Cena ornej pody.

Ahojte,potrebujem poradit.V nasej oblasti skupuje vinarsky podnik ( v okrese ZM ) ornu podu na vysadbu vinic.Vacsina ze je uz vykupena a uz aj zacal s vysadbou.Aka je asi priblizna cena za meter stvorcovy?Ponukaju aj dlhodoby najom-za ten nam ponukaju 3 eura za rok :-) .Rozloha je cca 800m. Dakujem za odpovede.
Odpovedať
@zako111 Vlasť nie je na predaj. Nepredávaj ak nemusíš.
Odpovedať
Lenze ide o to,ze oni uz zacali s vysadbou aj na tych pozemkoch ktore este nekupili-po 10 rokoch uzivania si prepisu pozemok na seba vydrzanim.nie je to tak?
Odpovedať
A to ako mohli stavať na cudzom? By som im to zbúral a zavolal políciu. Báger nevieš zohnať? Vydržať možno iba pozemky o ktoré majiteľ nejaví záujem. Taká žaloba za neoprávnené užívanie cudzej veci je záujem viac než veľký.
Odpovedať
Skús požiadať o radu tu: http://vyvlastnenie.sk/ .
Odpovedať
@zako111 neviem ci pomoze ale u nas okres PB od 30-50 centov za m2 .. zalezi od bonity a od prustupu na pozemok. cena je za bonitu v tej horsej casti teda 5-10
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp zacali sadit a nie stavat :)
Odpovedať
@jankazb ... a striekať chémiu. Vlastný pozemok by mal mať biokvalitu. Ak nebudú kríky, nebude dôvod striekať. Krovinorez a jedna brigáda to vyriešia.
Odpovedať
@zako111 nie nie je to tak ako pises. V dnesnej dobe uz je velmi tazke vydrzat pozemok. Je tam zakonom dana podmienka dobromyselnosti. A to znaci ze vydrzat mozno len taky pozemok, o ktorom si uzivatel skutocne mysli, ze patri jemu. V tomto pripade je uplne zrejme, ze vinarsky podnik nie su ziadni imbecili, ktori by mohli argumentovat tym, ze nevedia co je list vlastnictva, ze nevedia ze k nehnutelnosti ziskanej akymkolvek sposobom musi byt PISOMNY doklad o nadobudnuti, ze vlastnictvo sa nadobuda zapisom do katastra atd. Takze neboj vydrzanie nehrozi. Ak maju najomnu zmluvu od teba, je to jasny dokaz ze su si vedomi, ko je vlastnik, najomca nemoze arumentovat vydrzanim nikdy, ani po 50 rokoch, ved je v najme, vztahy su dane. Ale ak nemaju najomnu zmluvu...Ak niekto vstupuje na Tvoj pozemok bez opravnenia a Tvojho povolenia, bez najomnej zmluvy atd. , vysadza tam rastliny, obhospodaruje ho - je to neopravnene uzivanie a zakon je na Tvojej strane mozes sa domahat, aby od neopravneneho konania upustili a sposobene skody Ti pripadne nahradili.
Odpovedať
Majitelia pozemkov, na ktorych zacal vinarsky podnik bez ich suhlasu s vysadbou, by mali okamzite zavolat policiu, spisat zapisnicu, ze niekto porusil ich vlastnicke prava a mali by pozadovat o nastolenie povodneho stavu na naklady vinarskeho podniku + pokutu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?