Čo znamená 18-pozemok na ktorom je dvor?

Profilova fotka
Ahojte vedel by mi niekto poradiť čo znamená vo výpise z katastra :18-pozemok na ktorom je dvor?
Odpovedať
sposob vyuzivania pozemku - 18-pozemok na ktorom je dvor , druh pozemku - zastavana plocha. znamena to ze tam je dvor :-D ale aj to ze tam mozte kludne stavat, ale aj to ze zan platite vyssiu dan.
Odpovedať
Profilova fotka
No však to som si domyslela aj ja :-) ,ale napríklad, že sa zaň platí väčšia daň to som nevedela
Odpovedať
Profilova fotka
no to nemusí byť pravda, u nás sa platí rovnaká daň za záhradu aj za zastavanú plochu
Odpovedať
mitkoshov pas užívateľa Registroval sa 3. januára 2011 na modrastrecha.sk. Pridal 18 príspevkov. mitkoshov sused daval pred rokom ziadost na stavebne - prestavba a nadstavba chatk v podstate to je je jedno .Povedal som si nech si na svojom postavi aj ajfelovku no co som si vsimol, posunul hranicu pozemku a cuduj sa ,rovno o tolko co posunul chatku dopredu .....tak som sa len tak nahodou pozrel na jeho stavebne povolenie a zistil som, ze neudal pravdive udaje, co sa tyka povodnych rozmerov .Udal, ze povodny stav ma 4,6m , ale na katastri ma vyznacene 3,6m teraz mam obavu ,ze to geodet len prepise a vlastne zlegalizuje posun hranice , nakolko sa ako jeden s orientacnych bodov bere aj samotna stavba....ked som ho vyzval aby vratil hranicu nazad tak odmieta a odmieta aj geodeta, tak rozmyslam podat namietku na stavebny urad za nepresne udaje co sa tyka povodnej stavby Dnes o 14:17 • Odpovedz
Odpovedať
tak zasa vsade inak :-D ja som sa zatial stretol len stym ze za zastavanu plochu sa v obciach platia vacsie dane ako za zahradu. ale kazdy starosta asi podla svojho uvazenia :-D @mitkoshov - to ze mu geodet zlegalizuje chatku inych rozmerov neznamena ze sa posunie vlastnicka hranica. ta ma svoje suradnice ktore sa nezmenia. tak isto chatka ma v lepsom pripade svoje rozmery niekde na katastri a geodet je povinny si ju pri vyhotovovani noveho GP znova zamerat pricom zisti rozdiel. hranice pozemkov sa NEVYTYCUJU tak ze niekto natiahne pasmom od niecoho co si MYSLI ze je SPRAVNE nejaku mieru a udre kolik do zeme. Vsetko sa najprv premeriava, posudzuje az potom sa vonku nieco vytycuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@malydom ...no ale aj stavebne povolenie niekto posudzuje a schvaluje...a nakoniec schvalia aj s chybami... :-)
Odpovedať
no prave 8-) ako ked ma povodny stav na GP aj na katastri o 1m menej ako na stavebnom ...... to znamena ze bude merat hranicu od stavby a bude mu sediet
Odpovedať
je jedno co mu stavebny urad schvali. dolezite su suradnice a miery na katastri - povodne - prve suradnice a miery ked bola chatka alebo vlast. hranica prvy krat zameriavana. Geodeti tieto miery a suradnice maju k dispozicii a v terene sa meranie vykonava prave koli tomu aby sa zistili zmeny a geodet isto pride na to ze sa zmenila chatka a nie hranica. Pozemky sa merali a vytycovali pochybnymi mierami od pochybnych identickych bodov naposledy za sociku. A preco si myslite ze geodet vonku meria vasu novu alebo prerobenu stavbu ku GP ku kolaudacii? Preco len nezoberie projekt a podla situacie nevyhotovi GP??? Aby sa predislo bludom - nesulad medzi katastrom a skutocnostou. Vy si posuniete stavbu o 2m ako je v projekte a geodet spravi GP podla situacie v projekte a nasledne vam vytyci vlastnicku hranicu o 2 m inam??? BLUDY. Toto spravi nejaky Jozko z Hornej - Dolnej a nie studovany geodet. Preto ked neviete kde mate vlastnicku hranicu volate geodeta a nenatahujete si pasmom NEJAKE miery od NEJAKYCH chatiek/plotov. To robia sedlaci a potom sa buchaju do hrude ze je to ich a za boha nevedia pochopit ze nieje. Kataster je fakt v zlom stave na vacsine uzemia SR a dopatrat sa k spravny sur. vlastnickych hranic je niekedy az nemozne. Ak vam niekto vytycil hranicu pozemku od nejakej chtky mierou pasmom a predtym tam nic nemeral, neposudzoval tak ho poslite rovno do.... prec.
Odpovedať
a posledny krat k tejto teme - ze on si zvacsil chatku o 1 m a tvari sa ze je stale ta ista nema ABSOLUTNE nic spolocne s POLOHOU vlastnickej hranice. Ta zostava nezmenena. Akurat nebude sediet ta miera od vl. hranice po chatku lebo sa zmenila chatka. Na to ze sa zmenila chatka a nie vl. hranica pride aj student prveho rocnika strednej geodetickej. Tak uz tu chatku z toho vynechajte.
Odpovedať
ok :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?