Ďalší pozemok

Ahojte, zvažujem prikupenie pozemku a zatiaľ som vo forme úvah... Manželka je skôr proti, ale v princípe by aj súhlasila... momentálne sme v stave, že máme 2 deti 1 a 3 roky, pred 2 rokmi sme kúpili svahovitý pozemok určený na stavbu domu, aktuálne tam máme už elektrinu a spravenu oddychovú zónu vo vrchnej časti. Pozemok má celkom dobrú polohu (200m od centra obce) a pritom je tam súkromie - sused len z jednej strany, zo spodu je neobývaný dom, z druhej strany hustina a zvrchu lúka, tiež má dobrý výhľad :) keďže je to kopček :). Šírka pozemku je cca 20m a dĺžka 66m. Ide sa nám po 5rocnej fixácii preklapat hypotéka čo máme na byt (zostáva 18 000€) a akosi ma nahlodava myšlienka dokúpiť lúku nad naším pozemkom 3800m2 - 20m široký a cca 190m dlhý pás. Jednak z dôvodu, že aj v budúcnosti by sme mali zvrchu súkromie, jednak je cena potravín vysoká a rastie a pozemky už asi tiež nebudú lacnejšie... Pozemky sú oba natočené na juh. Cena by mohla byť cca 3€ za m2 (pred 2 rokmi bola...). Neviem či ma nahlodava len predstava vlastniť väčší kus pôdy, alebo niečo iné, ale akosi sa tej myšlienky neviem striasť... Ozaj, je to na Považí a zemina tu za moc nestojí - ilovita... viem, veľa textu, ale každý názor ma poteší. :) Štefan
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanby ja som za možnosť poskupovat co sa da. 1.sukromia nikdy nieje dosť, 2.pozemkov pribúdať nebude a investícia do pôdy je pre mňa istota.
Odpovedať
@stefanby ak sa nato citite smelo do toho, ja som zaváhal len v mojom prípade nešlo o pozemok za 3e/m2 a tak už mam z vrchnej strany suseda 😁😏
Odpovedať
Ak máš voľné peniaze, choď do toho. Aj my kupujeme vedľajší pozemok 3000m2, len aby sme nemali nad sebou suseda.
Odpovedať
@stefanby my sme dokúpili tak isto vedľajší pozemok. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Daj si este do rovnice odpovede na otazky: Je pozemok v intravilane,alebo ma moznost na zaclenenie do intravilanu, bude sa dat na nom v buducnosti stavat?
Odpovedať
@kaspy nemusí na ňom stavať... Môže tam chovať ovečky... ;-)
Odpovedať
Šiel by som do toho hneď ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Za takú cenu, bez debaty.. nezabudni, že čo dnes napr 10 000 eur, zajtra je to 1000 eur...
Odpovedať
tiez by som to kupila. Cena super, poloha vam tiez vyhovuje. nikdy nevies.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanby podľa mňa je to super ponuka, ktorú by ste mali využiť 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pri dome sa nám podarilo odkúpiť síce iba 40 m dlhý pás ( za domom ), ale už sa o to zaujímali developeri a znamenalo by to že by sme mali novú cesto 10 m od domu. Na chalupe som prikúpil 1ha a mám istotu krásneho výhľadu. Väčšie pozemky majú svoje čaro aj keď so susedmi budete zrejme vždy na dohľad. Lepší by bol zrejme pozemok vedľa ale to je už asi intravilán a za inú cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanby najprv si zisti, aka bude cena, ci sa za tie dva roky nezmenila, lebo za posledne dva roky dost vstupli ceny za pozemky a potom sa rozhodnes. pokial by bol za takuto dobru cenu, tak by som osobne isla do toho. je dobre vlastnit pozemky. potom ich ked tak mozes rozpredat ak budes potrebovat peniaze na nieco ine.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stefanby ak je ta cena aktualna nevahaj ani minutu.Chapem aj manzelku,ze mate este nesplatenu hypo a planujete nieco postavit na pozemku ktory uz vlastnite ale ak sa pozeras do buducnosti tak na tom iba ziskas.Jednak to sukromie a hlavne ceny urcite pojdu iba hore,obavam sa,ze tie 3eura uz asi nebudu aktualne.Za 20 rokov sa na to budete obaja pozerat inak a ver mi a to zbehne rychlo.Mate deti,poda je dedicstvo,nasadis tam zatial ovocne stromy,kupis dve ovce a mas postarane.Ludi stale pribuda,kazdy chce mat svoj kusok zeme a sukromie,nikdy nebude problem to predat.Ste vo veku ked sa to este da utiahnut.U nas su ceny 50xvyssie a pomaly nie je co kupit
Odpovedať
My sme taktiez od roku po kupe prveho pozemku prikupili aj vedlajsi pozemok a to sme este nemali ani dokonceny stavebny projekt. Predstava toho, ze zijes na dedine a zaroven na takej polosamote a ze nikto pri tebe nepostavi nieco, co ti bude branit vo vyhlade, tak to mi za to stalo. A presne ako vravia ostatni, investicia do pozemku je nieco co sa z dlhodobeho hladiska moze len vyplatit, kedze pozemkov je obmedzeny pocet a bude ich do buducna len menej :) My na ten vedlajsi pozemok chceme vysadit ovocne stromy a obcas si poziciame od suseda 2 ovce a mame pokosene :)
Odpovedať
Zalezi ako splacate hypoteku. Ak si odtrhate od ust,nemozte ist na dovolenku,kaslat na to a radsej si uzit zivot. Ale ak v pohode odidu peniaze na splatku a nepocitas kazdy cent,tak by som kupila. Na jednej strane je pekne nieco vlastnit,ale naco mi je pozemok,ked si zivot neuzijem. Skor takto by som sa na to pozerala. A jasne,ze investicia do pozemku je vyhodna,pozemok sa nepokazi.
Odpovedať
@jankazb @audinak @megdesign @palkovci @quintes @uglybetty1234 Ďakujem všetkým za odpovede, dá za povedať že jednohlasne :)
Odpovedať
@siska1313 voľné peniaze žiaľ nemám,, ale bude sa mi preklapat hypo, tak z toho by sa dalo... 😀 @kaspy je to extravilán zatiaľ, čo bude to neviem, je to na kopčeku, aj keď kúsok od centra... @megdesign jasné staval by som na pôvodnom, hore ovečky, chcel by som zasadiť oskorušu, morušu a veľa ďalších stromov čo sa mi nezmestili teraz 😀 @magdasvar skúsim ráno poslať sms majiteľke a uvidím čo povie. @albertone ďakujem za odpoveď, utiahnuť to utiahneme, aj keď ideme na jeden prijem a rodicak. musím manželku doma ešte spracovať a musíme ísť pozrieť ako to tam vyzerá celé... Inak ceny pozemkov stavebných tu začínajú (13km od PB) na 60€ za m2... Ide to stále hore @derrick2 nedá sa inak, len súhlasiť, s tým že ovce by boli vlastné 😀 @hoblinka13 tak ono je to s tým splácaním tak, brali sme 33000€ v 2014 na 30 rokov a teraz zostáva 18000€ s tým, že sme medzitým investovali do pozemku... Ale max dovolenka čo bola boli 3dni v BA...odkedy máme záhradu = kam ísť, trávime čas tam - kúpili sme bazén, vypustíme deti a máme zábavu 😀
Odpovedať
@kosto13 zdravím 😀 teší ma že ste napísal. Možno si spomeniete, minulý rok ste sa u nás zastavil po ceste na Kysuce (Dolný Lieskov) - riešil som ten svah a možnosti prístupovej cesty. Pozemok vedľa žiaľ nieje na predaj - sused má deti a chce im to nechať. Takže prichádza do úvahy len pozemok nad. A kúpa ma napadla, keď povyše nás - cez uhlopriečku niekto začal robiť stĺpiky na plot...
Odpovedať
@derrick2 výhľad máme dobrý - kuk foto - z vrchnej časti pozemku
Odpovedať
Profilova fotka
Pripomenul som si to miesto a pozrel tie výškové štúdie čo som Vám robil. myslím, že keď máte kde bývať tak to prikúpenie pozemku je rozumné. Deti máte ešte malé a užijú si aj záhradu bez domu. Neskôr ak budete stavať zase uvidia koľko je to starostí a námahy pri stavbe a nadobnú k domu tyký lepší vzťah ako keď im " prinesiete pohodlné bývanie na zlatej tácke ". Moji synovia ( 28 a 32 ) od malička aj trochu pracovali na chalupe a pomáhali aj pri stavbe domu. Mladší napr. vymaloval celý dom. Vôbec sa im nechce " z domu" a keď spomeniem, že by sme predali daktorú nehnuteľnosť tak je oheň na streche.
Odpovedať
@stefanby podľa mňa super rozhodnutie ,;)
Odpovedať
@stefanby tak to máte brutálny výhľad!!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?