Bude pre 4-člennú rodinu vyhovovať dom 14300 x 7300?

mame v plane s vystavbou rodin.domu s pultovov strechou a rozmeri domu maju byt širka-7300-dlžka-14300 sme 4člena rodina poradte prosim či nam to bude stačit rozmerovo za odpovede vopred dakujem
Odpovedať
Poznám 6 člennú rodinu so štyrmi deťmi a bývajú v dvojizbovom byte . Otázka či im to vyhovuje ...by nebola na mieste. Kto na čo má tak žije. Zas tu mám susedov čo si postavili menší poschodový dom na konci záhrady slúžiaci ako chata 70m2 a veľký poschodový dom ale 300 m2 v prednej časti pozemku ...a to sú len dvaja ale 30 ročný mladý pár.
Odpovedať
Treba si hlavne premysliet, kolko izieb potrebujete a ake maju byt velke. K tomu priratajte velkost kuchyne, kupelne, wc, tech. miestnost, chodby. Po naratani metrov sa dostanete do potrebnej velkosti domu, ktora asi bude vacsia ako 14300/7300.. Na nete je vela firiem, co ponuka projekty s podorysom domu. Problem je v tom, ze malokto si vie realne predstavit rozmery izieb podla obrazku.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak nemáš skutočne možnosť urobiť trošku väčší domček, postačí i to málo cez 100m2. Inak v dome podľa mňa väčšina možného času čo dovolí počasie prebieha život na terase či dvore. To je benefit domu. Navyše deti tak rýchle rastú a odídu z domu...
Odpovedať
@jarhila Ahoj, ked je to vonkajsi rozmer tak dost malo. Mury maju v dnesnej dobe okolo 0,5m takze vnutro 6,3x13,3= 83m^2 a od toho odpocitat este vnutorne steni. Skus si to nakreslit ci ti to bude vyhovovat.
Odpovedať
ide o to koľko blbostí chceš tam mať a životný štýl či na gauči ,alebo v prírode.
Odpovedať
ten rozmer je 104.39m2 minus steny/priecky to je nejakych 85m2 - a to je dost na maly 3-4 izbovy dom ked sa spravi pekny projekt. Pozrite si hotove projekty o tejto ploche ci by vam vyhovovali... napr. Candy, Eko85 .
Odpovedať
@jarhila Prečo práve také rozmery? Kvôli pozemku, alebo? Dosť podstatná informácia. Inak dom okolo 100m2, povedzme 10x12, pre 4-člennú rodinku podľa mňa stačí. Záleží na čo si naučená a aké máte potreby. Či vám stačia aj menšie izby, či potrebuješ technickú miestnosť, či potrebuješ v dome 2x WC a podobne.
Odpovedať
staci aj nestaci. ak detom chces dat kazdemu izbu zvlast, tak je to asi malo. ak budu mat spolocnu izbicku, pripadne sa uskromnia v dvoch mensich, tak preco nie. ak je dobry podorys, bez zbytocnych chodieb a usporiadany tak, ze vsetko dava zmysel, tak aj menej staci. blby priklad, ale mozno pomoze. ked si vezmes taku ikeu, maju vo svojom obchodnom dome riesene fakt male priestory pre vacsie rodiny a vsetko dava logiku. znami zas byvaju v 200m2 dome s dvoma detmi a stale maju pocit, ze tam je miesta malo. nabytok zbytocne preexponovany (lebo vraj navstevy raz za dva mesiace), kuchyna zbytocne velka a nelogicka, hostovska, ktora sa nevyuziva takmer nikdy, lebo rodina je blizko, deti maju milion hraciek v milione skrin, ktore otvoria raz do roka atd. kazdy dom je taky dostacujuci, akym si ho spravis. aj na 80m2 cistej plochy sa da krasne vsetko usporiadat. ak este pre deti pripravis pozemok (zahradka, zopar detskych atrakcii ako pieskovisko ci hojdacka), pre vas terasu, ktora sa da realne vyuzivat, tak ano. aj maly domcek vystaci 4-clennej rodine.
Odpovedať
...ano, aj v malom dome sa da byvat, tam je ale VELKY problem, kam s postelou a skrinou! V izbe 3x4 m2 pri otvoreni dveri narazite do manzelskej postele. Alebo, aky nabytok do detskej izby o rozmeroch 3,7x3 m2, kde su 1dvere, 1okno. Projekt rozumneho usporiadania a velkosti izieb v dome moze byt inspirovany aj trebars s pekneho bytu v panelaku.
Odpovedať
my máme zatial vybrany rodinny dom s nazvom PETIT 2016 davam obrazok plánu aj domu no neviem aj mne sa to zda asi male
Odpovedať
Kedze na projekte nie su rozmery miestnosti, budem sa strefovat do rozmerov: Spalna na obrazku projektu: dlzka: prvy prechod popri posteli 80cm + postel siroka 160cm + druhy prechod popri posteli 80cm + skrina siroka 50cm = 370cm. sirka: dlzka postele 200cm + prechod popri posteli 80cm + skrina 30cm = 310cm Rozmer tejto spalne by mal byt: 3,7m x 3,1m = 11,47m2. A to je minumum na prechod popri posteliach -je to sirka jednych dveri 80cm. Takto si vypocitate minimum pre jednotlive izby. Minimum: obyvacka 16m2 + kuchynska linka 180cm, chladnicka 60cm, sporak60cm, umyvacka 60cm, prichod medzi spotrebicmi a kuch. linkou 80cm =180cmx180cm= 3,24m2 + kuchynsky stol so stolickami 9m2 = 28,24m2. Vsetko su minimalne rozmery, aby obyvatel domu nemal klaustrofobiu. No ja osobne by som mala.
Odpovedať
@jarhila Najlepšie by bolo ak by si navštívila podobné domčeky ... Ja som predtým dosť ponavštevoval a mal som predstavy. Záleží aj akú výšku máte .... lebo čo poznám zámych ...a susedov tí čo majú žena 160cm chlap 170cm si stavaju často malé domy ... Preto aj ten môj sa mi zdá malý aj keď má takmer 90m2 užitková veľmi dobre využitá ...pochádzam z veľkého domu poschodového ... mám výšku 193 a brat 197cm :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jarhila Na to projekte máš obyvačko kuchyňu širokú asi 6,4 až 6,5 metra ...nooo to je také nič moc ..ja mám 810cm ...a pristal by som o pol metra meter dlhšiu . Kuchyňa je menšia nie je tam špajza ...tak malo by tam byť veľa odkladacích priestorov v kuch. linke ... to som ja tak riešil ..nie je špajza ale kuchyňa až po strop ... a veľká...lebo nemám špajzu. Ďalej ...ja tiež nemám technickú miestnosť...ale mám na jednej chodbe miesto na vstavanú skriňu až po strop .... a slúži na vysavač , žehliacu dosku, prachy , vedrá ... uteráky a tak ...ako taká technická ... Len neviem kde by si tam niečo mala v tom tvojom projekte.
Odpovedať
@jarhila zdravím, nám by to bohate stačilo, tiež sme štyria. Niekto sa vie spratať, niekto nie...
Odpovedať
Profilova fotka
@jarhila ahoj, pridám aj ja môj názor - ja v súčasnej dobe tiež staviam, 4i dom, avšak tento sa mi vidí malý pre štyroch. my sme tiež 4, závisí však veľa od toho, kde bývaš teraz, v akom veľkom byte/dome. My napr. bývame v 4i byte, takmer 100m2, čiže aj dom som chcel mať aspoň taký, ak nie väčší (nakoniec má 120m2 úžitkovej plochy,rozmer 9x15m). Myslím si, že kuchyňa je dosť malá, tiež mi tam chýba špajza alebo iný úložný priestor. Toho budeš potrebovať dosť. Taktiež spálňa 11m2 je málo pre dve osoby, ideálne aspoň 13-14m2 (kvôli vzduchu). Detská 10m2 je tiež tak na hrane, ale dalo by sa s tým pohrať úpravou v projekte. Ak je problém úzky pozemok, vidím, že je tam rezerva pri parkovaní - ja by som autom radšej parkoval pred domom dole a urobil dom široký aspoň 8-8,5m. Lebo mysli na to, že mnohé veci riešiš pri dome paušálne a preto či máš dom 85 alebo 95-100m2, nie je to až taký veľký rozdiel. Cena za m2 potom klesá. Držím palce, múdro sa rozhodni. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?