Dlhy uzky pozemok s miernym svahom

Prosim o nazor, mame moznost stavat na pozemku (zdedenom) 14 m sirokom a dlhom neviem presne, cca 9 arov je to , jemne svahovity,manzel ma nahovara, ja vaham, je to pri hlavnej ceste, cize trovhu hluk,plus na konci pozemku bytovka 4 poschodova.Na pozemku je stary dom nalepeny na mure, ten by sme chceli zburat a postavit novy.Vyhkad nie je ani z jednej strany, vsade su domy, budovy.Hmm.ale pozemok zadara, chceli by sme dom v cene 4 izb. Bytovky.Isli by ste do toho?Pozemok je v centre mesta, co je jedina vyhoda...
Odpovedať
pozemok sa musi pacit, ak nie tak je to o zvyku.Ale ak sa nepaci tak co ho skusit predat a kupit lepsi?
Odpovedať
No ved to, je to zlozite, zdedili ho svokrovci, daruju nam ho s tym, ze ho nemozme predat, bud vyuzivat rekreacne, alebo stavat, ak nie, tak si ho nechaju.U nas je situacia taka, ze 100 000 na kupu pozemku nemame, cize stavat by sme nemohli, tak za 120000 bytovka s garazou hnez za plotom toho pozemku alebo v tej cene dom a mam aj dvor...
Odpovedať
@anna_12 postav dom za 120000. Po par rokoch ho predaj s pozemkom 120+100 tis.. A za 220tis. si potom postav dom na pozemku ktorý sa ti bude páčiť.
Odpovedať
@anna_12 stary dom nechajte stat, postavte si novy dalej od cesty, kde uz susedske pozemky maju zahradu, aby ste lepsie vyuzili vas vyse 60m dlhy pozemok. Niekedy stavebny urad nuti dodrzat stavebnu ciaru, ak tam bude stat stary dom, tak vas to netrapi, argumentujte napr tym, ze stary dom chcete casom prerobit na garaz.
Odpovedať
@stowasser toto mi vobec nenapadlo...dakujem :-) urcite to stoji za zvazenie.
Odpovedať
@slavoslav tym argumentuje aj manzel :-) len je to taka lokalita ze neviem... skor pre firmu by to bolo, bojim sa ze postavime, zabyvame, upravime zahradu a uz sa nam tie prachy nevratiia, lebo okrem domu tam bude urcite este vela do okolia treba investovat.Fuh ale predstava ze postavime a o par rokov zas stavat...na zblaznenie, ale pravda je ze mam vysnivanu lokalitu, len tam sa pozemky/domy predavaju zriedka a draho... asi to tak urobime :-) dakujem za nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser & @anna_12 Výborný nápad. Môžete dodržať uličnú čiaru. Necháte len cca 4-5 m pôvodného domu a ako rekonštrukciu nahradíte zvyšok s moderných materiálov a v nízkoenergetickom štandarde. Ten predok symbolicky opravíte (fasádu) a môže slúžiť ako skladovací priestor... ;-)
Odpovedať
@leonardom neviem ci spravne rozumiem..myslite nalepit resp.pristavat k staremu domu ? To by sme moc nechceli, je vlhky, podpivniceny, vyskovo by nesedel s novym..
Odpovedať
Hovorí sa aj: "Darovanému koňovi na zuby nekukaj". :-) Na jar dobre vyvetrajte ten starý, v máji v ňom prežite týždeň-dva na mtracoch/nafukovačkách a prežite si lokalitu, hluk, susedov, záhradu, bytovku.... Ak to bude v pohode postavte dom vzadu, ako ti tu radia. Keby mala 99% stavebníkov až takýto hrozný problém, tak uverím tomu pamätnému Muftiho bilboardu so Švajčiarskou krajinkou. :-) 14 m je pre šikovného architekta úplná pohoda. To máš v najhoršom prípade 10m široký dom, bungalov, poschodový, funkcionalizmus, klasika, retro.....aký si len dokážeš, alebo skôr nedokážeš predstaviť a to všetko s pocitom, že si sto litrov ušetrila.
Odpovedať
@pripad001 :-) akoby som svojho muza pocula ... architekt sa bol pozret, povedal ze nevidi problem v projekte, ze sirka je ok, odporucal stary dom zburat, zacat dom garazou aby sa posunul dozadu a odhlucnil.Asi tam fakt na tyzden pojdeme a uvidi sa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anna_12 Všetko sa dá. Treba sa zbaviť konvencií. Predok môžete len symbolicky zachovať ako technický priestor. GOOOOOOOOOGLI.... Najkrajšia je symbióza starého a nového... Nech architekt trochu ponamáha závity. http://www.realitybook.sk/clanky/deta... Napr.:
Odpovedať
@pripad001 suseda ja len jedna, starsia pani, takze toje loteria, kedsa pominie tak ktovie kto pride po nej, bytovka az na vyhlad na pozemok je ok, a vedla je administrativna budova, ktora funguje do cca 16:00 a cez prazdniny je prazdna, kedze patri skolstvu a aj dlho bude...len prave na tu stranu by boli okna, cize vyhlad na cca 3 poschodovu budovu, alebo mur s tujkami.Asi to druhe. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leonardom dakujeeem ved uz mesiac guuuglim, ale je pravda ze takato kombinacia ma nenapadla ;-)
Odpovedať
:-) no veď na to sú muži, preto za neho iste nezabúdaš denne ďakovať :-),... apropo a prečo nie na dva :-) len si to predstav, každý deň večera v reštaurácii :-), iste by ťa nenechal rozkurovať v peci :-)
Odpovedať
@leonardom len chceli sme nieco bez schodov koli detom a kedze dom je vyvyseny, tak by sme sa im nevyhli asi, ale mamchrobaka teraz...
Odpovedať
@pripad001 :-) nooo nie zly napad ale zial kuchyna je tam plne funkcna, takze ta restika by mi asi nepresla, este deti k tomu, jedine ze by som ich niekomu hodila na krk ;-) jasne ze dakujem kazdy den, ved co by sme my ubohe zeny bez muzov robili, boli by sme stratene... :-D no nic poriesime to nejako.
Odpovedať
Profilova fotka
@anna_12 Pozri toto napr.: http://style.hnonline.sk/jablonovce-9... Zabudni na konvencie, vravím. Za veľa peňazí sa dá veľa pokaziť. Za menej sa dá niekedy urobiť omnoho viac.
Odpovedať
@anna_12 ... to ty dievča nerieš, na to je ten architekt. Ty ho len potom dobre zvŕtaj otázkami, prečo je to a to tak a tak nech pri tvorbe štúdie a architektonického návrhu potí krv. :-) Suseda, ani susedu si rovnako ako súrodenca nevyberieš. Leda, že by si sa volala Kmotríková, Pórová, Rezešová, Gatesová, Putinová..... alebo tak nejako.:-) Rovnako teba, muža, deti, ak pôjde o nejakého náhodného úchyla úchyl-ku, bude tento šmírovať kdekoľvek,.... na samote u lesa, z bytovky, cez plot, cez múr, v centre mesta, na dedine.... Ty si rob už teraz život príjemným, pomaly si začni vyberať sviečky a rôzne čačky, vázičky a mačičky na nočné stolíky (tam to mi muži zvlášť milujeme ak nie je kam odložiť knihu, okuliare ...pekáč s pečeným mäsom a zaváraninový pohár uhoriek... :-), parapety, niky do kúpeľní, na pracovné dosky do kuchyne a rôzne poličky a odkladacie miesta do vstupnej chodby, všetkých zvyšných izieb a obývačky....
Odpovedať
@leonardom pekne, zial my sme skor na tie modernejsie stavby, ako tie foto co si vlozil...urcite to stoji za zvazenie, ale viem ze do rekonstrukvie stareho nechceme ist, stalo by to rovnako ako postavit novy, mozno viac, pozeral to znalec a nic moc..treba sa tomu povenovat viac ako som myslela :-( plus orientacia pozemku nie je ziadny ideal, ale to by sa dalo poriesit.
Odpovedať
@pripad001 pravda veru, uz sa nanho chystam s otazkami.Nooo ved to ani nevies aku pravdu mas, veru nevyberieme si...akkurat ze ja som v tom zariadovani skor chlap.cacky macky sviesky e eeee ciste linie, priestor a funkcnost a nech mam kam "vykopnut " deti od jari do jesene, v pripsde plusovych teplot aj v zime ;-)
Odpovedať
@leonardom 100b ... ty jo....moje detstvo do 7 rokov, pokial komanči starým rodičom neskonfiškovali RD so šopami a záhradami, lebo práve tam bol plán nadchádzajúcej päťročnice vystavať socialistickú sídliskovú výstavbu s obchodnou a školskou infraštruktúrou. Mať tú možnosť, tak na toto vlastné deti odsúdim.
Odpovedať
@anna_12 ...samozrejme ...nechal som sa uniesť. Po pravde tie čačky mačky plnia rovnako neoceniteľnú funkciu zvlášť pre tých čo majú deti a násobí sa to ak navyše prijmú návštevu v podobnom zložení. Vtedy je funkcia týchto veci pri lámaní zvuku neoceniteľná.
Odpovedať
@anna_12 ... a neber ohľady, oni znesú vpohode aj mínusové teploty. A čím dlhšie tým lepšie. Skúsenosť. ... Tak a stačilo, prajem pekný weekend.
Odpovedať
@pripad001 dik za rady aj tebe pekny vikend, vsetkim...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?