Cesta k dosiahnutiu stavebného pozemku

Dobrý deň chcem sa informovať ohladom nášho pozemku.Máme ho mimo intravilanu a teraz po 5 rokoch sa ide na obci rozširovat a za poplatok by nám ho rozsírili ,aby sme mohli pokračovať vo vybavovaní ohladom stavania rod,domu.Chcem len vediet čo nás čaká aká dlha cesta a aj časovo a finančne :-| .Máme zatial len pozemok zamerany,chalupu zakreslenú ako osadenu a pristupovu cestu vybavenu.A doma nás čaká na vyplnenie od elektrikárov papier,ked zaplatime poplatok tak do 2 rokov nás pripoja.Dakujem za každy komentár.
Odpovedať
Co idu rozsirovat?
Odpovedať
Pripojenie do dvoch rokov preco az tak dlho?
Odpovedať
@lenka591985 myslis, ze obec ma novy uzemny plan, podla ktoreho ste uz v intravilane? Ak tomu rozumiem spravne, tak to nemate daleku cestu pred sebou. Ziadat o zlucenie konani uzemne a stavebne, tam je nejaky kolok a par originalov z katastra to su 8eurove kolky, vyjadrenia spravcov som mala zdarma okrem tcomu, tam bolo myslim 11 eur. Ked to nadnesiem tak cca 100 eur a vas cas, co je nevycislitelna polozka:-) a projekt na dom mate uz? Tam je cena rozna, nas stal 1200 eur.
Odpovedať
no teraz 2.2 ideme vsetci co poziadali na zasadnutie a tam ci sa odsuhlasia poplatky co kazdemu dali a poslu to v celku...no ja som chcela len ze kolko este treba tych vybavovaciek lebo sme to riesili cca 5 rokov do zadu lebo nam elektrikary vtedy nechceli dat papiere a aj obec to rozsirenie az teraz po 5 rokoch sa to zevraj robi takto viacej pozemkov a zasadnutie a podavaju to dalej
Odpovedať
Vy mate platit vytvorenie noveho uzemneho planu obce????? To vam nato daju aj blocek? Az bude uzemko platne /moze to trvat aj 2 roky/ potom postup ako pri SP na dom. V tom uzemku mozu byt take podmienky na stavbu,ze ten projekt co mate teraz vam nemusia povolit postavit. Pozor nato.
Odpovedať
No mame ze 80% platit by mali s ministerstva dopravy,vystavby a RR SR bratislava obec ziska dotaciu a my co mame pozemky a chceme ich pouzit ako stavebny tak doplatime 20% .-UZEMNOPLANOVACIA DOKUMENTACIA-o planovani a stavebnom poriadku.to mame v papieroch co nas tam pozyvaju
Odpovedať
@atlaska my mame projekt len navrhnuty este sme ho nedali robit ked nevieme co sa stoho vykluje
Odpovedať
@atlaska ano treba aj stlpy su tam stare v tej lokalite este drevene zhnite:(a je tam slaba sieť pre tolko domov :-(
Odpovedať
@stateopera neviem preco ze ked zaplatime ten poplatok tak do 2 rokov nas pripoja
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka591985 u elektrárni to tak chodí, ak bude projekt na elektrifikáciu, ktorý by mala dať urobiť obec alebo vlastníci pozemkov, potom vás zaradia do plánu výstavby elektrického vedenia. Náklady na projekt kedysi elektrárne preplácali, možno je tomu aj teraz tak...preto vás zaradia na realizáciu do 2 rokov, tak to na SVK funguje... Mali by ste osloviť projektanta elektro, ktorý vám s týmto pomôže, je to dosť "španielska dedina" pre neznalých.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?