Cast pozemku, aky je postup?

Ahojte, potrebujem poradit ako postupovat. Chceme kupit iba cast pozemku. Je potrebne najprv na nase naklady vypracovat geometrický plan na rozdelenie pozemku? Potom ho dat zapisat do katastra a az tak spisat kupnu zmluvu a dat ju do katastra? Majitel nam uz totiz poslal zmluvu na podiel z celkovej vymery. Ak je postup taky ako pisem vyssie, vieme sa nejak poistit, aby sme my neurobili zadarmo pre majitela geometricky plan a on potom nevycuval z predaja?
Odpovedať
@zuzik Ja som podobne riesil pred dvoma mesiacmi. Odkupoval som cast pozemku od obce. Najprv bolo treba mat geometricky plan, na zaklade neho vydalo zastupitelstvo suhlas (co u teba nieje podstatne, nekupujes od obce), na ten sa potom odvolavala aj zmluva a aj navrh na vklad. Geometricky plan bol aj prilohou ku navrhu na vklad samozrejme. Na schvalenie stale cakam, kataster v Pezinku zrejme nevie, ze ma na to podla zakona 30 dni (45 dni od podania a stale nic, sledujem kazdu aktualizaciu na katastralnom portale).. Pokial viem, geometricky plan s rozdelenim pozemku moze vkladat len majitel pozemku, zatial co navrh na vklad na zaklade zmluvy (aj podla geometraku) moze podat hociktora zo zmluvnych stran, takze preto som to riesil takto.
Odpovedať
ako dlho ti robili geometricky plan? geometricky plan si ty daval na schvalenie sprave katastra alebo to spravil geodet a ty si uz len daval katastru kupnu zmluvu + GP
Odpovedať
Ak chce an predavat mal by predavat pozemok s parcelnym cislom,takze nech da urobit geometrak,zavkladuje a potom kupuj. A hlavne este predtym si zisti CI a CO mozes na tom pozemku postavit.
Odpovedať
pozemok je urceny na viacpodlaznu vystavbu ale v nasej ulici chcu vsetci rodinne domy. Cez jednu polovicu tohto pozemku je v uzemnom plane vedena cesta, kedze je to ako viacpodlazna vystavba. Vziat nam vsak nas pozemok na cestu nemozu ci mozu?
Odpovedať
avsak v katastri su cesty zaznacene presne kolmo na tie v uzemnom plane...tie v uzemnom plane zase nie su v katastri(dufam, ze ma pochopite) vystavba je este len v plane, nic sa tam zatial nestavia ani IS este nie su
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Dobry deň chcem sa opýtať že ako je možné rozdeliť pozemok V ktorom som spolupodielovy väčšinový vlastník bez ostatných vlastníkov nakoľko sú tam ešte dvaja matka zo synom ktorý to zdedili a žijú v usa a nemienia sa už nikdy vrátiť na Slovensko a že koli tomu sem ani nebudú cestovať nakoľko sa jedná len O 60m2 a.ja si chcem na tej parcele postaviť domček ale stavebný úrad nevydá povolenie pokiaľ niesom celkový vlastník Viete niekto pomôcť čo robiť v takejto situácii? Ďakujem za každú odpoveď vopred
Odpovedať
israguard. pozemok nerozdelis na cast ,ktora by patrila teba a cast, ktora by patrila ostatnym spoluvlastnikom. v kazdom cm2 mate podiel vsetci spoluvlastnici. riesenie je kupa alebo darovanie od spoluvlastnikov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?