Chceme kúpiť pozemok v Kvetoslavove, Tulipe. Čo radíte?

Ahojte, s manzelom sa chystame kupit pozemok. Paci sa nam Kvetoslavov. Povodne sme chceli pozemok v casti Rozarium, ale teraz som nasla cast Tulipa. Len teda pocula som, ze to tam s tou vystavbou nijako dobre nevyzera, ze nie su dokoncene inzinierske siete. Pozriet sme sa tam zatial neboli. Kupili ste niekto pozemok v tejto oblasti? Alebo staviate uz dom? Poprosila by som o rady alebo skusenosti. Dakujem :-)
Odpovedať
1
2
Skus pozriet tu ;-) http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
Profilova fotka
to radsej pozri podhaj kde je teraz nejakych novych 20pozemkov, videl som ze sa zacala stavat cesta akurat.
Odpovedať
@shirley88 Mám kúpený pozemok v Tulipe už 2 roky. Keď som ho kupovala, bolo tam holé pole, ale riskla som to, lebo sa mi ten projekt páči. Pre mňa bola priorita, že neďaleko je zastávka vlaku BA-DS a zastávka autobusu smer Senec, Šamorín. Niektoré autobusy stoja priamo pred základnou školou v Šamoríne. Ak sa mi dieťa rozhodne dochádzať do školy do BA, bude jazdiť vlakom a vyhne sa ranným špičkám, ktoré sú v tomto smere do BA dosť hrozivé. Zatiaľ ale v kľude môže dochádzať do školy autobusmi do Šamorína. V lokalite sú dotiahnuté všetky inžinierske siete, dnes som volala so zodpovednou osobou, kolaudujú elektrinu a vodu - s týmto sa dosť vlečú. Keby mi stavba ponáhľala, tak by mi to asi dosť prekážalo. Sú dokončené cesty, chodníky, dopravné značky a verejné osvetlenie. Niektorí ľudia už majú vybavené stavebné povolenie a začali stavať. Určite by ste sa tam mali ísť pozrieť, aký z toho budete mať pocit (čo je veľmi dôležité) a zvážiť Vaše priority. Samozrejme sa nakontaktovať na developera a ak Vám stavba ponáhľa, získať od nich stanovisko, kedy budú siete definitívne zkolaudované. Nemyslím, že sa na to vykašlú, lebo toto je len 1. etapa, majú tam ďalšie pozemky, ktoré budú meniť na stavebné a potrebujú na nich zarobiť. A od toho, ako bude lokalita žiť, závisí, ako sa im budú tie ďalšie pozemky predávať. @tweety12 pozdravujem :-)
Odpovedať
Pozdravujem vsetkych, co zvazuju pozemok v Kvetoslavove. Aj my zvavzujeme a videli sme aj Tuplipu aj Rozarium. Nam osobne sa viac paci asi to ROZARIUM, lebo ked sme si porovnali velkost projektov, tak Tulipa ma az 4.etapy vystavby dohromady, co je hadam tak 200 domov (no neratala som to :-)) a to mne evokuje ze este dost dlho to bude byvanie na stavenisku... Plus pocula som aj to, vraj v zmluvach je nejaka klauzula, ze po dokonceni stavby, uz nieje mozne robit dalsie zmeny na pozemku, napr. ze neskor postavit bazen, alebo este garaz a pod...co sa mne zda obmedzujuce, ak je to pravda... No a taktiez nam nepridala body pre Tulipu pristupova cesta k pozemkom, pretoze si nemyslim, ze kym nedostavaju vsetky etapy, ze to budu riesit - myslim tym tu pristupovu cestu a ta je teda riadne rozbita. Na obecnom urade nam inak potvrdili, ze tempom akym to tam ide je to mozno tak na 10 rokov... No a my by sme chceli byvat v novom najneskor do 2. rokov. No a ak mam byt celkom uprimna, tak aj cenovy rozdiel za m2 nas viac presviedca o ROZARIU... tak zelam spravne rozhodnutie a tiez krasny den :-)
Odpovedať
Ahoj, ja s tebou suhlasim, v Rozariu sa moze zacat stavat okamzite. Vsetky cesty su hotove, pripojky sieti su na pozemku, preto sa mi tam velmi paci. Uz si tam videla ten zapad slnka? :-) Je nebezpecne pekny. :-)
Odpovedať
tak zapad slnka som tam nevidela, boli sme tam dopoludia... ale mozme to brat ako male plus :-) kupili ste tam pozemok? alebo poznas odtial niekoho? tiez by ma zaujimali postrehy inych co kupuju alebo chcu kupit prave tam...
Odpovedať
Profilova fotka
@isis168 budes vidiet nieco podobne... my sme par km od Tulipy...
Odpovedať
západ slnka je tam ozaj pekný, vidím ho z rovnakej perspektívy z domu hneď za rozariom. dával by som si však pozor na 3 veci: 1. absencia prípojky na plyn (ale že vraj dodatočne budú ťahať) 2. pod rozariom pôjde R7, takže sa pýtať developera na podrobnosti (vzdialenosť, zvuková bariéra, ...) 3. to platí pre celé kvetko - stavebná úradníčka je neskutočná, naše stavebko riešila 4 mesiace
Odpovedať
1. plyn v Rozariu by mal byt do konca oktobra 2. pripravuje sa tam aj natiahnutie optiky
Odpovedať
Moje info o Rozariu: R7 by mala ist cca 300m od tohto projektu, momentalne bez protihlukovych stien.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte všetci, ja uvažujem tiež o kúpe pozemku v Kvetoslavove a mám info o novom projekte, kde sú všetyk IS už skolaudované. Skúste na www.byvanienapredmestí.sk
Odpovedať
@zuzana315 no zuzi, skus byvanienapredmesti.sk
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peter6886 dakujem za info, uz sme kupili pozemok v Kvetoslavove v Tulipe:)
Odpovedať
@peter6886 Tiez zvazujeme kupu pozemku v Kvetoslavove. Mozem sa spytat - chystas sa kupit alebo si kontaktoval tohto developera (byvanienapredmesti.sk)? Aka bola tvoja skusenost? Ako to vyzera s tymto projektom? Nevyzera to, ze by sa tam vobec nejaky pozemok uz predal totizto...tak rozmyslam preco asi.
Odpovedať
@zuzana315 Prosim ta aka bola tvoja skusenost s Tulipou? Tiez zvazujeme kupu pozemku u nich :-)
Odpovedať
@doro8 my mame v tulipe pozemok, a brat ma tiez, brat uz ma dom pod strechou, my by sme tiez do konca roka radi uz len dokoncovali vo vnutri.... pozemky sa tam moc nepredavali lebo sa dlho natahovali s IS ale uz je vsetko OK. neviem ako teraz, ale pred rokom a pol ked sme kupovali pozemok tak bolo zdlhave dohodnut sa na zmluve o kupe resp. zo strany developera prislo k vela chybam v zmluve ale verim ze uz si davaju na to pozor. Inak sme zatial spokojny uz len cakame kedy sa aj susedia rozbehnu.... mimochodom viem o dalsom dome co by hadam tento rok mohli dokoncit, @trend270 sa k nam coskoro tiez prida :-) hadam uz na jesen budeme kavickovat u nej na terase ze zdeni :-)
Odpovedať
@tweety12 tak to znie, ze sa to tam pomaly rozrasta :-) ja Tulipu mapujem uz tak zo 3 roky,takze o tych problemoch s IS viem. ale vyzera to, ze sa im to uz konecne pekne rozbieha. vdaka za tip ohladom zmluvy - urcite budeme opatrni ak sa nahodou pre nich rozhodneme. mimochodom, nejake novinky ohladom R7 nemate niekto?
Odpovedať
@doro8 niet za co .... v tej zmluve si hlavne dajte pozor na osobne udaje ktore nam niekolko krat poplietli resp, zle napisali rodne cisla a tak. a nenechat si natlacit ich podmienky lebo ako kazdy si najskor spravia isto zmluvu ktora je vyhodnejsia pre nich :-). ohladom R7 neviem nic len ze to asi tak skoro nebude, inak vlak RegioJet je vraj celkom v pohode - manzelka skusala len trosku daleko slapat (uz aby v tulipe dokoncili druhu etapu nech nemusime chodit dookola)
Odpovedať
@tweety12 @doro8 No, ak si chlapci švihnú, možno aj niečo upečiem :-) Inak som ešte chcela k plynu. Keď som bola v NR v SPP kvôli stavebnému povoleniu a povedala som zodpovednému pánovi, že mám pozemok v Kvetoslavove, začal lamentovať. Vraj to je zakliata obec, všetci, ktorí tam kupujú pozemky v nových lokalitách chcú plyn a vraj tam nie je. Keď sme našli môj pozemok, bol prekvapený, že v našej lokalite - Tulipa - je plyn. Totiž ľudia, ktorí kupujú pozemky v iných kvetoslavovských developerských projektoch sú pravdepodobne trochu zavádzaní, čo sa týka plynu a potom sú na plynárňach prekvapení, že ho tam nemajú a že sa tam ani nedá tak ľahko dotiahnuť, ako si predstavovali. Tak som si zase potvrdila, napriek niektorým drobnostiam, že sme dobre kúpili :-)
Odpovedať
@doro8 my mame velmi podobne skusenosti s developerom ako @tweety12 a @trend270. Mimochodom zdravím všetkých " Tulipakov" :) Ja osobne si predstavujem uplne iny pristup niekoho, kto chce predat. Pripadaju mi prispatí. S nasou stavbou to nevidim nejako ruzovo tento rok, pravdepodobne prideme aspon pokosit a poobzerat uz rastuce domceky:) Nas od Rozaria odradil aj prave chybajuci plyn, o R7 viem len to, co som uz pisala vyssie: mala by ist cca 300 m od najblizsieho pozemku. @trend270 aj ja si myslim, ze sme kupili dobre:)
Odpovedať
@tweety12 co myslis presne tym,ze si urcite spravia zmluvu, ktora bude vyhodnejsia pre nich? na co presne by si mal clovek davat pozor?
Odpovedať
@zuzana315 Vitajte v klube :-)
Odpovedať
@doro8 no vzdy ked nieco kupujes tak si ten kto robi zmluvu usije text podla toho ako to jemu vyhovuje, s platenim pokuty ak porusis zmluvu atd .... ale stacilo povedat ze chceme rovnake podmienky aj ked oni porusia zmluvu a pridali to.... ja som si daval zmluvu skontrolovat pravnikovi a on povedal co sa tam oplati zmenit atd
Odpovedať
@tweety12 @trend270 aha,tak to ano. my sme presne to iste urobili s tymi podmienkami ked sme predavali. no som zvedava...o 3 tyzdne ideme pozerat tulipu a aj ine pozemky. hovorite teda, ze s plynom je problem v Kvetoslavove? je to pravda, ze iba tulipa ma plyn? co rozarium a byvanie na predmesti? preco ste sa nakoniec rozhodli pre tulipu vy?
Odpovedať
@doro8 ked sme my kupovali pozemok tak sme najskor pozerali Rozarium, nic ine v kvetoslavove sme nepozerali, na rozariu sa nam nepacilo, ze v tej dobe tam este nebol zavedeny plyn a povedali nam ze bude mozne ho zaviest len na pozemky ktore su blizko k povodnej zastavbe. dalsia vec co nam moc nesedela bol pristup maklerky, ktora nam vyslovene nanucovala tie pozemky, vraj uz o tyzden nebudu atd., osobne som si nebol isty, ci RegioJet bude stat aj na zastavke v kvetoslavove na ktoru je to aj tak dost daleko (nakoniec tam stoji ale len kazdy druhy tusim). z Tulipy ked sa dokonci druha etapa tak by malo byt na stanicu len asi 10min peso, pekaren rovnako blizko, aj na autobus do samorina, takze nas presvedcila viacmenej poloha a inzinierske siete ohladom plynu mimo Tulipy nemam informacie ale mozem potvrdit ze v tulipe je, nakolko SPP uz od nas peniaze za pripojku zobralo :-D
Odpovedať
@tweety12 :-) mate uz aj postavene ci len zacinate?
Odpovedať
@doro8 sedí, čo napísal tweety12. Dopravná dostupnosť a komplexné siete u mňa najviac zavážili.
Odpovedať
Profilova fotka
@trend270 Skus sa poinformovat v Hviezdoslavove na stav. urade. Videl som tam vela vela pozemkov na predaj. Kvetoslavov je zase o 5km mimo. resp. Tulipa. Ked si to zoberies do Kveto, musis chodit cez Samorin co je onicom a do Hviezd. ides krizom cez Luznu,Alzbetin dvor, usetrenych 15min cesty naokolo cez Samorin.
Odpovedať
@andyfoto Nemusíš ísť cez Šamorín. Z Kvetka vedie cesta do Hviezdoslavova. Žiaľ absolútna nevýhoda Hviezdoslavova z môjho pohľadu je, že tadiaľ nejde vlak do BA. Prišli nám do schránky odchody vlakov RegioJet a je tam Kvetko, Kvetko zast., Miloslavov, Nové Košariská, Rovinka, Podunajské Biskupiced, BA-Nové Mesto, BA-hl. stanica. Vlak je jediná možnosť, ako sa dostať v kľude a včas do BA, ak tam pracuješ. Teda pokým nebude hotová diaľnica. Zatiaľ jazdím po záp. Slovensku, takže ma to až tak netrápi, ale časom tam možno bude dochádzať syn. Výhoda Tulipy, kde som kúpila pozemok, je, že 10min od domu stojí autobus do Šamorína, kam zatiaľ chodí syn do školy. Mať Šamorín blízko je výhodné aj kvôli obchodom, lekárom a soc. zázemiu, ktoré sme si tu vytvorili. Ak sa syn rozhodne študovať v BA, zastávka vlaku je tiež 10min.
Odpovedať
Profilova fotka
@trend270 pravda je ze vzdy pojdes cez samorin z BA, ci uz na nakupy, LIDL, BILLA atd atd,... Takze casovo aj kilometrovo je to nevyhoda.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?