Čo znamenajú mravce na pozemku?

Nasla som pozemok ktory by sme chceli kupit. bude to nova lokalita 8 domov, v okoli su tiez domy, ale pozemok bol doteraz akoby pole.vsimla som si tam ale neskutocne mnozstvo mravcov aj tych hniezd, ale fakt dost. cela lokalita ma cca 3500m2 a na celej ploche mravce. co to znamena? odidu ked sa zacnu stavat zaklady? citala som ze mozu byt znakom spodnej vody, asi2km odtial tecie potok.. este som sa nadejala ze pocas stavby ich mozem otravit a kedze este nik nebude mat zahradu a nic pestovat mozno pouzit kludne aj drasticke chemikalie. mate s tym skusenosti? co tam robia, ja som ich tolk v zivote este nevidela ani v lese.
Odpovedať
ja som pocula ze vysoko spodna voda,my tiez mame dom na pozemku s vysokou spodnou vodou a aj sme mali v dome mravce,ale uz som sa ich zbavila,dufam ;-)
Odpovedať
Kde je vela mravcov tak je tam pravdepodobne vysoka spodna voda. Mravcov sa nikdy nezbavite, maju hniezda a diery aj do metrovej hlbky. Nepomozu ani izolacie a nove podlahy, tie potvory si onedlho prehryzu cesticky aj do domu. Neverila by som, kebyze nezazijem... Niekde som citala, ze taketo miesta plne mravenisk nie su vhodne na byvanie,ze v zemi su nejake zle,vyzarujuce energie...
Odpovedať
mravce sa prehryzu cez zaklady? :-| kebyze su to termiti a drevostavba....
Odpovedať
damy, co je podla vas vysoka spodna voda? Majki555, ak maju mravce hniezda do metrovej hlbky tak sa tam naozaj neoplati stavat - cize spodna voda 1m. Moja rada: pozorujte mravce, vsimajte si kde si robia mraveniska, z coho su atd. Proste pozorujte! No a ked ich chcete odstranit, nevyhubte ich, nalozit na furik (vajicka + matka je najidealnejsie) a odviezt daaaaleko od pozemku resp. domu, vyhoda je ak je poblizku les.
Odpovedať
zober krompac,a vykop jamu a zmeraj kopceky mravenisk sa aj na pastvinach,kde vody niet
Odpovedať
Mravce nemusia mat suvis so spodnou vodou. Mozno ma ten pozemok dobru auru :) My mame v zahrade na 5 metroch cierne mravce, cervene mravce, lesne mravce a vsetci si spolu stastne zijeme, len obcas je v travniku maly kopcek, kedze vsak kosim 2x tyzdenne, nie je to nic strasne. Urcite by som sa riadil viac geologom, ako tym, ci su tam mravce a ak by sa mi pozemok pacil, nevahal by som. Existuju ovela horsie problemy, ako zahradne mravce, staci jeden zly sused a mas otraveny cely zivot :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?