Búranie drevenice

Zdravím vás. Kúpili sme pozemok, na ktorom sa však nachádza takmer 80-ročná drevenica. Drevenicu chceme zbúrať a na jej mieste postaviť rodinný dom. S búraním stavby, konkrétne drevenice sme sa zatiaľ nestretli a preto vás chcem požiadať o radu. Chcem sa poradiť, či sa tu medzi vami nenachádza niekto, kto má konkrétnu skúsenosť s búraním drevenice. Aký bol postup? Ako dlho vám to zhruba trvalo? Vopred ďakujem za všetky rady a postrehy.
Odpovedať
Drevenica má aj súpisné číslo a v katastri je vedená ako rodinný dom.
Odpovedať
Profilova fotka
@janaa71 Ak je to drevo aspoň trooooošku zdravé, ja by som sa ju pokúsil predať. Veď drevenice sa bežne sťahujú - prevážajú na iné miesta. Ponúkni na bazoš - za symbolickú cenu + odvoz. Podmienka vyčistenie pozemku. Nech si ju niekto príde rozobrať a odviezť. Možno niekomu spravíte radosť a sebe ušetríte veľa práce. ;-) A aj nejaké groše...
Odpovedať
aj sa ineraty na kupu stareho dreva a 80 ročna drevenica môže byť pokladom a 80 rokov -to neni stare
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne musis mat buracie povolenie zo stavebneho uradu.
Odpovedať
Ked im to bude niekto chciet vykupit tak skor neaky spekulant a dostanu za to akurat cenu palivoveho dreva . Ze za tu cenu to radsej rozobrat a stare drevo predat osobitne alebo nechat ako palivove drevo ktore bude dobre presusene :-) A buralo sa to bagrom alebo traktorom s lanom potiahol a spadla na stranu a ked nie je miesta tak len po kuskoch rozoberat-pilou -ked som videl :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janaa71 treba si vybaviť povolenie a potom len drevenicu zbúrať a už uvidíte, či drevo niekde použijete ale skúsite ho predať. To budeš potom riešiť. Zbúrané to máš rýchlo
Odpovedať
@leonardom ano ako pise, su ludia, ktori su ochotny kupit a prestahovat si celu drevenicu :)
Odpovedať
Bural som 189rocnu drevenicu,drevo napadnute skodcom,nic neslo predat.13mx6m som zvladol sam za mesiac aj s narezanim hranolov na rozumnu prepravnu dlzku.Potrebne povolenie s technologickym opisom burania,dokladovat vyvoz odpadu,prasnost pri druhu tejto demolacie minimalna,tak tam nic,drevo neslo pouzit na spalenie,bolo napustene nejakym ciernym olejom.Vyhoda bola,ze nebol pouzity jediny klinec,vsetko zakarbovane,rychle sa rozlozila.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Dobrý deň, My sme už viacero drevených stavieb burali, čo máme najviac vyskušané tak je to že ručne to zbúrať. Dobra motorova píla a pomaly idete. Odpad - drevo viete odviezť na skládku kde sa neplatí za to. Treba takú skladnu, ale nájsť. a čím viac to budete recyklovať tým viac ušetríte. Keď chcete vklude mi napíšte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?