Čo so zarasteným pozemkom?

Prosim, vie niekto poradit co s pozemkom rozlohy 2500m pred stavbou na ktorom sa asi 10r nic nerobilo - trava, pyr, hrubsia zelina po kolena.. zhrnieme ornicu pod domom ale neviem co s ostatnou castou kde bude zahrada, sad - tiez zhrnut plytsie? zorat? striekat to nema zmysel je to huste. Robili ste niekto nieco podobne? dakujem!
Odpovedať
sekery, mačety, kosy, partia zanietencov a za 2 roky máte z toho lúku. Absolvovali sme 3200m2. Už by som tam asi poslal buldozer, ale následky pre biotop by boli katastrofálne a možno by tiež trvalo 2-3 roky kedy by sa to stabilizovalo na lúku.
Odpovedať
Po nasťahovaní sa k manželke bol pozemok v takom katastrofálnom stave že som si myslel že pomôže iba buldozér, plocha cca 4000m, tak sme sa do toho zo svokrom dali, burina už bola viac ako 2m vysoká, vzali sme motorový vyžínač dali do neho ozubený kotúč a rezalo sa, svokor rezal a ja som vidlami odoberal, týždeň sme klčovali, niekde bolo treba motorovú pílu sekeru a krompáč ale podarilo sa, teraz máme všade pekne trávu, je pravda že to trvalo 4roky a prvé dva roky sa to striekalo ale teraz je vidieť že to malo zmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
obdivujem odhodlanie @slavoslav a @fuhrich ja by som to asi podpalil...
Odpovedať
neboj sa roboty apodla slavoslava a sam s rodinou sceli vasto abudu spomienky pripadne kozy popast
Odpovedať
Kupit kosacku a na nu mulcovac alebo mulcovac pozicat.potom trektorcek brany a burinu vybranit. Usetrite si robotu a chrbat.naco robit ked to moze spravit stroj...
Odpovedať
@brinza na zarastený pozemok kosačka s mulčovačom :-D ? Ja som mal kedysi tiež pred sebou pole a o trochu väčšie k tomu, a tam v prvom kroku žiadna kosačka s mulčovačom nepríde do úvahy. Nevieš v tom zarasteništi čo tam všetko je, či nie sú tam aj nejaké kamene a pod. treba pár ľudí s ručnými kosami, pokosiť, čo nejde pokosiť vyrýľovať, potom si požičať mechanizmus - rotavátor a pekne to všetko zorať-zrovnať. Robota na 5 dní svalovica a všetko s tým spojené :-D . @hanapp nič nezhrňaj plytšie buď rada že tam máš hrubú vrstvu ornice-úrodnej zeme. Ja som tam nasadil najprv trávu po väčšine plochy, pomohol vozík na sadenie trávy, povalcoval som, to trvalo 2 roky kým sa to pekne chytilo a zahustilo všetko (tuším len trávové semeno ma vyšlo na cca dnešných 500 eur) a postupom rokov som spravil z toho okrasnú záhradu, stromy, kríky, pár záhonov.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som teraz upravoval pozemok 8a, kompletne zarasteny hrbolaty, proste cely zle... najprv som vysoku zelinu skosil krovinorezom, potom tam ostalo vela pyru, vsetko som postriekal totalnym herbicidom, za dva tyzdne to bolo suche komplet, potom som to dal poorat ale aj poorane to vyzeralo otrasne - z pyru to robilo velke hrudy. Skusil som rotavator rucny no to by bolo tak na dva tyzdne :D nakonec ma zachranil otcov kamarat, ktory prisiel na traktore, na ktorom mal vzadu taky rotavator na traktor, a ked to zapal nechapal som :) cele to krasne zarovnalo a zem pekne rozrobena, dalo by sa hned aj sadit napr... a to mu trvalo asi 15min s tym traktorom...a chcel zato 5€ - cely happy :)
Odpovedať
@hanapp Ak treba pozemok zrovnať, tak to vybaví báger, ak sa chceš len zbaviť porastu, tak si kúp krovinorez, to je taká ručná kosačka so železnými nožmi.
Odpovedať
Profilova fotka
Kup dvě kozy a po 3 mesiacoch mas po burine.
Odpovedať
Profilova fotka
niečo podobné som absolvoval minulý rok len na rozlohe 1000m2.. ako píše snowy66, v prvom kroku, keď nevieš kde čo je, tak treba nabehnúť s ručnou kosou.. drobné kry so sekerou, motykou, prípadne rýľ, krompáč.. nechať uschnúť a popáliť. teraz ten pozemok už len kosím s motorovou kosačkou s mulčovacou sadou, burinu som tento týždeň postriekal postrekom "bofix" mala by ostať iba tráva.. burina mi ovädla a mala by úplne zmiznúť.. samozrejme že na prvýkrát to asi nepôjde.. ale keď ho teraz pravidelne udržiavam, tak by sa to malo už len zlepšovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?