Co proti kliestom?

Vyzera to tak, ze mame na pozemku dost velke mnozstvo kliestov, kedze uz som 3 na sebe nasiel (dvaja liezli a jeden sa zacal zavrtavat). Moja zena uz aj jedneho chytila a syn tiez. Dostal som radu, ze je dobre brat vitamin B (bekomplex preparat). Toto by ich vraj malo nejak odpudzovat.. no dobre, hadam ano... Ale co proti nim, aby neboli? Kosit a kosit alebo nejake postreky alebo vypalovanie?
Odpovedať
Aku vysoku mate travu?
Odpovedať
@danculd zo zaciatku ca 1 m, teraz tak 30 cm, preco?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk Ja som kúpil pozemok, na ktorom bol starý dom a vzadu "prales" - slivky, trnky, maliny, šipky.... + asi 150 všelijakých stromčekov, vyrastajúcich spravidla nadivoko (neštepených) a asi 30 dospelých stromov. Realiťáčka, než nám to predala, tam občas zašla na kontrolu - aj s deťmi. Vždy si doniesli domov nejakého kliešťa. Ja som to všetko vysekal, vyrúbal, vyklčoval - začal som to riadne kosiť a po kliešťoch niet ani chýru - ani slychu. Kliešte sa spravidla držia vo vyššej tráve a na kríkoch. Takže už asi vieš, čo máš za domácu úlohu....(?) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Treba sa o tu travu zacat pravidelne starat, kosit ju. V kratkej trave klieste predsa nebudu..
Odpovedať
@ivantausk Pretoze v kratkej trave klieste nebudu. Takze ste si vlastne odpovedal sam, co treba robit. Pravidelne kosit na 4-7cm a ziadne klieste nebudu a nemusite riesit ziadnu chemiu.
Odpovedať
@danculd to by sa muselo na záhrade všetko vykosiť i kríky a stromy, no je fakt ,že ich je najviac na tienenom mieste,v noci sú i na vykosenej záhrade, mačka chytí stále niečo ,lezie po stromoch, no na mňa ešte nikdy žiaden neskočil
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk mali ste meter a teraz 30cm a po tej 30cm trave chodite? to vobec normalne nekosite? teda osobne si neviem predstavit mat na zahrade 30cm, to by som tam predsa ani nechodil, po takej velkej trave.
Odpovedať
Profilova fotka
Kosit. Nic ine. 30cm výška trávy je veľa.
Odpovedať
@clean kto kosí na sušenie, prvá tráva je bežne i viac ako pol metra, to isto nie je okrasná záhrada, to len dnes už i na dedinách pestujú trávniky na okrasu, niekedy boli len na úžitok
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu no ved ja neviem aka je to zahrada len nechapem dovod toho aby niekto chodil po 30cm trave teda ...
Odpovedať
@clean ano, kupil som pozemik na ktorom budem stavat. Bol tam porast, ktory nik 30 rokov nekosil a ja som to skosil na ca 10 cm... Teraz vyrastla na cca 30 cm a budem znova kosit.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?