Dokúpenie časti susednej parcely

Zdravim. Planujeme kupit pozemok, ktory vlastnia dvaja vlastnici (A, B) vid prilozeny obrazok. Chceli by sme odkupit cast susednej parcely (C). Vlastnik A nam preda celu svoju cast, vlastnik B by si cast chcel ponechat a to tak, ze by mal aj kus z prikupenej casti C. Cize vysledkom by bola cast D (ktoru by som vlastnil ja) a cast B, ktora by ostala vo vlastnictve B. Mam otazku, da sa toto vsetko zapisat do katastra na jeden krat? alebo je potrebne najprv odkupit cast C, zapisat a nasledne znova rozdelit na casti B a D a zapisat? Cize ak zakupim cast C, musim ju najprv zapisat do katastra a az tak s nou mozem manipulovat? To vsak bude mat za nasledok opat zapis do katastra, ktory vlastne celkom zrusi prvy zapis. Mam v tom gulas, vobec si nie som isty ako postupovat. Parcela A+B ma rozlohu 827m2 a cast C ma 180m2. Budem vdacny za kazdu radu.
Odpovedať
Dalo by sa to spravit aj na jedenkrat, ale to by vlastnici parcely A+B a parcely C museli poziadat geodeta o zameranie a rozdelenie pozemkov, zaroven by sa im pridelili nove cisla parciel a potom by sa to dalo zrealizovat jednym vkladom. Vklad stoji 66€, vklad cez internet stoji 33€, ak vopred oznamite umysel urobit vklad, tak to stoji (myslim) len 15€. Nerozumiem, preco by mal vklad parcely C zrusit prvy zapis?
Odpovedať
Dakujem za odpoved. Ak odkupim cast C, mozem s nou manipulovat bez toho aby to bolo zapisane v katastri? Ak ano, tak by to bolo OK. Ak nie, by som ju musel kupit, zapisat a az tak dalej rozdelit a znovu zapisat do katastra. Ty padom by tam ten prvy zapis bol len zopar dni.
Odpovedať
v prvom rade sa dohodnite a zamerajte a vsetko napapier lebo casom mozu prieky byt
Odpovedať
to je jasne, bez papiera kde to bude vsetko zakreslene sa to nezaobide
Odpovedať
bez geometrickeho planu to do tej vyslednej podoby aj tak nedostanete. takze treba oslovit nejakeho geodeta a ten spravi geometricky plan v ktorom bude novonavrhovany stav ako na obrazku 2. vo vykaze vymer budu vycislene diely v m2 ktore pojdu od A+B a C ku B a D. len sa neviem teraz zamysliet nad tym ci potom bude stacit jedna zmluva alebo bude treba kupnu zmluvu a k tomu aj realnu delbu :-D lahka cesta je kupit najprv C a podiel A, ak nieje roziko ze by si to niekto rozmyslel tak kludne jednou zmluvou od oboch - dat zapisat. potom spravit geometricky plan a realnu delbu s B. tento sposob je je aj "bezpecnejsi" ak by niekto "cukol". lebo na zaciatku do toho moc nevlozite - zmluvy a aj GP nieco stoji.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?