Čo znamená ťarcha na pozemku?

Vecne bremeno- predkupne pravo Pan "P" s manzelkou sa zavazuju, ze do 30. 4. 1994 podpísu kupnu zmluvu na cast prcely č......, ktora bude zamerana, zanik vecneho bremena, predkupne pravo-kupna zmluvav č....geometric. planom, panovi "J" s manzelkou. Nemam ani sajnu co to znamena :-N Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Najjednoduchšie je zájsť na kataster a zistiť, či predkupné právo a zánik predkupného je v rovnakom konaní, podľa popísaného to vyzerá na kúpnu zmluvu s odkladacou podmienkou, ale nemusí to tak byť nepoznám konkrétny prípad.
Odpovedať
Poziadaj predavajucich, aby poziadali pisomne kataster o vymaz vecneho bremena.Trva to par dni, a vy mate istotu, ze nekupujete macku vo vreci.
Odpovedať
Profilova fotka
mne to pripada akoby niekto tie parcely co kupujete delil, takze si dajte pozor na par veci, minimalne na to, ci ten geometricky plan vobec vznikol a potom ci ho aj kataster zapisal... a ked vznikol a vecne bremeno v poriadku, tak potom sa mohlo stat ze to iba majitelia neoznamili na kataster a vecne bremeno si na pozemku nechali - najlepsi pripad, v kazdom pripade ti majitelia to musia dat do poriadku a vy to s tym rozhodne nekupujte
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?