Geologický prieskum na pozemku

Profilova fotka
Ahojte, dávali ste niekto robiť geologický prieskum na pozemku ? My máme pozemok, kde je potrebné to urobiť...Viete približnú sumu ? Ďakujem.
Odpovedať
@nikusssik ahoj, rataj tak do 500EUR
Odpovedať
Profilova fotka
@benco no ja som už čítala aj o sume 5000 eur, tak ma to dosť prekvapilo :)
Odpovedať
@nikusssik tak to by uz musel byt iny prieskum :) kvoli comu ho vlastne potrebujes robit? zaujima ta skladba terenu kvoli zakladaniu, alebo to robite kvoli spodnej vode?
Odpovedať
Profilova fotka
@benco musíme, lebo je tam riziko zosuvov, nieje to veľký svah, už tam dom stojí, ale má problém s pôdou, on si ho neurobil ateraz musi stavať oporné múry. takže my ho už podľa nového zákona urobiť musíme, aby sme predišli problémom a čítala som o sume 5 000 eur tak ma to troška zarazilo...podľa neho statik naprojektuje dom, tak aby dobre bolo :)
Odpovedať
my sme si dali urobit geologicky prieskum a stalo nas to 600 eur.
Odpovedať
@nikusssik prosim ta ta informacia ze je to povinne zo zakona, ta je odkial? bol som v tom, ze to ma len odporucaci charakter..
Odpovedať
@nikusssik toto ries v sucinnosti s projektantom, idealne so statikom, ktory ti robi projekt. On si musi zadat poziadavky co od prieskumu ocakava a ake skusky pozaduje aby pri prieskume boli urobene. To ake skusky, kolko v akom rozsahu urcuje statik alebo geotechnik (cast statiky, ktora sa zaobera zakladanim stavieb) na zaklade neakych predbeznych udajov o pozemku a zeminy na nom a od poziadaviek a narocnosti objektu, v tomto pripade domu. Na zaklade pozadovaneho rozsahu sa urobi prieskum, tak aby sa z neho ziskalo vsetko potrebne a aby sa nerobili veci, ktore nie su potrebne pre navrh zakladania. Od toho sa potom odvija cena za prieskum. Preto ked si chces porovnavat ceny, je nutne k nim pisat aj co bolo obsahom prieskumu. S opziadavkami na prieskum oslov viacero firiem a vyziadaj si cenovu ponuku a mas pekny prehlad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?