Frezovany asfalt

Zdravím viete mi poradiť dal som navozit frezovany asfalt do prístupovej cesty a akým spisom to zhutnit či stačí uzabovat alebo treba valec nakoľko žabu viem poziciat len s valcom je väčší problém
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@antonionr staci uzabovat, v lete ked nanho bude prazit slnko tak ma schopnost sa ako tak spojit. O tento material je vseobecny zaujem.
Odpovedať
@antonionr kvalitny zaklad ktory musi byt uzabovany(samozrejme verim ze mas pod tym geotextiliu) nasledne penetrak,frezovany asfalt,horak a staci zaba...(valec ak mas velky cestny tak horak netreba)
Odpovedať
Profilova fotka
btw, frézovaný asfalt ako taký je klasifikovaný ako odpad, na oficiálne použitie je potrebné vyjadrenie príslušného úradu životného prostredia.. Neoficiálne, nie je jednoduché ho pozháňať 😄 Tu, v okolí Prešova, sa stavajú diaľnice vo veľkom a viem, že dialničiari používajú drvený asfalt ako prímes do nového asfaltu (úspora materiálu samozrejme). Chceli sme potiahnúť drvený asfalt na našu ulicu, jedna firma, ktorá má na to stroj (veľká žehlička) sa vyjadrila, že ak nemá zisk 5000 eur na deň, tak nevytiahne ani päty z domu.. A to je bez materiálu.
Odpovedať
u nas to dali na celu novu ulicu, ako docasne riesenie, pripraveny podklad, makadam, na to asfalt, raz to prebehli valcom, ale ak mas zabu tak to uplne staci. Robili to v lete, na druhy den prazilo slnko a krasne sa to spojilo. Teraz po tom chodia aj nakladne auta a nic sa nedeje.
Odpovedať
@antonionr popred mňa to robili už 2x,len zavalcované za studena po čase prišla búrka a po asfalte už ani stopa, nestihlo to pripiecť asi km dalej to robili veľkou žehličkou to zaplatila obec majú tam meského poslanca a tam to ešte drží no tiež sa to drolí,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?