Kúpa pozemku bez sietí - čo riešiť ako prvé?

Ahojte, chcem sa spytat, ci sa najde niekto ochotny a polopatisticky mi napise ako zacat a co vsetko je potrebne vybavit. Mame moznost kupit pozemok (bude to nova ulica cca 20 domov), je bez sieti. V blizkosti asi 100-150m su el.stlpy. Plyn je za pozemkami(no neviem ci ho budeme riesit). Odpad si musime tiez sami poriesit kedze tam nie je kanalizacia a na vodu studnu. Siete si budeme so susedmi robit spolocne a asi aj cestu riesit. Vdaka
Odpovedať
1
2
@adikad ako prve hladaj iny pozemok
Odpovedať
@sysell :-D
Odpovedať
@sysell myslis ze to bude stat viac ako 15-20tis?
Odpovedať
@adikad Treba si zistit, ci pozemky su v uzemnom plane obce urcene na vystavbu RD. Ak uzenmy plan neumoznuje vystavbu, treba poziadat o zmenu uzemneho planu a zaplatit cely proces zmeny. Zistite to na stavebnom urade. Potom si zistite u spravcov sieti, ci bude mozne toto uzemie napojit na siete a kde su body napojenia. Ak nie je mozne napojenie, pytajte sa na stavebnom urade, ci s tym obec vie nieco urobit, alebo budete to robit vy, alebo si najdete nejakeho dodavatela developera a hlavne, kolko to vsetko bude stat. Popri tom vsetko treba zistit aj moznost pripojenia na komunikaciu, lebo nie vsade sa da napojit a nie na kazdu cestu. Ak sa bude dat napojit na cestu, na siete a na pozemku je mozne stavat RD, tak spocitajte naklady na to vsetko este raz.
Odpovedať
@peterte ano je schvaleny uzemny plan obce uz. Dakujem za odpoved
Odpovedať
@adikad nemam sajnu, ale uvazuje napr. ak bude treba trafak - fned mas mozno 30 000+ natahanie vsetkych sieti, kopanie, musi to robit firma, to budu kludne desiatky tisic. Cesta - moze byt par desiatok tisic, voda zo studen? trvalo? je dobra?, cisticka? ... no ja by som tak byvat nechel. Dalej hlavne kolko ludi do toho chce ist, ja tam 20 ludi co chcu stavat? Ti co nechu ti povedia ze oni ese nechu stavat a nemaju prachy - pockaju kym spravis elektriku a viac ich netrapi, pripoja sa a nedaju vam nic. Tiez zvaz kolko to bude trvat - ci neni lespie kupit drahsi kde nemisis nic riesit a je tam aspopn voda co je zaklad.
Odpovedať
@adikad do 15-20 tisic sa vojdete. Na jedneho.
Odpovedať
Profilova fotka
@adikad Ako bolo napísane hore, treba sa poobzerať po inom pozemku, toto je síce riešiteľný problém ale je to strašne na dlho a bude to dosť stáť. Najlepšie by bolo zo všetkými vlastníkmi sa poskladať a dať spraviť siete a cestu ak ale ešte nie sú všetky pozemky predané tak by to bolo na vás zaplatiť typnem si 200-tisíc a potom sa vyrovnať z budúcimi majiteľmi, elektrika nebude problém tam keď elektrárne vidia takýto zámer vybudujú sieť a budete porebovať akurát prípojky k pozemkom, najhoršie aj najdrahšie je riešiť cestu, kanalizáciu môžete nahradiť žumpou. Radšej by som kupoval pozemok ktorý je už stavebný má všetky prípojky a prístupovú cestu ako sa púštať do tohoto.
Odpovedať
@topfield ano ratam na jedneho to je samozrejme. Ma tam byt nejaky spravca co to vsetko zariadi ale my sa budme skladat. Vacsia polovica pozemkov je uz rezervovana.. Este ma byt vo februari zasadnutie kde sa bude riesit, ze co a ako.. Pozemky sa predavaju po 20e za m2 co je za 700m2 14tis. Hotove stoja tu v okoli cca 45tis a vyssie
Odpovedať
@martosko zabudla som oznacit
Odpovedať
Profilova fotka
@adikad Ja to vidím asi tak majiteľ pozemku ho tak maximálne rozparceloval a predáva ho na miesto ceny lúky alebo poľa 2-3 eurá za 20 a to najťažšie nechal na nových majiteľov a pritom je jednoduchšie keby jeden človek ( predajca ) vyriešil tieto veci pre všetky pozemky a náklady si prihodil k sume za meter ako keď tu bude riešiť dvadsať ľudí na dvadsať pozemkov pričom ľudí ako píšeš je zatiaľ možno polovica čo majú zarezervované čiže ešte to nemusia ani toľký kúpiť ( už vidím ako pôjde to spoločné dohadovanie sa a vyplácanie peňazí alebo to komu sa to dá na starosti vybaviť a zrealizovať ) myslím že predajca sa dobre zbavil najťažšej práce s ktorej by už nemal taký zisk. Nehovorím že sa to nedá riešiť ale je to nadlho, treba začať vytvorením projektovej dokumentácie a vybavením všetkých potvrdení a vyjadrení a dostať stavebné povolenie, akurát neviem kto vám to bude vybavovať a platiť, keď budeš mať projekty hotové budeš zhruba vedieť koľko môžu byť náklady predsa je rozdiel či sa jedná o cestu 100 m dlhú alebo 200 metrov, či bude len štrková alebo dláždená alebo asfaltová, či ma mať chodník z jednej strany alebo z dvoch či tam bude odvod pre dažďovú vodu, či tam bude verejné osvetlenie a podobne
Odpovedať
@adikad Na záhradu pozemok ako stvorený a do buducnosti pre deti ako stavebny pozemok. Vy si pohladajte niečo iné. Tie siete, cesta atď nebude lacná záležitosť a ani len neviete kedy bude vsetko doriešené. To že sú pozemky rezervované neznamená že ice aj niektoré kúpi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
So skusenosti mojich znamych, ktori na to doplatili viem, ze toto je najhorsia mozna cesta a snad iba jeden pripad zo sto takychto "spolocenstiev" moze dopadnut dobre, alebo apson uspokojivo.
Odpovedať
@adikad ahoj..ja mam ten isty pripad ako ty..presne aj s tymi vzdialenostami...poviem ti pravdu caka ta veeelmi vela nervov...ako prve by som ti odporucil ist za starostom sa spytat co a ako a potom na stavebne ci ti vobec daju atavebne povolenie v tej lolalite
Odpovedať
@adikad Okrem toho všetkého, čo je napísané vyššie, pozor ešte na to, že vždy sa v takejto komunite nájde niekto, kto nechce stavať hneď, ale berie kúpu pozemku iba ako investíciu do budúcnosti. S takými je potom najťažšie sa dohodnúť, aby investovali viac, ako momentálne potrebujú. V každom prípade, toto je beh na riadne dlhé trate aj niekoľko rokov. Ak máte čas, tak ten pozemok kúpte, cena je určite výhodná. Len si nerobte plány, že za dva roky budete mať dom už aj postavený. Toto môže byť kľudne aj na 5 rokov, kým sa všetci dohodnete a všetko potrebné dáte dokopy, čo k vybavovaniu treba, vrátane projektov a rôznych vyjadrení z každej strany. Alebo si naozaj nájdite iný pozemok ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pozemky vám predajú za 20 e m2.Plus náklady na dobudovanie sietí a cesty.Plus stratený čas,lebo to je na dlho. A konečná cena toho pozemku môže byť nakoniec viac ako za pozemok ,kde už siete sú a prístupová cesta je vybudovaná.Aby ten ,,lacný,,pozemok nakoniec nebol príliš drahý.
Odpovedať
:-D :-D :-D uz niekedy niekto videl, ako sa spolu 20 ludi dohodlo?
Odpovedať
Dakujem vam vsetkym za nazory. Presvedcili ste ma co som si aj myslela, ale muzovi ste otvorili oci. Popozerame sa po niecom inom.
Odpovedať
@adikad nam predavali pozemky bez sieti tak sme sli za starostom ze to bez nich nekupime ved kazdy ma pred domom na ulici siete aj my ich chceme tak ich urobili a zaplatili takze sme to nejak vybojovali najskôr nechceli to je jasne
Odpovedať
@majsterdreva no starosta povedal ze sa bude snazit s nimi dohodnut a vybojovat nieco. No pochybujem ze sa nieco zmeni.
Odpovedať
Potrebujete najst pronektanta,ktory vam urobi projekt a najlepsie aj vybavi stavebne povolenie.Potom vybrat firmu ktora, Potiahne elektrinu, polozi final cesty a firmu na osadenie osvetlenia. Zumpy a studnesi riesi kazdy sam.
Odpovedať
@adikad s kamarátkou som sa presne o takejto situácií bavila cez víkend a ona mi tiež hovorila, že aj projekt aj stavebné povolenie si ide vybavovať cez ľudí, ktorí sa tomu venujú. Lebo, že keby si to má všetko sama vybavovať tak by ju asi porazilo. Skús sa najprv stretnúť s takýmito ľuďmi a oni sa ti už pozrú na ten pozemok, či sa tam bude reálne dať stavať a či ťa to hlavne až tak veľa nevýjde. Ale čo sa týka ceny pozemku, tak cena je super!
Odpovedať
Profilova fotka
Asi by som si najskor pozistoval, ci sa vobec tento pozemok oplati a nebolo by s nim len zbytocne vela opletaciek a vybavovaciek. Co sa tyka vybavovania, obetoval by som tie peniaze a dal to asi radsej niekomu na starosti. Predsa su ludia, ktori sa tym zivia a vedia co a jak
Odpovedať
@kejsix "uz niekedy niekto videl, ako sa spolu 20 ludi dohodlo?" - my sme vlastníci 11 parciel a dokázali sme sa dohodnúť na výstavbe sietí. @adikad Netvrdím, že sa to nedá, ale nie je to tak jednoduché, ako so predstavuješ. Kým budeš môcť stavať, môže to trvať aj 3-4 roky. My sme kúpili tiež taký pozemok, ale už s tým, že projekt na siete bol hotový a každý vedel, po koľko sa na to musíme skladať. Vedeli sme aj cenu tých sietí aj kedy sa to bude stavať. Aj tak sa to natiahlo o viac ako 1,5 roka, ako bolo plánované. Celé to vybavoval človek, ktorý sa v tom vyzná a bol za to zaplatený. Ak chceš vedieť viac, pozri sú túto tému: http://www.modrastrecha.sk/forum/prip...
Odpovedať
@chrobak7 gratulujem, 11 sice nieje 20, ale mal si stastie...
Odpovedať
No tak boli sme dnes za starostom a on je tiez toho nazoru ze sa ti ludia medzi sebou nedohodnu a este aj su tam stlpy vysokeho napatia a vraj su blizko niektorych pozemkov co je tiez problem. Ale ze rokuju s investormi ze dalsie pozemky co su v plane budu aj so sietami a infrastrukturou. No tak zase len cakat nam ostava...
Odpovedať
Ahojte aj ja sa opytam...mám možnosť kúpi pozemku ale nieje tam voda...tá sa musí riešit studňou...neskor pripojka na obecnú vodu...kúpili by ste takýto pozemok?
Odpovedať
@sysell ver že nepripoja. Natiahnem si iba pripojku a mozu mi lýzat...
Odpovedať
@lukino55555 boze co si vysiel zo skolky, ked spravis siete pre lokalitu das ich zadarmo elektrarnam a potom ked niekto poziada o pripojenie pripoja ho a ty s tym nic nemas.
Odpovedať
@sysell tak to ty si asi ani do skolky nechodil. urcite by som nerobil za svoje sam pre lokalitu rozvod. Maximalne ak by sa na to spolocenstvo vlastnikov skladalo. Natiahol by som si svoj kabel- svoju pripojku a na tu sa mi nepripoji nikto.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?