Darovacia zmluva s vecným bremenom

Momentalne riesime prepis pozemku ,ornej pody ako darovaciu zmluvu z rodicov na dceru. Kedze by sme sa radi vyhli notarom a pravnikom viem o vzoroch darovacej zmluvy avsak potrebujeme taktiez napisat vecne bremeno- budeme mat pristupovu cestu cez ich pozemok.Viete poradit ci je to lepsie uviest do jednej zmluvy alebo treba napisat dve.. pripadne najjednoduchsie riesenie?..dakujem
Odpovedať
Dať napísať odborníkovi - notárovi, alebo právnikovi, nie je to až taká položka, samozrejme ak nemáte právne vzdelanie. Na takých veciach sa nešetrí.
Odpovedať
Tu je vzor, podľa ktorého by ste mohli pripraviť zmluvu, ktorú by som však odporúčala dať skontrolovať právnikovi..notár overí podpisy, aby bola právne účinná. akurát, že vo vašom prípade je darca povinný z vecného bremena (rodičia budú mať vecné bremeno vo váš prospech - právo cesty) http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/v...
Odpovedať
čo je psáno je dáno rodiny sa môžu pohnevať a pristup je v keli a nehnutelnosť
Odpovedať
1. odporúčam nabudúce tému založiť ako "diskusiu" a nie "otázku" 2. odporúčam adminom možnosť založenia "otázky" úplne zmazať (je na h*vn*) 3. @janetbla všímam si, že na MK v mnohom radíš správne, ale právnické vzdelanie asi nemáš, takže niektorým odpovediam by si sa mala vyhnúť - zmluva sa nestáva "právne účinná" po overení notárom 8-) môže/aj nemusí. záleží na dohode v konkrétnej zmluve resp podľa zákona. obyčajne je "právne účinná" dňom podpisu obomi zmluvnými stranami. (bez overenia, veľa zmlúv si overenie podpisov nevyžaduje a predsa sú právne účinné). ale aj to môže/nemusí. a taktiež podpis overiť nemusia len u notára, stačí aj na matrike ;-) 4. @11kajka11 overenie podpisov bude treba kvôli katastru - takže sa to pokúste dať do jednej zmluvy. alebo navrhujem prepis zavkladovať zvlášť a zaťažiť pozemok kvôli ťarche "iba" zápisom zvlášť - ušetríte na poplatku, ale berte do úvahy, že "zápis" trvá 60 dní. p.s. veľmi odporúčam zmluvu dať notárovi - nestojí to až tak veľa, rovno máte všetko v 1 zmluve, všetko je správne napísané a keďže ju robí notár, tak kataster zavkladuje skôr ako za 30 dní - obvykle 15-20 - a to sa bavíme o ŠTANDARNOM konaní, žiadne zrýchlené :-) takže už máte také "polozrýchlené" konanie v cene ktorú zaplatíte notárovi... plus istota, že je to správne, plus zľavený poplatok za vklad (notári platia menej než 66e)
Odpovedať
Náklady na právne služby sú len zlomkom hodnoty nehnuteľnosti, vyhnete sa prípadným problémom s prerušením konania z dôvodu chýb v zmluve. Ak už ide o náklady, nie je dôvod nechať vyhotoviť zmluvu notárom, keďže notárska zápisnica je drahšia ako autorizácia zmluvy advokátom. Či už vyhotovenie zmluvy notárskou zápisnicou alebo autorizáciou advokátom, kataster má lehotu na vklad 20 dní.
Odpovedať
len jednu radu vám dám a to, neriešte to sami, treba na to právnika, aby to malo akú takú formu a hlavne, aby to bolo správne sformulované.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?