Geometricky plan pred zacatim stavby

Zdravím Chcel by som nechať vyhotoviť geometricky plán na budúcu stavbu resp. pred začatím stavby a nechať to vyňať z fondu ako zastavanú plochu a nádvorie. Otázka: vytvorí geodet geometrický plán len na základe projektu domu ktorý ešte nieje umiestnený na parcele? resp. bez projektu? A následne nechať vyňať z fondu ako zastavanú plochu a nádvorie? Druhá otázka, keď už bude pôda vyňatá ako zastavaná plocha a nádvorie, ale nebude tam ešte nič stáť resp ešte ani stavba nezačala, môže developer tade trasovať siete? Alebo musí obísť túto plochu? Ďakujem za každú odpoveď
Odpovedať
Áno geodet to vie urobiť aj bez projektu, len mu musíš povedať rozmery. Druhej otázke nechápem, prečo by mal developer trasovať siete cez tvoj pozemok? Buď s tým trasovaním súhlasíš alebo nie, ale to aký pozemok to bude, či zastavaná plocha alebo niečo iné je úplne jedno.
Odpovedať
@podko Dik za odpoved, k tej druhej otazke uvediem priklad, elektrarne sa ma napriklad nepytali na povolenie, proste potiahli kabel s pripojkou cez moj pozemok, zistil som to az ked som mal plombu na LV s tarchou, preto sa pytam, ci developer to vie tiez takto urobit ze spravi projekt na vodu a kanalizacie a nebude sa pytat..
Odpovedať
@pablos073 geodet by mal robiť geometrický plán na základe projektu situácie osadenia stavby, ktorý je schválený pracovníkom stavebného úradu. Môže sa ti stať, že ti pri územnom konaní pracovník úradu povie aby si umiestnil stavbu inde a ty budeš musieť na novo vynímať zastavanú plochu a robiť nový GP... Developér môže trasovať siete na základe tvojho súhlasu, však siete idú cez tvoju parcelu, máš na nej ťarchu na siete? Druhá vec odkiaľ má developér vedieť, že je tam stavba, keď nie je zastavaná plocha v kastastri?
Odpovedať
@pablos073 Pokiaľ stavebný úrad nevyžaduje vyňať parcelu pred samotou výstavbou, tak je to zbytočné. Môže sa stať, že stavbu z nejakých dôvodov posunieš o meter a potom by si znovu musel nechať dávať vyhotoviť GP a zapísať ho do katastra. Stavať môžeš aj bez vyňatia. A keď vynímaš. niekedy je výhodnejšie vyňať celý pozemok. Ak budeš chcieť postaviť v budúcnosti bazén alebo inú stavbu, znovu budeš musieť vynímať pôdu pod danou stavbou. Ak budeš mať vyňatý celý pozemok, môžeš si na pozemku kdekoľvek stavať. A s tým developerom som nepochopil. Čo má developer spoločné s tvojim pozemkom? Však už je tvoj. Od developera si ho asi odkúpil, či nie? Developer by nemal nič stavať na tvojom pozemku. - až po dopísaní príspevku som si všimol, že sú tam už iné odpovede. Aj ak tomu nerozumiem, že ako mohol developer ťahať elektrické vedenie cez tvoj pozemok bez tvojho vedomia či súhlasu. Určite by som voči tomu namietal. A to, či je druh pozemku orná pôda alebo iná plocha (zastavanú plochu ešte nemôžeš dať, lebo tam nemáš žiadnu stavbu), je pre tie siete úplne jedno. Asi by tadiaľ smerovali aj keby si mal vyňatý pozemok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?