Buracie povolenie na dom kde vlastnik zomrel

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či by ste mi vedeli poradiť so záležitosťou ohľadne pozemku na ktorom stoji starý dom, ide o to ze na vlastníckom liste tohto pozemku je, že k nehnuteľnosti je právny vzťah ( a tam je ešte jeden vlastník, ktorý už však zomrel (vlastní 1/10 tej nehnuteľnosti). Chcem sa spýtať, ak by sme kúpili tento pozemok a chceli by sme tento starý dom zbúrať, vydali by nám búracie povolenie?A tým by sa vlastnícke právo vymazalo? Alebo ako by sa postupovalo v takomto prípade? Ďakujem vopred za všetky rady.
Odpovedať
K žiadosti o búracie budete potrebovať súhlas spoluvlastníka (dediča) stavby.
Odpovedať
nemôžete predsa kúpiť pozemok, keď tam 1/10 niekto vlstní. To musíte kúpiť aj tú 1/10 a potom si na svojom môžete búrať.
Odpovedať
@marika158 najskôr to treba kúpiť,ale to sa bude dať až ked prebehne dedičské , až potom vybavovať povolenie
Odpovedať
ale pozemok na ktorom nehnutelnost stoji je vysporiadany a ten je na jedneho vlastnika, cize by sa kupil pozemok, ale co potom s tou nehnutelnostou, kedze 11/12 nehnutelnosti vlastni ten isty clovek ako ten pozemok, a tu 1/12 vlastni iny, ktorý už zomrel a jeho dcéra tiež zomrela. Ako vypátram ďalších dedičov? Keď na liste vlastnictva figuruje ten človek, ktorý je mŕtvy, čo ak nie sú žiadni ďalší dediči?
Odpovedať
@marika158 to je vec notára ktorý bude viesť dedičské konanie že komunprinaleziba kde nájde dedičov v ďalšom rade. Choď sa opýtať k nejakému notárovi pravnikovi
Odpovedať
@marika158 Ak niet dedičov (ani závetu), pripadne podiel štátu.Ak chcete búrať a následne stavať v dohľadnom čase, tak by som sa poobzeral po inom pozemku. Dedič zosnulého vlastníka 1/12 má navyše predkupné právo na stavbu.
Odpovedať
@marika158 tu máš debatu na tému ako sa stať vlastníkom podielu po nebohých, ktorí "nemajú" dedičov. Až potom môžete konať ďalej, resp. vlastník podielu tých 11/12 . Žiadosť o odstránenie stavby môže na SÚ podať iba vlastník stavby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?