Čo so zdedeným pozemkom

Ahojte.Chcela by som sa poradiť.Po starých rodičoch máme pozemok umiestnený mimo zastavané územie mesta na e-čku.Pozemok je vo výmere cca 50a a je dostupný z hlavnej cesty.Avšak je naň ťarcha-je na ňom umiestnený elektrický stĺp.Momentálne ho má v prenájme družstvo.Myslíte žeby sa dal tento pozemok dáko využiť? A ak áno,ako?Ďakujem za rady :-)
Odpovedať
Vyňať z pôdneho fondu,rozdeliť na viac parciel ako stovebné pozemky a predať.Na meskom úrade ti povedia či je to reálne.Čo sa týka stípa to bude musieť asi zostať parcela z ťarchou.Záleží aj ako vysoko sú drôty vedenia.
Odpovedať
V prvom rade si treba pozrieť územný plán mesta a tam zistíš, či je vôbec toto územie, kde sa nachádzajú pozemky, určené na výstavbu. V druhom rade, ak tade vedie elektrické vedenie, je potrebné dodržať ochranné pásmo a to môže byť veľké alebo malé, podľa toho aké silné vedenie to je. A ak by podľa územného plánu bolo možné tam stavať, treba spraviť prekládku elektrického vedenia, čo nie je až tak lacné. No a ešte tam má veľké slovo obvodný pozemkový urad, ktorý dáva súhlas na vyňatie pôdy. Držím palce.
Odpovedať
@petertn Cize zjednodusene povedane aj napriek krasnej rozlohe,vybornej pristupovej ceste,je mozne ze s tou podou nebude mozne nic urobit,teda nebude ju mozne vyuzit ako stavebny pozemok.Dakujem za rady.
Odpovedať
Bohužiaľ, nie je to prvý a ani posledný prípad, ale územný plán je územný plán. A ešte keď pozemkom prechádza elektrika je ďalšie mínus. Ale treba ísť na mestský urad, pripadne na web stránku mesta a preštudovať územný plán a zistiť, na čo sa môže pozemok využiť. Ešte raz, držím palce.
Odpovedať
@petertn dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@edit2 vôbec nie jednoduchá záležitosť, práca pre profesionálov.
Odpovedať
Daruj mi ho :-)
Odpovedať
@topvideo tak ako ja viem co s nim,len skor ma zaujimalo,aka bude sanca ho vyuzit nakolko je to mimo zastavane uzemie a je tam ten elektricky stlp,alebo skor stoziar? :-)
Odpovedať
@edit2 Pôda v dobrých lokalitách bude cenná aj v budúcnosti, určite ju nepredávaj ak nemusíš, je to lepšie ako peniaze v banke.
Odpovedať
Profilova fotka
@edit2 aj elektrické vedenie sa dá uložiť do zeme, bude však vyžadovať ochranné pásma a stojí to nemalé prostriedky, pozri sem http://www.usi.sk/uploaded/dokumenty/...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?