asi províziu z predaja tep. čerpadiel. Ako mu potom môžem dôverovať, keď háji záujmy predajcu? Podobné niečo som zažil pred rokmi, kedy sme rekonštruovali byt. Tiež u jedného bytového architekta na prvom stretnutí mi dal vzorkovník kuch. dvierok, aby som si vybral a presviedčal ma, aby sme si miesto vane dali sprchový kút s masážnym sprchovým panelom. Tak som sa od neho pekne a slušne porúčal.
Odpovedať
Profilova fotka
štandartmý sposob je u nas , že podla predstav vizualizujeme dom , doladime technicke detaily , vsetko podla predstav investora . po doladeni a odsúhlasení dame v pripade dohody vypracovat PD kompletnu. vizualizacia prebieha v 3D programe a pri stretnutiach priamo sa prisposobuje dom podla požiadaviek.
Odpovedať
@fabo123 dakujem a aka je priblizne cena?
Odpovedať
Profilova fotka
cena čoho
Odpovedať
@zuzmax Nestačí sa len spýtať, čo to stojí. Nevieme, čo chceš. To je ako keby si sa u predajcu áut spýtala, že koľko stojí auto. On ti odpovie od 9.000 do 60.000 EUR. Ani nevieme, čo chceš stavať. Píšeš "potrebujem naprojektovat a postavit". Čo? Garáž? Dom, bytový dom panelák alebo výrobnú halu? Dajme tomu, že dom. Máš presnú predstavu, ako má vyzerať? Presné rozmery, rozmiestnenie izieb? Ak nie, tak budeš potrebovať vypracovať štúdiu. Na základe nej potom projekt. Ale aký? Potrebuješ len na vybavenie stavebného povolenia? Ten je lacnejší, ale sama podľa neho nepostavíš. Ak potrebuješ realizačný s detailami, tak ten vyjde viac. Ale taký stačí dať do ruky stavebnej firme a podľa neho ti postavia aj na kľúč. Takže špecifikuj, čo presne potrebuješ a podľa toho ti projektanti budú vedieť povedať približnú cenu. Doporučujem ti najprv zobrať si do ruky katalógy rodinných domov (alebo na nete - tiež je ich dosť) a skúsiť nájsť nejaký, ktorý by ti vyhovoval. Ak taký nenájdeš v ponuke tých stoviek projektov, tak potom sa pusti do individuálneho projektu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?