Dom v susedstve materskej školy

Profilova fotka
Dobrý deň, rozmýšľame o kúpe domu. Pri rozhodovaní zvažujeme všetky pre a proti. Dôraz kladieme aj na lokalitu, lebo po kúpe s lokalitou a susedmi nebudem môcť nič urobiť. V susedstve nášho vyhliadnutého domu je materská škola, ide o dom na dedine, čiže škôlka ma max 25 detí. Za starou budovou škôlky postavili novú poschodovú. S tienením nie je problém, lebo pozemok je dosť široký. Rada by som však počula skúsenosti s takýmto bývaním. Keďže ide o obecný pozemok, človek nikdy nevie čo sa rozhodnú ešte pristaviť dostaviť. Býva niekto z vás pri škôlke?
Odpovedať
myslím, že dalšiu nepostavia, alebo ste jedna z mála obcí, ktorá má šťastie. Ja by som to neriešila. Jedno je však super mať takýchto susedov, že cez víkendy a sviatky budeš mať od nich kľud ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@cernula no to hej a cez prázdniny božský kľud. má to svoje výhody :) my sme sa najprv báli že do tej poschodovej budovy umiestnia ZŠ a to by bol už riadny problém, ale ZŠ je nová postavená na inom mieste aj s novou telocvičňou :)
Odpovedať
@janika22 ahoj, nas rodicovsky dom susedi so skolkou a nikdy nam to nevadilo... deticky su vonku cca hodku denne /v zime aj menej/ a tu trosku kriku/dzavotu vydrzis ;-) vikendy, vecere, sviatky... ticho, klud... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
skor sa bura ako stavia ,museli by ste byvat v rodnej obci prezidenta/premiera aby sa nieco nove postavilo
Odpovedať
určite do toho chodte, ved detičky sú von max. 2 - 3 hodky, a to doobedu, to ste vy asi v práci........to by som sa nebála, tak nech sa darí a nech do dobojujete do úspešného konca :-)
Odpovedať
My byvame asi 5 metrov od skolky v bytovke, rusno je len chvilu rano a poobede, ked si chodia pre deti, ihrisko maju z druhej strany takze hluk v pohode, aj ked idu von ani si to nevsimnene, na rozdiel od niektorych susedov v bytovke vo vecernych hodinach, :-):-):-
Odpovedať
Ja som bývala 25 rokov pri materskej škôlke a ani som nezaregistrovala,že deti sú vonku.Úplne som bola zvyknutá na džavot detí.Akurat ráno viac áut, ale my sme chodili do roboty skôr,takze nás to neobmedzovalo a ako sa píše vyššie ,prázdniny,vikendy,úplná paráda.
Odpovedať
to mas perfektne dievca das cez plot dieta do skolky a bud rada ze skolka a fungujuca....co ked nebude fungovat a spravia ti z nej azylovy dom alebo neprisposobivy sused so stekajucim psom alebo sused co si otvori vo dvore klampiaren.
Odpovedať
Profilova fotka
ono ten dom má viacero otáznikov, ktoré potrebujeme doriešiť a teraz mám o jednu pochybnosť menej. Ďakujem za osobné skúsenosti :)
Odpovedať
v buducnosti ocenis :-) ;-) a ze nebdue fungovat pochybuje,je praveze nedostatok teraz,toho by som sa nebala ;-) a lepsie ako hundrajuci vecne stazujuci sa dochodci pripadne rodina s vecne žurujucimi pubertakmi :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@janika22 nepíšeš síce, či je to nejaká lukratívna lokalita, vidím, že len oblasť Prešova. Ale zvyčajne má obec či mesto jasne dané v územnom pláne, na čo ktoré plochy možno využiť. A dosť isté je, že školskú vybavenosť nebudú obce môcť len tak mírnix-dírnix rušiť a zastavovať inak ...takže skôr by som takú záhradu či plochu dvora škôlky brala ako dobrú a dosť bezpečnú dlhovekú zelenú bariéru - oveľa lepšie než čumenie od suseda do okna zo vzdialenosti 5 metrov :-D
Odpovedať
@janika22 presne tak ako je spomenute ide o vyhodu a nie o nevyhodu. Prazdniny....
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja som bývala v paneláku nad škôlkou a toho revu tam... ech. ale dalo sa to :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?