Dochádzanie za prácou do Viedne z Bratislavy

Ahojte, potrebovala by som poradit ohladom vhodnej lokality na byvanie pre dochadzanie za pracou do Viedne. Momentalne byvame v BA Nove mesto. Dochadzam kazdy den vlakom z hl. stanice a aj v buducnosti by som cestovala vlakom. Takze blizkost zeleznic je pre nas dost dolezita. Teraz byvame cca 15 min od stanice cize je to celkom fajn, avsak straste tuzime po kupe pozemku alebo rod. domu. Chceme aj nadalej ostat na SVK, takze idealna lokalita je pre nas BA a okolie. Neviem ci mate osobnu skusenost ale znamych, kt. mozno podobne cestuju...bola by som vdacna za radu. Cca sme si robili prieskum: - BA asi velmi neprichadza do uvadi, pretoze dom alebo pozemok by bol nad nas rozpocet (z toho dovodu sme nad tou moznostou rozmyslali najmenej) - dalsie vlakove spojenia su z Petrzalky alebo Devinska n/V: Devinska a okolie je fajn, ale ju strasne malo pozname...dokonca maju modernizovat aj trat, takze dochadzanie by bolo najrychlejsie ... ale v podstate tu aj moje info koncia....neviem ako sa tu byva resp. v okoli Petrzalka - nove byvanie by sme hladali v okoli, tj. Rusovce a pod. Rusovce sa nam asi najviac pozdavaju, avsak ceny pozemkov (ak vobec nejake su), su tiez dost vysoke... Obzerali sme sa aj po inej lokalite napr. Dunajska Luzna, kde su ceny prijatelne. Avsak cestovat vlakom cca 25min do BA + odtial do Viedne mi pride uz vela. Dakujem za kazdu radu :)
Odpovedať
Takmer vsetci domaci Rakusania z pohranicnych miest aj obci cestuju do Viedne za pracou vlakom.Taktiez studenti do skol.Je to najrychlejsi a najpohodlnejsi sposob prepravy. Preprava vlakmi je na slusnej urovni,spojov je dostato a su prisposobene potrebam ludi. Zo Slovenskej strany vam neviem poradit konkretne.Ale hladajte miesta,odkial su pravidelne spoje do Hainburgu,Kitsee,Marchegu apod.Aby ste sa rychlo dopravili za hranice a odtial uz nebude problem presadnut na AT vlak. Skuste napr.preluskat aj cestovne poriadky,alebo si urobte vylet po okolitych dedinkach,kde popozerate osobne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja pracujem vo Viedni bývamv , Malackách. Jazdím autom cez Záhorskú Ves kde je kompa cez Moravu a na druhej strane je už Rakúsko Angern an der March Veľa ludí nechá na stanici auto a ide do Viedne vlakom z Angernu Ja idem autom až doViedne Robim v Donauspital Z Malaciek do Donauspital je to 70 min cesty Trochu cez hodinu Dá sa z Malaciek vlakom do Devínskej Vsi a odtial do Viedne Ak môžete len vlakom a nemáte možnosť autom
Odpovedať
vyzerá to tak, že devínsku by bola pre vás ideálna a vylúčili ste ju len preto, že to tam nepoznáte? a čo? veď ľudia sťahujú cez celé slovensko a zvyknú si, naučia sa žiť v cudzom meste a vy by ste sa sťahovali len kúsok, veď to tam spoznáte, to podľa mňa vôbec nie je prekážka
Odpovedať
choďte do devínskej, tam máte aj ceny v pohode, vlakom to máš v pohode, neviem na čo čakáte. len preto, že to tam nepoznáte sa toho nevzdávajte ak by vám to tam vyhovovalo najviac
Odpovedať
@coralline znama toto iste riesila a vybrala si nakoniec devinsku. Uz si tam uplne zvykla a paci sa jej tam. Ma to tam fajn :-)
Odpovedať
V Devinskej byvam od r.1988 s dvoma mensimi prestavkami, ale vzdy som sa sem rada vratila.. Nemenila by som.. Ak by ta nieco zaujimalo, kludne napis.. :-)
Odpovedať
Ja neviem aky mate rozpocet,či 100 000€ , alebo 250 000€ , za tych 250 sa uz bude dat kupit nieco normalne v devinskej , ale ak je to skor tych 100 tak by som na vasom mieste porozmyslal nad tou zahorskou vsou, resp vysokou pri morave. A kompou kazde rano...
Odpovedať
ahojte, mam trosku inu otazku, ale suvisi s pracou v Rakusku. Od septembra nastupujem do Viedne ale byvat zostavam v Stupave. Ake dokumenty treba presne vybavit pred nastupom? Treba sa prihlasit niekam na urad vo Viedni? Zdravotnu poistovnu nahlasuje zamestnavatel, ci musim ja? a ako to je s lekarmi ak by som si chcela nechat svojich? vopred dakujem za pomoc :)
Odpovedať
@danielajur Keďže budeš zamestnaná v AT, aj zdravotné poistenie budeš mať v AT. Svojej zdravotnej poisťovni (neviem, či máš VšZP, Dôveru alebo Union) musíš nahlásiť, že si od XX.XX.XXXX zamestnaná v AT a predložiť kópiu prac. zmluvy. Na základe toho ťa odhlásia zo zdravotného poistenia na SK a na SK nebudeš platiť odvody do ZP. Poistné budeš platiť (budú ti strhávať z platu) v AT. Nemôžeš byť súčasne poistená v oboch krajinách. Ak chceš, aby si na SK mohla mať poskytovanú zdravotnú starostlivosť, musíš si v AT poisťovni vybaviť formulár E125 a s tým ísť do niektorej z našich zdrav. poisťovní, kde ti vybavia kartu poistenca. S tou kartou potom budeš môcť chodiť k lekárom na SK. Lekár si to bude faktúrovať u tej slovenskej ZP, kde sa prihlásiš a zdravotné poisťovne si to potom navzájom vysporiadajú.
Odpovedať
@chrobak7 dakujem :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?