Elektrarne mi zamietli stavbu

Ahojte, kupila som pozemok vo Vysokej pri Morave, na vedlajsom pozemku stoji stlp vysokeho napatia ktory vedie do transformacnej stanice, avsak tento stlp a rovnako aj stanica su odpojene od prudu. Elektrarne mi napriek tomu nepovolili stavbu na mojom pozemku nakolko vraj dom zasahuje do ochranneho pasma elektrickeho vedenia. Chcela by som sa spytat ci mate niekto skusenosti v takomto pripade ak je vedenie nepouzivane a odpojene, pripadne ako to mozem obist. Dakujem za pomoc
Odpovedať
Pokial tam VN vedenie fyzicky stoji ma svoje ochranne pasmo, ktore ste povinny dodrzat v zmysle zakona c. 251/2012 Z. z. o energetike a o zmene a neskorsom doplneni. Ako vies, ze to VN vedenie nie je pouzivane a doslova odpojene? Ako vies co je s nim dalej zamyslane? Je vlastnikom VN vedenia distribucna spolocnost?
Odpovedať
To, ze je nepouzivane neznamena, ze pouzivane nebude v buducnosti. Proste mas smolu, pokial si v ochrannom pasme. Mozes ho dat na svoje naklady prelozit ale to asi radsej druhy pozemok, bude to lacnejsie
Odpovedať
to ťa malo napadnúť pýtať ešte pred kúpou toho pozemku. Tu ti asi kladnú odpoveď nik nedá.
Odpovedať
Najskor presne zistit pasma, ci vobe je nejko pouzitelny pozemk Posunut dom na pozemku? Napdnut kupu- zamlcanie dolezitych skutocnosti ?
Odpovedať
tak porieš kolko zasahuje .možno len troškua dom by sa dal podať vieš-- taketo veci -to nie je sliepka na zahrade
Odpovedať
to ste nevedeli, ked ste kupovali pozemok ze je tam stlp VN? inac poznam konkretnu osobu, ktora na SK vyhrala spor s VSE a VSE na svoje naklady museli prelozit taketo vedenie. ale na Slovensku Bohuzial nie je sudny precedens pramen prava, takze ci by iny sud rozhodol tak isto, to je tazko povedat, a druha vec, potrebovali by ste dobreho pravnika, co stoji dost penazi, ako sud rozhodol o trovach konania mi zname nie je, ale clovek, ktory sa s nimi sudil ma celkom dost penazi. jednoduhsie a lacnejsie by bolo podat zalobu na sud o neplatnost kupno predajnej zmluvy, proti tomu, kto vam predal pozemok a ziadat vratenie penazi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?