Dobra lokalita v Bratislave pre stavbu rodinneho domu

Pekny den. Rada by som dostala nejake tipy na lokalitu, kde v Bratislave sa fajn byva v rodinnom dome. Viem, ze dolezitu rolu hraju financie, takze ma zaujimaju hlavne nazory ludi mimo Kolibu a Slavin :) Preferujeme ticho, prirodu, lokalitu vhodnu pre deti, dostupnost do centra MHD. Dajte prosim vediet, kto ste kde spokojny a par bodov preco, a tiez ma zaujima, kto je kde nespokojny a par dovodov. Dakujem moc vsetkym :)
Odpovedať
1
2
mna zase zaujima, kde v hlave sa rodi myslienka polozit otazku tohto charakteru na internetovom fore hladat prirodu a ticho a zaroven dostupnost do centra v BA je podobne ako hladat predsedu SMERu v mieste trvaleho bydliska, logika hovori, ze ak mam niekde dostupnu MHD, tak na tom istom mieste hladat ticho a prirodu bude narocne, netvrdim, ze take miesta v BA nie su, ale pokial sa mam vyhnut Kolibe, Slavinu, tak asi bude nevyhnutne opustit hlavne mesto, co automaticky znamena "nedostupnost do centra" ale mozno mam len skreslenu predstavu o pojmoch "ticho, priroda, vhodna pre deti, dostupnost do centra" a pod.
Odpovedať
@sgi320 ja byvam v BA, 15km od centra, kusok od domu mam MHD zastavku, okolo je priroda a ticho... podla mna to nie je taky oxymoron ako si predstavujes.
Odpovedať
@sgi320 Prepacte, nechapem preco hned taka ironia. Mate pravdu - mylite sa. V BA som zila, ale v byte. Do centra som to mala cca 15 min elektrickou a hned za bytom vinice a les. A bolo tam aj ticho 😉 Kusok vedla bola zahradkarska kolonia, takze miesta v BA su naozaj rozne. Zaujima ma tip od ludi, ktori v pokludnych a dostupnych lokalitach v BA ziju. Dakujem, ze to respektujete.
Odpovedať
asi uprostred Sadu Janka Krala stavat nebudes a ostatne lokality, ktore splnaju tvoje podmienky uz zabrali kamarati mocnych a mocni s kamaratmi
Odpovedať
@gashtaan A mozem prosim vediet lokalitu a ci ste spokojny? Dakujem pekne
Odpovedať
@zita19 samozrejme, cim viac vychodniar, tym vacsi expert na byvanie v bratislave :-D
Odpovedať
@gashtaan az na to, ze ja som z polovice braratislavcan a narodila a byvala som tam mozno skor ako ty ;-) A som rada, ze tam nebyvam :-N
Odpovedať
@zita19 a kedy to bolo?
Odpovedať
damy sa nikdy nepytaj na vek ;-)
Odpovedať
Pekna ticha lokalita v Bratislave na stavbu rodinneho domu.. Hmm.. Nieje uz lacnejsie postavit hocikde inde a kupit teleport? :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Su rozne moznosti, treba trochu spoznat miestne pomery a vybrat si ci je to este unosne alebo uz nie. Ja napr. objavujem Devinsku. Do prace mam 10km smer mesto, velke zapchy zatial nie su pravidelnostou, skor len ak sa nieco mimoriadne deje, byvanie priamo pod lesom, na sidlisko a do obchodov to mam pesi 10 minut. Plusom je krasny vyhlad (kedze som pod lesom v kopci) a lacnejsie pozemky, minusom ze je to extravilan, stavby tam nie su domy ale chaty a poslednych 200 metrov ziadna poriadna cesta ani osvetlenie. S tym dokazem zit.
Odpovedať
Tak takto. Zacali sme hladat v BA pred par rokmi podobne. Hladas a co sa ti paci a ma aj IS, tak je to 5x drahsie ako si mozes dovolit. Potom najdes nieco v tvojom limite, lenze nie je tam voda, ani normalna dostupnost, pomaly to hranici s extravilánom, vela obmedzeni. Po par rokoch márneho hladania sme ustupili z poziadaviek, povodna orientacia na ZB, Jarovce a Rusovce pada z dovodu ceny a zacali sme hladat mimo BA, pripadne hocico co je volne a ma normalnu vymeru. Nakoniec sme kupili pozemok aj so starymi stavbami po 6 rokoch hladania v uplne inej MC :-S.
Odpovedať
@kreola Takze ste nakoniec kupili pozemok v BA? Mozem sa spytat v ktorej MC? Dakujem :)
Odpovedať
@zetak Dakujem za info :) Na DNV sme dostali tip aj od jednej realitacky. Mozem sa spytat, ako tam vnimate WV a jeho zamestnancov? Viem o rodine, ktora sa kvoli bordelu a Ukrajincom, Srbom atd odtial vystahovali do inej MC.
Odpovedať
@franz666 Dakujem moc za tip :) Prave v Raci som byvala a je to jedna z lokalit, ktore preferujem. Asi netusite, ako sa byva ludom pod lesom, ked je to zatial viac menej mimo zastavane uzemie?
Odpovedať
@kast prepacim ;-) nuz, 15 minut elektrickou mne osobne nepride ako "dostupnost do centra", za 15 minut som v centre aj ja z nemenovanej obce hned za BA, konkretne v sobotu/nedelu a niekedy aj cez tyzden, zalezi o kolkej vyrazim, je teda dost mozne, ze sa mylim, ale skor to pripisujem rozdielnemu pohladu na jednotlive pojmy, ktore ste uviedla (ako som uz bol byval pisal vyssie), a teda este poznamka - kedze ste uz zila v BA, tak musite mat predstavu o lokalitach, resp. ako sa hovori, lepsie raz vidiet ako 100x citat na anonymnom netovom fore :-D
Odpovedať
@sgi320 To som sice byvala, ale to je to iste, akoby som sa vas spytala, ako sa byva v susednej dedine... Pri BA som tiez byvala a viem, ze to nechcem. Odkazanost na auto, pripadne vlak, ktory neskor v noci nechodi mi nevyhovuje. Teda teraz by mi to bolo viac menej jedno, kedze mame male dieta, ale neskor uz nie. Aj kvoli detom, viem ako sa mne zilo na dedine odkazana na bus do mesta. Brrrrr. Mohli by ste mi teda este definovat, ako si predstavujete dostupnost do centra vy :) Ze tam budete do 5 min peso? To by som nazvala, ze byvamv centre :)
Odpovedať
@kast ďakujem za opýtanie, v susednej dedine sa mi býva podľa očakávania ;-) a keby som netrávil 30-60 minút každý deň v zápche, tak by som sa nebál napísať, že skvele ;-) Čo sa týka dostupnosti centra, keď som bol mladší, tak tento faktor hral úlohu, v tomto veku sa snažím centru vyhýbať, a vyskytujem sa tam naozaj len vtedy, keď je to nevyhnutné (asi by sa patrilo zadefinovať hranice centra). Úprimne, mne je srdečne jedno, ktorú lokalitu si vyberiete, pozastavil som sa len nad spôsobom jej posudzovania, výber je čisto subjektívna záležitosť a hľadať názor zrovna tu? No, neviem
Odpovedať
@kast a to je zase čo za hovadinu "Viem o rodine, ktora sa kvoli bordelu a Ukrajincom, Srbom atd odtial vystahovali do inej MC." to si našla niekde na fóre JPP? :-D aký bordel? a ako máme vnímať zamestnancov? však tam hádam nerobíme vrátnikov :-D to je rovnako debilná otázka ako keby si sa spýtala, ako kto vníma zamestnancov napríklad Slovnaftu... inak Ukrajinci a Srbi tu nie sú ;-) a z toho čo si doteraz napísala mi vychádza, že v BA si bývala tak rok. je v poriadku sa spýtať, ale nevymýšľaj si 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kast Potom máš ešte jednu možnosť - odkúpiť vinicu od pána Fica... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa tých komentárov to vyzerá že BA je najlepšie mesto pre život na svete, či človek býva tam alebo tam všade je kľud poriadok všetko je dostupné do 15 km alebo 10 minút, pekná príroda, škoda že keď človek vyjde von žiadne také mesto nevidí, ja chodím z kamenného námestia na zátišie do roboty električkou čo sú tak 4 km a trvá to cca 15 minút cesty, čiže keď niekto povie že sa dostane skoro od hocikiaľ v Bratislave alebo z obce pri Bratislave do centra za 15 minút nejak mu to nežeriem. @kast mimochodom prečo ťa zaujíma práve dostupnosť do centra čo je tu také okrem pamiatok starého mesta alebo hradu také čo nezoženieš inde v BA alebo tam niekde pracuješ.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko Bratislava je o ničom. Moji starí rodičia, rodičia a aj my deti sme boli narodení v Bratislave. Pri prvej možnosti čo sa mi naskytla som odtiaľ zmizol a za takmer 30 rokov neoľutoval... Nič ma tam neláka, nič ma tam neťahá, keby Bratislava ani nebola, asi by som to ani nespozoroval. Vlastne spozoroval... neboli by kolóny do Bratislavy zo všetkých strán a celkom pohodlne by sa jazdilo do At a HU... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 Ale Bratislava musí byť, kde by žili všetci tí čo sa nedostali až do Prahy. :-D
Odpovedať
@kast pokludná časť je napr. Čunovo, je tam aj MHD po ruke, ale do mesta trošku ďalej, zasa ale žiadna dráma. Rusovce sú už živšie, ale stále je to optimálne. Jarovce tiež, no treba zvážiť výstavby dialničného obchvatu, nemusí to mať zrovna priaznivý dopad na kľud v danej lokalite. Rača - sú tam miesta tiché, ale odľahlejšie. Je to ďaleko. Lamač Plánky - total les, k MHD ďalej. Záhorská je už plnka, neviem či je tam to vytúžené ticho. Devín je v prírode, MHD tam je tiež, len s pozemkami je to poskromnejšie. A to je asi tak všetko z pokľudných tichých miest dostupných aj MHdéčkou. Potom už len satelitné zóny. Tak skús v rámci pekných jesenných víkendov pochodiť dané lokality, precítiť genius loci, atmosféru a pulz, ktorý tam je...potom si pozisťuj možnosti voľných pozemkov, posúď ceny a .....už len poprajem aby Ti to klaplo k spokojnosti. ;-)
Odpovedať
@kast jo a ešte k tomu centru - poviem Ti, ja ako bratislavčanka, ktorá miluje svoje mesto a má k nemu vrúcny vzťah ako každý iný slovák k tomu svojmu rodnému mestu či dedine, musím konštatovať smutnú vec - do centra ma to viac neťahá. Ako som sa tam kedysi rada šla prejsť a pookriať, dnes nemám najmenší dôvod tam páchnuť. Nie je tam ničovaté nič, okrem nadrbaných anglických turistov, nimi ogrcaných chodníkov, večer kriminalita ako kdesi v brazílskej favele, kaviarne či reštaurácie, ktoré miznú po týždni, chceš ísť tam, kde si bola spokojná, už tam ono zariadenie nie je, vybavenosť nula bodov, hlavná pošta večne narvatá a hluk, lomoz, dopravný chaos. Som smutná z toho ako Bratislava upadá. Od roka k roku je na tom horšie. :-p Takže na centrum sa neupínaj, niet dôvodu tam ísť, pokiaľ bývaš v štvrti s plnou vybavenosťou alebo ju máš dostupnú. Holt, to sa stalo s našim hlavným mestom, mojím mestom. Denne sa nafukuje o takmer tristotisíc obyvateľov, ktorí k nemu majú nulový vzťah a tak to aj vyzerá, na obraz tej nenávisti a nevraživosti, z toho neprekvitalo ešte nikdy nič. O nič teda neprídeš, ak zapichnete niekde, odkiaľ do centra nebudeš musieť ísť. Niet dôvodu. 8-(
Odpovedať
@zuzanka.zuzu Mila pani Zuzka, neviem kedy sme si my dve potykali. Ohladom DNV to nemam od JPP, ale priamo od tej dotycnej osoby. Rovnako ako info o Srboch atd, ktori pochopitelne obyvaju ubytovne a byty v DNV. Takze tu neriesim pomery za branou WV, ale spolunazivanie s nimi v DNV. Vysvetlovat ich sposob zivota hadam nemusim (cest vynimkam). A ak vam tak velmi ide o to, v BA som byvala 7 rokov a 1,5 roka pri BA. V pripade, ze nemate nieco konkretne k mojmu dotazu, tak sa prosim realizujte niekde, kde to bude uzitocne. Pekny vecer
Odpovedať
@martosko Dostupnost do centra uvadzam kvoli pripadnej dostupnosti prace a skol pre deti. Kedze netusim kde budem pracovat, ake budu mat deti zaujmy a kam budu chodit do skoly, “odrazam” sa od centra. Momentalne zijeme v Prahe, nie v BA.
Odpovedať
@jamk1 No vidite a ja sa tam chcem vratit, lebo to tam mam rada ;)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?