Chceme zalozit pozemok s hrubou stavbou domu bungalovu a vyplatenie dlhov

Dobrý den chceli by sme založit našu hrubú stavbu a zobrat hypotéku na dokončenie domu len mame problém ze musime ešte vyplatit uver na ktory sme si zobrali aby sme postavili hrubú stavbu vyplatit pozemok plus moj uver to je do koipy 25 000e uver na hrubu stavbu + 15 000 pozemok a 9 000e uver da sa to vyplatit hypotekou chceli by sme tych 85 az 90 000e da so s tym nieco robit ?
Odpovedať
@luky007 Všetko záleží od toho, z koľkých bánk tie úvery máš. Ak je hodnota tvojej nehnuteľnosti vyššia ako dlžná suma, nemal by s tým byť problém ak máš úvery iba z jednej banky ale pozor, keď všetko refinancuješ musí byť hodnota založenej nehnuteľnosti o dosť vyššia ako dlžná suma, aby si vedel dom dostavať postupným financovaním. Ak by si refinancoval viacerým bankám tak to neviem poradiť. Je tu ešte jedna vec. Netreba mať veľké oči čo sa týka znaleckých posudkov. Na vlastnej koži som zažil situáciu, keď mi znalec ohodnotil hrubú stavbu aj s pozemkom asi o 10% nižšou hodnotou ako sme do nej investovali, čiže to nepokrylo ani náklady na materiál, keďže sme tam makali tvrdou svojpomocou, teda bez firiem a živnostníkov. On jednoducho do toho vôbec nezahrnul žiadnu prácu a argumentoval tým, že na hrubej stavbe okrem muriva a strechy nie je nič na 100% dokončené a preto je ten posudok taký aký je... Hold mám pocit že banky a znalci sú jedna ruka...
Odpovedať
No tak uver 25 000e je so SLSP A TYCH 9 000E Wustenrot a 15 000e je polozka za pozemok tak ze to nieje uver
Odpovedať
A hodnota pozemku a hrubej stavby sa u nas pohybuje tak na 80 az 100 000e
Odpovedať
@luky007 tak to by potom nemal byť žiadny problém. Treba navštíviť banku tam budú radi a isto poradia :) Ale ako som povedal mne ohodnotil čisto hrubú stavbu bez pozemku na cca 200€ / m2 zastavanej plochy. Ale ako mi znalec povedal. Tehla položená v BA má inú hodnotu ako tehla položená v Beluši.
Odpovedať
Jasne chapem uvidime mame finan.poradcu tak nieco vymyslime :)Ako by to nebolo jedno ze ?Taka ista stavba je vzdy ci je na vychode ci na zapade ale tak darmo SLOVAKIA clovek sa tu musi zadlzit aby mohol normalne zit sam s rodinou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?