Čo si myslíte o takomto pozemku?

Dobrý deň, hľadám pozemok pre budúci dom a našiel som jeden zaujímavý. Chcel by som sa však opýtať aj na Váš názor o tomto pozemku, nakoľko z môjho pohľadu má aj svoje nedostatky, a to, že je L-kového tvaru (od ulice šírka cca. 25m, takto je dlhý cca 17m a potom sa zúži na cca 16m). Hlavnú nevýhodu vidím v tom, že z južnej strany má sused dom, ktorý je postavený priamo na hranici pozemku. Predpokladám, že osadiť dom na tých 25x17m by nemal byť problém (plánujeme 4izb. bungalow) - t.j. čo najviac na severnú stranu k druhému susedovi a potom by z južnej strany mohol vzniknúť celkom pekný dvor. Otázkou ale je, či by tam bolo aj nejaké slnko, keďže tam bude tieniť susedov RD (je to jednopodlažný dom so sedlovou strechou, predpokladám okolo 6.5m výška v hrote). Prikladám aj jednoduchý nákres pre predstavu.
Odpovedať
nikto nema ziadny nazor? :-x
Odpovedať
Profilova fotka
A musíš stavať od ulice? Prečo nepostaviť dom v tom Lku?
Odpovedať
Skus si kuknut alfa 102 dal by sa pohodlne osadit dozadu aby nemusel byt pri ceste samo ešte tam chýba orientácia
Odpovedať
Profilova fotka
Nič v zlom, ale hladal by som dalej.
Odpovedať
uplne normalny pozemok. nas pozemok ma sirku 16m a mame postaveny dost priestranny bungalov. stavala by som na tom vasom dalej od ulice a pekne na juh budete mat terasu, pojde vam tam slniecko. na zapadnu stranu si date spalnu a hotovo. ked si postavite dalej od ulice, nebude vam susedny dom tienit a budete mat aj sukromie. a ze je vpredu siroky, nevadi, ved travnik, parcik, kricky, jarierko, terasy na kvety, detske ihrisko - mate kopu moznosti vyuzitia.
Odpovedať
pozemok podla mna celkom OK. akurat ja by som tlacil dom co najviac na sever a tam umiestnil aj spalnu, nech je najchladnejsia. Na juh by som sa snazil orientovat obyvacku s kuchynou, resp JV a na JZ by som tlacil izby, nech deti maju popoludni dost svetla v izbe. vedla spalne na sever by som sa snazil dat aj tecnicku miestnost a kupelnu. Ja som to tak po roznych diskusiach aj urobil. Dovodov najdes dost ;-) ale 16 m sirka moze stacit, ale aj nemusi.
Odpovedať
uplne v pohode a ten cvik co je nad tých 16m mozes vyuzit bud na garaž alebo na stanie
Odpovedať
Presne ako pise @pomiuk.
Odpovedať
tiež si myslím, že tam nieje žiadny problém, úplne v pohode pozemok
Odpovedať
Profilova fotka
v ponuke sú aj užšie /9 - 12 m široké/ a stavia sa...
Odpovedať
my mame sirku 17m a je to postacujuce...na vasom mieste zistim tak ako pisal aj @wyrky ci musis stavat na tom zaciatku, lepsie by bolo posunut dom dalej od ulice aby nik netienil a mali ste slniecko
Odpovedať
@peto86 podla mna je ten pozemok v pohode, ale sla by som do individualneho projektu na mieru, bude problem tam napasovat katalogovy.. a urcite by som sa sla informovat na SU, ci je nejaka ulicna ciara a pod., ci by sa to ozaj nedalo posunut trochu dozadu..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dakujem velmi pekne za vsetky vase nazory. Pozemok budem teda dalej zvazovat a zatial sa skusim informovat na SU.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?