Cierna Voda - Zrusenie linky 630

Zdravim davam do pozornosti jednu peticiu ktora sa tyka hlavne obyvatelove CIernej vody - Vajnor a okolia. Jedna sa v nej ze nam chcu zrusit linku 630. Preto prosim ak mate tu moznost precitajte si a podpiste peticiu. http://www.chorvatskygrob.sk/peticia-...
Odpovedať
1
2
No tak toto je už alarmujúce linka ktorá chodí d BA 2x za hodinu a mimo špičky 1x stojí 1300 € mesacne a teraz pítajú cez 7000 € tak to je choré skor si myslím, že skúsajú to je 5 násobné zvíšenie keby ten spoj chodil 8x za hodinu tak mlcim, ale toto je fakt zlé snazia sa vytlct love odkial sa dá, no ja dufam ze sa to Chorvátskému grobu uz iba SAD pomoze. Ja osobne rád cestuejm MHD v meste ale toto je proti ludom ach toto bol velky krok vedla ako ked zrusili 34 autobus
Odpovedať
ako ked to zrusia tak cez ciernu vodu nepojde ziadna mhd a myslim ze vsetci ludia nedisponuju dvoma autami v rodine aby sa dostali pohodlne do prace.
Odpovedať
Opravte ma, ale ako som vyrozumel ide o zostihlenie grafikonu, cize bude chodit, ale menej casto a cena vystrelila kvoli tomu, ze sa na dotacii prestal podielat VUC.
Odpovedať
Profilova fotka
No Cierna voda nie je oficialne BA, ale Chorvatsky Grob... Mimo mesta chodi MHD, ale listky su drahsie (Myslim, ze Rajka sa priplaca, ak sa mylim opravte ma)... mozno toto by mohlo byt riesenie na zachovanie linky... kedze predpokladam, ze obec Chorvatsky Grob nema na uhradu nakladov a BA ju dotovat nebude (myslim, ze ani nemoze). Cize elektricenka po Vajnory a potom extra listok (doplatok)
Odpovedať
Vovo ono teraz za vajnorami preblikne pásmo na 630 tam si bud predplatim elekticenku alebo cvaknem listok takze je to OK z tejto strany.
Odpovedať
nech posilnia linku 53 a hotovo nevidim v tom ziadny problem. nech mi nehovoria ze Bratislava na to nema dostatok penazi a co by nespravila pre ludi tohto statu no nie ? :D sam sa na tom musim zasmiat co som teraz napisal. Alebo kebyze aspon sa ta 630 pekne napaja na 53 a nie ze dojde minutu po jej odchode. smiesne
Odpovedať
hlavné že do Marianky ide MHD priamo
Odpovedať
@cernula ale tiez to tak uz dlho nebude...
Odpovedať
Čo má spoločné prímestská autobusová doprava so stavbou ? Pošlite petíciu na Mestský úrad v Senci a vybavené :-p
Odpovedať
@fidzi1 spolocne to so stavbou nema nic ale chcel som to dat niekam kde si to vsimne co najviac ludi
Odpovedať
ja myslim ze tato tema ma vela spolocneho s byvanim a to sa tu na MS predsa riesi. bodaj by tu peticiu podporilo co najviac ludi...
Odpovedať
Bratislava je povinna zabezpecovat linky mimo jej uzemie??? Platia dane do Senca , preco sa maju tieto linky platit z mojich dani?
Odpovedať
Článok sa načítava...
ide stale o bratislavsky kraj tak isto ako marianka, a okolite obce kde je mestska doprava a do rajky tusim tiez chodi a pritom to je v madarsku
Odpovedať
@skandy ale kraj MHD neplati, plati ju priamo mesto. Do Marianky chodi povodny bus - teda je natrieskanejsi nez kym do Marianky nechodil /uz predtym praskal vo svikoch/ Ak si ho cast mimo BA doplaca OK, ale ak nie, preco ho mam platit ja? Pojde mi z tych casti niekto odhrnat sneh spred domu do BA?
Odpovedať
ako ked bude obec platit ako doteraz povodnych 1200 eur tak ok, ale preco by obec mala platit 7500 eur za bus ktory chodi "dvakrat" do hodiny
Odpovedať
@skandy obec neplati nic po C.vodu bus plati mesto BA, az CH.Grob sa podiela malou sumou a mesto zasa vacsinu doplaca.
Odpovedať
atlaska mrzí ma,že práve Tvoje dane idu na linku 630,kam potom však idú dane tých cca 95% v Bratislave pracujúcich obyvateľov z Ch.Grobu a Čiernej vody?No do Senca asi nie.
Odpovedať
ti co maju trvaly pobyt grobe tak do Senca . To je proste smola ak niekto ide byvat do ineho okresu, co sa BA tyka. Vies u nas tiez najviac nadavaju na neodhrbute cesty prave ti, co maju trvaly pobyt v Petrzalke a byvaju uplne v inej BA casti. Kedysi MHD mimo BA nebola a deti chodili na stredne skoly mimomestskou.....nik sa nepohorsoval a ani nikoho nenapadlo ziadat MHD spoj. @ivan3
Odpovedať
Keby si cca 2500 obyvateľov dalo trvalý pobyt v Ch. Grobe, tak by obec dostávala viac peňazí !!!! Všetci chcú mať chodníky, osvetlenie, dopravu, ale oficiálne bývajú niekde inde. Všetci obyvatelia by si asi mali uvedomiť, že išli bývať na dedinu, nie do mestskej časti BA. A argument, že nechcú klasickú SAD -ku, lebo by cestovali za drahšie ??? Ja cestujem denne z BA prímestským busom vyše 20 km a 1 cesta stojí 1euro na kartu Slovak Lines a 1,40 bez karty. MHD nechodí do Senca, Ivanky, Pezinka, Malaciek a iných končím BA kraja a ľudia cestujú do práce aj odtiaľ.
Odpovedať
špecifikom miestnej časti Čierna voda je, že cez ňu chodí autobus Slovak Lines cca 4 x za deň a aj to je linka do Pezinka,takže do Ch.Grobu sa ním asi niekto dostane ťažko a vzhľadom na vzdialenosť od Vajnor,cca 1 kilometer nevidím naozaj dôvod len napríklad predĺžiť linku 53,alebo ponechať linku 630.Každá situácia by sa mala posudzovať idividuálne,s ohľadom na miestne špecifiká a aj riešenia by mali byť špecifické.Tiež by som mohol potom položiť hypotetickú otázku,prečo chodí autobus MHD do Wolfstahlu a do Hainburgu a prečo tam ľudia necestujú iným pôsobom.Ja osobne cestujem do práce autom,ale moja manželka je odkázaná na linku č.630.
Odpovedať
@ivan3 neviem ako ine obce,ale na C.vodu a Marianku mesto BA doplaca z vlastnych zdrojov. Iba 4 busy mimomestske jazdia preto,lebo je tam ta MHD. Ak je malo spojov,treba od starostu ziadat riesenie s krajom,ktory toto zabezpecuje.
Odpovedať
musím súhlasiť s adrikou, v CV a CHGR, je 80 aut ktoré uz 1 rok co tam byvam stoja s SPZ BA, BL, to znamena ze ich majitelia alebo co to je maju trvali pobyt v BA, tak prosim nechaj si tie reci ze dane idu do SC problem je inde a to je v tom ze BA je nenazrana ako vzdy a pytaju mesacne namiesto 1300 € 7000 € za linku 630, ktora chodi 2x za hodnu od 5 rana do 8 a potom az od 14:00 do 18:00, a prosimta reci typu dane BA a podobne si zober, BA tvori samy pristahovalec mimo BA, nakolko vdaka tomuto statu a drbnutosti ludi neni roboty inde ako Zapadu SR. Dane nedane, sme ludia ktorý sa musia vdiet dohonut tu nejde oto ci linka MHD BA alebo SAD sa oto postaraju ale BA MHD skusa kolko to vidá. Tomuto hovoria vyspelé státi vydieranie kde rokojemníkom je obyvateľ.
Odpovedať
Myslím, že by ste si pomýlili modrústrechu s niečím ako http://ciernavoda.info/. Neriešite tu stavebný problém, ale problém autobusovej dopravy. Uvedomte si, že plačete nad nesprávnym hrobom ]-(
Odpovedať
riešime tu problém bývania,ku ktorému neodeliteľne patrí aj cestovanie,nikto si tu nič nepomýlil,Ak má admin iný názor ako ja nech to teda všetko zmaže.
Odpovedať
@rude ved to je ten problem, ze ludia si neprehlasia trvale pobyty a potom "ich" obec nema peniaze,ale ma "nenazrana" BA. Nech si ich prehlasia a hned bude na busy a je jedno ci to bude MHD alebo SAD - dolezite su tie 4 kolesa. Pozri sa nato z inej strany - my co byvame v BA nemame MHD tu v BA a inde mimo okres BA ich maju z nasich penazi, darmo developer postavil busove zastavky, bus nechodi,lebo sa platia busy do CHG.
Odpovedať
@atlaska Neverim ze BA doplaca na tieto linky...preto ta cena skocila vyssie, aby BA na tieto linky nedoplacala prave preto existuju pasma 620 a 630. Boli dotovane z VUC+obec. BA si obsluhuje po Vajnory. Ja verim ze sa riesenie najde. Na druhej strane musim ti dat za pravdu vo veci trvalych bydlisk, mnoho ludi si neuvedomuje, na co vsetko sa z podielovych dani prispieva podla miesta trvaleho bydliska.
Odpovedať
@lewis VUC plati mimomestke inky nie MHD. MHD ide z penazi BA,konkretne 630 cast priplaca CHG. Hlavny problem je momentalne v tom ze mesto sa platenia chce zbavit a VUC to platit odmieta, preto to chcu hodit na krk CHG.
Odpovedať
@atlaska Hladam hladam a zistujem, ze Mas pravdu... Nuz Chorvatsky Grob by mal porozmyslat nad novym sposobom zabezpecenia dopravy pre svojich obcanov. :-S Alebo proste zaplatit ci uz cez zvysenie dani, ak DP BA systemovo nedokaze zvysit cestovne.
Odpovedať
@atlaska úplne súhlasím so všetkými tvojimi príspevkami.....podstata problému je v tom ako píšeš, ľudia sa sťahujú z BA do satelitov, trvalé pobyty tam však nemajú a obec tak prichádza o podielové dane a nie je tým pádom schopná zabezpečiť to, čo má a ľudia požadujú. @lewis tí, čo sa sťahujú mimo mesto, by však automaticky mali počítať s tým, že budú mať problém s dopravou do BA. To by potom mohli žiadať všetky okolité obce, že má im BA platiť dopravu z XY obce. Napadá má Most pri Bratislave - chodí tam linka MHD???? Miloslavov???? Hamuljakovo???? Ivanka pri Dunaji???? však pokiaľ dopravu chcú, nech si ju zaplatia. však je predsa nelogické aby BA ako mesto platila dopravu pre cca. 69 ďalších obcí - a to len preto lebo sú v BA-kraji...???? toto robia nebodaj aj iné krajské mestá??? pokiaľ majú ľudia na niekoho tlačiť, tak jednoznačne na VUC, nie mesto!!!!!
Odpovedať
@ivan3 riešenie je jednoduché, prehlásiť si trvalý pobyt tam kde aj reálne bývate, obec dostane podielove dane a zaplatí si autobusovú linku.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?