Čo hovoríte na tento úzky pozemok?

Ahojte. Čo hovoríte na tento pozemok? V strede ako je dom by mal mať šírku cca 14 metrov. Viem že to nie je ideálny pozemok, ale bol mi darovaný po prarodičoch a určite chcem na ňom postaviť náš budúci domček. Svetové strany sú podľa obrázka - hore sever, dole juh... Myslíte, že naprojektovať dom na tento pozemok bude veľmi komplikované? Ďakujem za všetky rady :)
Odpovedať
1
2
neexistuje zlý pozemok, na každý pozemok je možné navrhnúť RD
Odpovedať
Profilova fotka
@en_em Ako sa hovorí darovanému koňovy na zuby nehľaď, podľa pozemku mi vychádza že katalógoví projekt nehrozí, takže určite to bude náročné ale to bude úloha pre architekta nie tvoja.
Odpovedať
pokial ma dobru lokalitu, kde sa oplati zit, tak urcite ist do toho. Pokial ee tak sa pokusit predat a peniaze pouzit na daco vyhovujuce.
Odpovedať
Urcite sa da aj na takyto pozemok vymysliet vyhovujuci a orginalny dom. Lahsie sa Vam naprojektuje dom poschodovy, trosku tazsie prizemny. My mame tiez divny pozemok (divny tvar, zakruta, nie prilis idealnu orientaciu stran) a chceli sme bungalov. Najsirsiu cast domu mame tusim 9,5 - 10 metrov, je to presne 2 metre od hranice pozemku kazdeho suseda. V kazdom pripade odporucam najst si dobreho architekta.
Odpovedať
@en_em pre mna idealny :-) a este ak by bol zadarmo. mne sa velmi pacia stodolovite domy, jedna kocka @zembla tu ma album co sa vola stodolka, ak dobre vidim na monitor tak dom ma 9m na sirku, nieco takeho typu by vam krasne voslo
Odpovedať
@en_em Ten vedlajši pozemok z vrchu je už zastavany? Pokial nie dohodnuť sa s vlastnikom na zlučeni pozemkov a rozdeliť ich priečne. Myslim že on bude mať rovnaky problem a tak by vznikli dva pekne pozemky, lebo podla mojho odhadu ten pozemok ma dlžku okolo 100 m
Odpovedať
idealny pozemok na jednoduchy uzky dom...ja mam napr. 20x8...treba dat architektovi...a urcite budete potom spokojni
Odpovedať
Orientácia úplne ideálna, s dispozíciou nech sa pohrá dizajnér či architekt. Ak to má odhadom niečo cez 11 árov, tak u nás by si za to vyvalil od 150 do 200 tisíc. Ak ich ty dáš do stavby, navyše je to miesto kde chceš zostarnúť neváhaj choď do toho.
Odpovedať
@ruren na tom vedľajšom pozemku stojí taky starý dom, bývajú v ňom ale je v hroznom stave. Nepredpokladám ze by sa odtiaľ chceli odsťahovať v najbližšej dobe, takže Vasa varianta asi nepríde do úvahy. Ale ďakujem za nápad, my sme na to tiež už mysleli.
Odpovedať
@pripad001 myslíte že je orientácia dobrá? Vzadu za domom by sme chceli terasu a vpredu asi tu nočnú časť. Nevadí je terasa orientovaná na východ a spálne na západ? Pozemok má niečo cez 10 árov, a určite chceme tu zostanút. Na tento dom aj pozemok mam krásne spomienky, nechceli by sme ten pozemok len tak hocikomu predať. Aj keď bude nutny asi individuálny projekt, stojí nám za to :)
Odpovedať
14 sirka je na uzky dom fajn, ak je lokalita dobra a mas k pozemku este aj nejake puto....nemenila by som. Priecne delenie je super....ale kvalutna pristupiva cesta pre jeden pozemok je investicia naviac....ak by si mala riesit realizaciu so susedom....bude to kvalitna skuska spolunazivanua.
Odpovedať
@en_em ahoj, kludne v pohode bungalov http://katalog.zdravydom.sk/zd-014/ Ja mam pozemok 30x20 a taktiez som si dal takuto dispoziciu, hlavne kvoli orientacii na svetove strany.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@en_em Je to OK a iný ako inviduálny projekt od dizajnera, architekta by som nikdy v živote ani neuvažoval. Bežní ľudia stavajú raz max 2x za život, tak hádam nechcete mať rovnaký RD ako vaši susedia :-).
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím, že neexistuje zlý pozemok. Na každom sa dá postaviť dom len sa s tým projektovaní treba vedieť poriadne vyhrať. Všetko pôjde ak sa chce. Na trhu je dosť firiem, ktoré ponúkajú kompletné služby čo sa týka od projetku cez povolenia až po samotnú stavbu. Stavba nie je len tak a treba poriadne porozmýšľať a povyberať si pokiaľ sa do niečoho pustíte ;-)
Odpovedať
my mame 15 metrov siroky pozemok a je to pre nas v poriadku. pri aktualnych cenach pozemkov niekedy fakt musis urobit kompromis. u nas bol bezbolestny, lebo nemame velky dom a odstup od susedov je bez problemov, tak ze volne dychas. a za domom oproti terase, ktora je na juh mame polnu cestu, stromy a polia. takze len sa pohrat s domom a mozete tam byt spokojni dalsich 100 rokov ;)
Odpovedať
Keby mám takýto pozemok a viem, že je po prarodičoch, že mám k nemu spomienky, nejaké väzby tak by som vôbec neriešila, že úzky, ale riešila by som aký ideálny dom pre mňa by som si na ňom vedela predstaviť. Máš moju podporu :-) Dajte sa do toho. Architekt bude mať síce zrejme dosť práce keďže bude sa musieť riešiť individuálny projekt, ale verím, že to bude stáť za to!
Odpovedať
My mame podobny pozemok a akurat nam architekt pripravuje projekt na 2 poschodový dom 8x15m
Odpovedať
@en_em vies ako sa hovori "darovanemu konovi na zuby nepozeraj". Ked to ma byt darovany pozemok tak ani nepremyslaj ci je dobry alebo nie. Na kazdom jednom pozemku sa da navrhnut dobry projekt na rodinny domcek. Takze nad tymto by som si vobec nelamala hlavu
Odpovedať
keby som mal taký široký pozemok ako ty bol by som rád staviam na 8 metrovom pozemku
Odpovedať
@en_em ahoj, podla mna vynikajuci pozemok, dom by som vybral poschodovy, do 2/3 pozemku posadit. (2/3 pozemku juhozapad, posledna 1/3 severovychod), obyvacka juhozapad + velke okna + terasa to by bol zaklad a dalej uz len doladit
Odpovedať
@en_em moja predstava nieco ako tieto domceky na foto
Odpovedať
Ahojte.. Nakoniec sa nam po dlhom zvazovani zapacil tento projekt:) samozrejme terasa bude za domom a nie vedľa, + nejaké drobné zmeny v oknách a vnútornej dispozícii. Co hovorite?
Odpovedať

Odpovedať
@en_em my mame podobne uzky pozemok aku sirku domu sa vam podarilo dosiahnut a ako daleko ste od susedov
Odpovedať
Profilova fotka
@en_em Ja by som na to že tento dom nieje na váš pozemok pohľadajte niečo iné, má okná z obytných miestností na všetky svetové strany vy potrebujete maximálne do troch strán najlepšie len dopredu a dozadu kvôli odstupom.
Odpovedať
chodote do toho je vela projektov pre uzke pozemky...moj ma dokonca len 8m sirku na zaciatku a dole kde stoji dom ma 15m sirku..dlzka je cez 60m...a staval som az tam kde sa to rozsiruje..tam kde mate tych 14m to v pohode vojde ;) 10m na sirku nieco date, a dlzka podla predstav
Odpovedať
@martosko Preto som písala že tam budú zmeny v oknách - v spálni bude okno vpredu nie z boku a v obývačke nebude okno z boku - tam bude musiet stačiť to zadné + v kuchyni dáme jedno tiež smerom dozadu :) tak by to už celkom vyhovovalo nie? :) Okná môžme mať na tri strany - od druhého suseda máme veľký odstup.
Odpovedať
Profilova fotka
@en_em To by bolo lepšie, potom keď dodržíte odstupy od hranice pozemku po dva metre tak to tam vojde presne na šírku tých 14 m
Odpovedať
@ado333 sirka domu by mohla mať tak max 10 - 10,5 metra. Viac by sa tam asi nevoslo. Od jedného suseda treba odstup asi 1,5 metra od hranice pozemku a na druhej strane chceme mat miesto aby tam preslo aspon auto ak bude treba. Je dost projektov, ktoré sú na úzky pozemok :) určite aj Vy nájdete :)
Odpovedať
@en_em no my mame naplanovany 8x15m 2 podlažia len suseda z prava nam nechce dovolit blizsie ako 2m k hranici tak to budeme mat dost natesno ale este sa uvidi ako to dopadne
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?