Čo hovoríte na tento pozemok?

Velkost 806m2, situacia z lava vychod, hore juh, dole sever, vpravo zapad. Trochu svah. Z lava su pozemky vsetky svahovite, tento je posledny pod kopcom teda. Bojim sa, co to bude robit s nasim domom, ked zacnu nad nami stavat. Poradte prosim.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my mame taky...Posledny, skoro rovina, a pod kopcom, nad nami svah stupa a su tam dalsie parcely, sused uz byva a este z druhej strany potok...Stat sa nestane nic, susedia si daju oplotenie, oporny mur, ak to nie je zosuvova oblast, to by som sa uz bala...Otazkou je, ak bude silny lejak, ci to neskonci vsetko u vas...toho sme sa najviac bali, ale cesta ma dazdovu kanalizaciu, tak sa na to spoliehame....
Odpovedať
@jana585 treba sa pozriet do mapy zosunovych uzemi. Domy ako take problemy nesposobia, ak ma svah geologicke predpoklady pre zosuvy, pri velkom premacani sa zosunie aj bez domov.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, "zita 19" má dobrý postreh najprv treba pozrieť mapu zosuvných území a treba vedieť viac údajov : - kde sa nachádza pozemok ? - aký je výškový rozdiel, hrubé výškové zameranie aspoň rohov pozemku ( odhad je nepresnejší ) Výškopis od geodeta aj tak bude potrebovať projektant. - kde chcete umiestniť dom ? Asi by som volil ľavý spodný roh pozemku ( SeveroVýchod ? ) Takto ostáva najhodnotnojšia časť pozemku ( J a Z ? ) na využitie. - máte už projekt, predstavu, katalógový projekt... ? - kde bude vstup na pozemok ? Asi by som volil vjazd sprava ( Z ?) prípadne s bráničkou zhora ( J?). - ako sú a ako budú frekventované cesty ? Vpravo zo Z je cesta stará a križovatka hore ( J? ) s cestami do V je nová plánovaná ? - Čo sú to za stavby dole ( S ) ? Garáže ? - Plánujete dom podpivničený ? Ostane zemina z výkopu ? Bude sa dať využiť na zvýšenie pozemku ? Oporný múr nad cestami by znížil hluk z cesty a nebolo by treba budovať pevný múr od cesty, čím sa nevytvorí vo vnútri pozemku efekt " Vane resp. väzenského dvora ". Otázok ale aj úvah bude určite ešte viac, lebo správne osadenie domu na pozemok a riešenie využitia pozemku je úplne prvá vec, ktorú musíte riešiť. Pozrite si náš profil v modrá strecha - pro. Nakoľko tam nie sme ešte dlho stále dopĺňame príspevky a všeobecné otázky. Konkrétne otázky odpovieme na fóre alebo aj priamo cez uvedený e-mail.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?