Exekúcia na záhrade

Viete mi poradiť....Vydražili sme dom s pozemkom od majitela xy. K domu patri záhrada, ale majiteľom je ešte prvý majiteľ nie ten xy. Na záhrade sú zapísane ťarchy od nebankoviek,bankoviek....My máme LV, bez tej záhrady.....Chceli by sme si to nejak vysporiadať aby záhrada patrila nám, ale samozrejme bez dlhov za kým sa poradiť alebo ako to riešiť.....Do domu chodia upomienky,šeky na vyplatenie lebo záhrada patri domu. Zahradu nemôže nikto odkupiť lebo jediný prístup je cez náš dvor, okolo záhrady su záhrady . Na tu "našu" záhradu by pripadny kupujúci musel spustiť jedine helikoptérov kedže cez nas pozemok by to nebolo umožnene a okolití susedia nevedia že záhrada ma ineho majiteľa. Mohli by sme mať predkupne právo,
Odpovedať
Ak zahrada nebola sucastou drazby tak nemozete nic.jedina moznost je aby vlastnik zahrady podal navrh na drazbu, vyhlasi sa drazba a preda sa to aspon za minimalne prihodenie. Inak sa toho nezbavi kvoli exekuciam. Pristup na zahradu sa da zabezpecit aj cez ine pozemky nie? A predstavte si stalo sana Slovensku aj take ze sud nariadil zriadenie tarchy na parcele aby sa vlastnik dostal na svoj pozemok takze ak to nariadi sud bude mu to umoznene.
Odpovedať
Profilova fotka
@mishel178 zatiaľ v tichosti užívaj. A po pár rokoch ju získaj vydržaním. Aj keď neviem či vydržanie ešte funguje. Ale v tomto štáte sa menia zákony halabala a ktovie čo bude o pár rokov.
Odpovedať
@mishel178 Treba si zistot majitelov na tej zahrade a za nich to vyplatit ich tarchu.Samozrejme ak vam to budu chciet predat.Ale ak tam je uz aj exekutor tak to je na dlhe lakte.
Odpovedať
Vydrzanie uz je nerealne pomenili sa zakony. Uz len urcite špecifické situacie a nesmie byt znamy vlastnik co mie je tento pripad.
Odpovedať
Nešla by som do tej dražby, ak by som o tomto vedela.
Odpovedať
@niless pristup by mu museli umožniť jedine susedia pretoze okolo zahrady su ich zahrady
Odpovedať
@poliacik321 ten od koho sme dom vydražili ju tiež v tichosti par rokov užíval
Odpovedať
@petka456 vieme o koho sa jedna,ale tam je tych tiarch kopec
Odpovedať
@mishel178 nie je to celkom tak je na svete par rozsudkov kedy sud zriadil na okolitych parcelach tarchu v prave vstupu a prechodu. Ak by nemal zabezpeceny vstup na svoju par elu mal by obmedzene pravo uzivat nehnutelnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@mishel178 to, ze je na parcelu vstup len cez vas dvor nebrani majitelovi predat to komukolvek, kto prejavi zaujem. A ano, ak by ste sa majitelovi (sucasnemu, ci pripadnemu buducemu) pokusali branit vstupit na jeho pozemok, velmi pravdepodobne by s tou tarchou na sude uspel. Ziadna helikoptera, proste by vam chodil cez zahradu, ci sa vam to paci alebo nie. Momentalne mate jedinu do buducna zarucenu moznost odkupit to aj s dlhmi (pretoze bez predchadzajuceho splatenia dlhov pravdepodobne banky s predajom suhlasit nebudu). Inak len dufat a pestovat dobre vstahy s majitelom, lebo ked ho nahnevate a preda to nejakym neprisposobivym (neviem si predstavit normalneho cloveka, co by taky pozemok kupil), tak to este len zacne sranda.
Odpovedať
Profilova fotka
@mishel178 skúste zistiť podľla LV , koľko je tam exekúcií a spojte sa s exekútormi, nech vám povedia ,kolko je tam dlhov......potom sa dohodnúť s majiteľom vyplatiť dlhy /ak to chce majiteľ predať/.......ale dlhy vyplácať na účet exekútorov a nie majiteľa!!!! !samozrejme všetko to musí byť v zmluve.......aspoň my sme to tak robili,ked sme kupovali dom ,tiež tam boli exekúcie :-)
Odpovedať
@maslenka47 ale o tom nikto nevie, že je to so záhradou tak ako to je...... jeden chodi svetom, možno je z neho aj bezdomovec, zrejme ten urobil tie dlhy lebo je to maniak na hracie automaty, ten druhy si zmenil meno nakolko sa k rodine nepriznáva (bratia).....na LV je asi 10 ťiarch....
Odpovedať
Článok sa načítava...
všetko su to exekučne príkazy na exekuciu
Odpovedať
@mishel178 V prvom rade zabudnite na rady a komentáre vyššie, keď zväčša sú úplne mimo. Z LV zistite, ktorý exekútor má záložné právo ako prvý v poradí resp. či sa vedie exekúcia pre veriteľa, ktorý má záložné právo ako prvý v poradí. Kontaktujte tohto exekútora, že máte záujem o danú nehnuteľnosť. Následne môže vypísať dražbu, do ktorej sa však môže zapojiť hociktorý záujemca a dražiť. Vzhľadom k faktickej nemožnosti prístupu by sa mohli prihlásiť iba špekulanti. Predkupné právo nemáte. Ak by ste nehnuteľnosť vydražili podľa uvedeného postupu, získate ju bez tiarch.
Odpovedať
@draik tak nam to radila aj znalkyna pri predaji bytu ked sme jej vysvetlovali co a ako je
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?