Bungalov na 5 árovom pozemku

Ahojte, chcela by som kúpiť pozemok 2603/19, ktorý má 1032 m2. No z toho by som chcela polovicu predať. Na obrázku je vidieť ako ďaleko sú susedia. Dal by sa postaviť eventuálne domček 12,5m na 12,5m?
Odpovedať
vsetko zalezi od rozmerov, odstupov, ulicnej ciary, povolenej zastavanisti.......... ci ti dovolia pozemok rozdelit.....
Odpovedať
máme 7,5 ára a bungalov, susedia majú menšie pozemky, podľa mńa je to málo, sused má na 5,5are poschodový dom, bazén a kúsok parkovacej plochy pred garážou a deti sa nemajú kde hrať o záhradke ani nehovorím, ten pozemok 1032m2 je super, ak sa dá, nepredávať, nedeliť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pemo83 Ako bolo písané bolo by to natesno to že sú susedia ďalej od hranice by som nezneužíval na to aby som sa na ňu mohol natlačiť a ešte si predstavte tvar tých pozemkov úzke rezančeky s toho jeden by bol dlhšou stranou do cesty. A to nehovorím o tom či by sa to vôbec dalo papierovo rozdeliť ak sa vám zdá pozemok drahý radšej kúpte o 200 metrov menší.
Odpovedať
Preco by sa papierovo nedal rozdelit? My uvazujeme nad kupou a predajom po poloviciach 8 arovy pozemok, ten je tiez rohovy do obdlznik. Stavat sa da vsade, len mozno mensia stavba s mensou zahradou. Zalezi od dopytu
Odpovedať
@elis1985 stavat sa vsade neda. ak im nepovolia stavbu na 5a pozemku skoda penazi za rozdelenie.
Odpovedať
Stavat bungalov na 5 arovom pozemku a este tohto tvaru po rozdeleni je priamo povedane hovadina ;-) Ak by bol uzky a dlhy s pristupom z oboch stran tak budis....
Odpovedať
Profilova fotka
Nič v zlom, ale neviem si predstaviť, že kto by takýchto 500m potom kúpil :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@fajnotka prečo by som nebola normálna??? Nemám s tým skúsenosti, som na začiatku a preto sa pýtam. Myslela som, že tu píšu iba slušní ludia ktorí radi pomôžu ak môžu a vedia. Tak vás poprosím Vaše komentáre píšte niekde inde a moje príspevky nekomentujte. Ďakujem
Odpovedať
@pemo83 nie som jedina, ktora Ti to napisala, tak asi bude problem v Tebe. Dakujem.
Odpovedať
@pemo83 tento pozemok naozaj tazko rozdelis na 2 pozemky rozumnej velkosti, my mame 500 m2, ale rozmer 21x23 a mame bungalov, 9x13, pre nas je to akurat, pozemku viac nepotrebujem na tych 16 metroch by si si mohla postavit nejaky uzky a dlhy dom, ale ako by to vyzeralo a kto by kupil tu druhu polovicu pozemku? este by tu mozno bola moznost postavit 2 bungalovy, ktore by sa dotykali napriklad stenou garaze, ale to by si musela mat dopredu suseda jasneho a musel by to dovolit stavebny urad... takze asi najskor zajdi na SU opytat sa, ci to vobec mozes rozdelit a co mozes stavat, inak tazko nieco riesit...
Odpovedať
Profilova fotka
@fajnotka A mozno aj problem v tebe. Vsetko sa da. My mame 110m2 Lko na pozemku 18x29 a nepocitujem, ze by nieco chybalo. Nechapem na co taka prchka reakcia. @pemo83 Pozri ked tak v mojom fotoblogu, su tam aj rozmery domu. Vela zalezi, ci by ti to na urade povolili, castokrat to byva problem prave kvoli odstupom a normam.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@viperko aha takze tvoja sirka 18m je pre teba porovnatelna s jej sirkou 12m? akoze no comment taketo komentare :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@fajnotka nepisala si o sirke 16*32 vyssie nahodou?
Odpovedať
@viperko ĎAKUJEM
Odpovedať
@fajnotka tiez som nepochopil taku urazlivu reakciu. Ale k veci. Napr. tento dom http://www.apex-arch.sk/rodinne-domy-... by sa tam v pohode vosiel a ostal by este celkom slusny priestor. Kto hlada najde...Na apex-arch.sk som ich nasiel este dalsich 10.
Odpovedať
Co tu mrncite, jasnw ze sa tam da postavit mensi uzky dom, delenie to neni idelane, je to ozaj skor nudzove riesit toto pri novom pozemku a dome. Siel by som do toho ak sa fakt neda kupit iny a nie su prachy navyse ale musel by som mat kupcu na druhu polku vopred a pozemok by musel byt fakt lukrativnej lokalite. Rasdej ale priplat a nechaj si cely, btw kolko stoji? @pemo83
Odpovedať
Ahoj,plati ze min od hranice pozemku musis byt 2m a 7m od susedneho domu (stavebny urad to moze mat upravene aj inak treba sa opytat).Takze ak bereme ze mas kocku 32*32 po predaji 16*32 tak tam das dom o sirke 12m.Nemusis stavat 12.5*12.5 ale napr 10 na 14m a mas podobnu plochu.Uzkych bungalovov je kopec.
Odpovedať
Profilova fotka
určite nájdeš aj projekt úzkeho bungalovu,my máme úzky bungalov na 5 árovom pozemku, máme aj samostatnú garáž a ešte nám ostalo dosť miesta aj na úžitkovú záhradu, aj na okrasnú ,-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slabak presne tak, my máme 17 x 7,5 ,-)
Odpovedať
@inusa22 @slabak nejde len ci sa zmesti dom na pozemok, byva dana zastavanost, moznost stavat iba na 6 a viac arovom pozemku......zalezi od lokality.
Odpovedať
@atlaska Urcite ano,to ale vie len staveny urad,treba si tam preverit ake maju obmedzenia.Otazka bola "Dal by sa postaviť eventuálne domček 12,5m na 12,5m?" a zo vstupov co su je odpoved Da sa.
Odpovedať
@slabak to vie aj prvak na ZS ze 12,5 je menej ako 16 ci 32.
Odpovedať
@pemo83 ahoj. Odporucil by som ti ist na stavebny urad a zistit si aka je ulicna ciara. Pretoze, ak je ulicna ciara cca 5m tak na pozemku ktory zostane rohovy v podstate uz asi nepostavis nic (resp postavis ale s velkymi obmedzeniami). Cierna a cervena farba su mozne delenia pozemku a modra farba je mozna ulicna ciara. Ak to takto naozaj bude, tak bude komplikovane dodrzat vzialenosti vasich dvoch novych domov... 7m atd. A postavit sa na tom da vselico, dolezite je co si ty predstavujes a co dokazes prekusnut. Osobne si ale myslim, ze delenie takehoto pozemku nie je vhodne riesenie aj ked v niektorych oblastiach slovenska je 500m2 pozemku doslova luxus a na platenia straaasne moc:-) Velmi aj zalezi, ci to je v meste napr Nitra, alebo v okrajovej dedinke, alebo uplne niekde na dedine.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?