Geometrický plán

Ahojte, chcem sa opytat a ak niekto vie tak nech prosim poradi s danou vecou. Kupili sme pozemok o vymere 18,43á z toho je na geometrickom pl. 13,69á zapisanych ako zastavana plocha ostatne je zahrada. Predavame 8á. Tychto 8á budem musiet dat zapisat ako samostatnu parcelu na stavanie RD. Je mozne dat zapisat geodetovi na novy geom. plan z tych 8á len trebars 2á ako zastavanu plochu a ostatne ako zahradu? Je to mozne takto riesit, alebo su na to ine urady ktore to musia najskor povolit? Dakujem
Odpovedať
pozemok na zastavanú plochu a záhradu rozdeluje geodét. Aj nám keď robil geometrický plán tak nám to tak rozdelil, len sa to nesmie rozdeliť kadejako ale musí to zodpovedať územnému plánu obce/mesta ale s tým si on určite bude vedieť poradiť :-)
Odpovedať
@tajinkaa dakujem
Odpovedať
@erina11 rozdelit moze, ale o zmenu druhu pozemku musis poziadat pozemkovy urad, inak ti ten GP nezapisu
Odpovedať
@akvi aha takze s povodnym geometrakom na pozemkovy fond a poziadat o zmenu, potom dat tu zmenu zamerat a az potom vklad na kataster.....chapem dobre? :-N Dakujem
Odpovedať
@erina11 pri zameriavani povedz geodetovi ako to chces - musi vytvorit zvlast parcelu pre zast. plochu a zvlast pre zahradu. na zmenu druhu pozemku zo zast. plochy na zahradu nepotrebujes nic. len si to dobre rozmyslite lebo - zo zahrady ked to budete chciet vratit naspat budete potrebovat /v intravilane obce/ do zmeny 500m2 suhlas pozemkoveho uradu - kolky, kopie kat. mapy, zamer, nad 500m2 odnatie. by ma zaujimal dovod preco to chcete menit - dane?
Odpovedať
@malydom ...presne tak DANE...v mestach su strasne vysoke. Inak dakujem za radu :-)
Odpovedať
@erina11 tak, ako pise malydom..Len to fakt neviem, ci treba na kazdu zmenu druhu pozemku suhlas pozemkoveho uradu. Zatial som robila len take, ze zo zahrady zastavanu plochu.. Opacne nie.. No radsej si to zisti, lebo sa mi to zda divne, aj ked malydom ma mozno pravdu, nehadam sa.. Ono bude zalezat aj od toho, ako vam to na tom vasom vyjde, kedze pises, ze cast je zahrada, cast zastavna..
Odpovedať
@akvi dakujem :-)
Odpovedať
Tiez sme presli niecim podobnym. Postup bol takyto: Geodet rozmeral, nasledne ziadost o zmenu zo zastavanej plochy na zahradu, potom nasledne pri vklade na kataster aj s kupno-predajnou zmluvou to cele prebehlo - zmena majitela aj zmena druhu pozemku.
Odpovedať
kupil som pozemok ktory bol na E stave teraz je na C a zrazu prisiel sused ze si cez moj pozemok spravila ulica pred rokmi el .pripojku ktoru nemaju odovzdanu ele. doteraz na nej hrabaly za kazde nove pripojenie...cize nemaju ani suhlas predosleho vlastnika a zrazu idu dat na moj pozemok tarchu... doteraz bola pripjka sukromna spolocenstvo par ludi mohli ju kopat cez svoje pozemky ale ani jeden nechcel tarchu no ked uz nemaju komu predavat tak zrazu idu pripojku odpreat elektrikarom..Ja s tarchov nesuhlasim ake mam moznosti cez svoje nechcely a cez moje musim... teraz robia GP plan na pripojku po 10rokoch nepocital ze aj tento pozemok bude raz na LV...len ma zaujima ci elektrikary alebo kataster moze bez mojho suhlasu zapisat tarchu /gorila moze/A AKO TO POSUDIA ELEKTRIKARY KED IDE KABEL CEZ Súkromný POZEMOK BEZ MOJHO SUHLASU
Odpovedať
@oscipovsky zdravim, ziadost o zmenu zastav. uzemia na zahradu na pozemkovy urad? Treba to?
Odpovedať
Ved to, myslel som ze je to potrebne ibe ked chce clovek zastavat zahradu, ale na katastri nam zastavili navrh na vklad a predavajuci musel dodatocne vyziadat vyjadrenie o zmenu druhu parcely zo zastavaneho naspat na zahradu. Top absurdum, darmo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@oscipovsky nemyl ludi - kedy to bolo? v ktorom roku? odvety sa tieto birokraticke srac..... zmenili uz niekolkokrat - a po tychto volbach sa menis asi zasa bude - aspon 100 krat. @erina11 nie, v sucastnosti pri zmene druhu pozemku zo zast. pl. na zahradu nepotrebujete nic. len dat zapisat ten GP.
Odpovedať
Kedy? v januari 2012. Ked treba poslem aj scan pisomneho stanoviska spravy katastra o pozastaveni navrhu na vklad. Sam som sa tomu cudoval.
Odpovedať
@malydom @oscipovsky malydom - zalezi aj od konkretneho katastra.. To, co prejde na jednom, nemusi na druhom.. inak mne zase pride divne, ze zo ZPN na Zahrady to netreba. Aky je dovod? Je to zmena ako kazda ina, takze mi to pride divne..
Odpovedať
@akvi pred par rokmi bolo treba - dokonca musel ist uradnik na obhliadku. momentalne nieje. vysvetlujem si to tym ze pozemkovy urad a tieto kvazi zakony maju za ulohu ochranovat polnohospodarsku podu. a kedze ja menim nepolnohosp. na polnohosp. nepotrebujem k tomu pozemkovy urad aby mi to dovolil. ale problem bol asi z danami preto to bol pred par rokmi problem. mozno sa to teraz vrati napat po volbach. a toto nezalezi od konkretneho katastra - je to proste zakon a bodka. nestretol som sa zatial stym zeby si to niektory kataster vysvetlil inak. mozno len chceli tzv. hlasenie zmien - pripadne ziadost o zmenu druhu ktoru si napise clovek sam a nemusi snou nikam inam chodit len na kataster - podobne ako zmena napr. z ostatnej plochy na zastavanu.
Odpovedať
@malydom @malydom @akvi DAKUJEM :-)
Odpovedať
@oscipovsky DAKUJEM :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahoj kocky, nevedeli by ste mi poradit, kde mam ziadat zmenu druhu pozemku z vodnej plochy/vonku nie je voda/ na ostatnu plochu?neviem nikde najst tlacivo Dakujem Katka :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Dobrý deň. Potreboval by som sa Vás spýtať : vybavujem si hypo s postupným financovaním. Stavba je rozostavaná až po veniec... jedná sa mi o to, že v banke žiadajú (SLSP) geometrický plán a geodet čo ho má vypracovať tvrdí, že než mi ho dá musí ho potvrdiť na katastri?? Ďakujem
Odpovedať
@jerry513 geometrak sa dava overovat najprv uradnemu overovatelovi - ten kontroluje, ci je ten GP ok. Takze geodet musi pockat, kym dostane stempel od uradneho overovatela, az potom ti ho vie dat.... Trva to tak 3 dni az tyzden..mozno niekde aj viac, zalezi, ze kolko prace maju..
Odpovedať
Dakujem
Odpovedať
@jerry513 úradné overenie GP trvá to do 7 pracovných dní, ak je bez chýb, ostatné ako píše @akvi
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?