Bude mi stačit 6arov na bungalov +garaz?

Mama e6 arovy pozemok bude nam stačit na domcek bungalov + garaz ?Rozmery 14x12
Odpovedať
@luky007 ano
Odpovedať
Profilova fotka
@luky007 Pokiaľ pozemok nemá rozmer 12x50m tak áno. :-)
Odpovedať
Dost podstatne su aj rozmery pozemku, nie len vymera.
Odpovedať
Profilova fotka
@luky007 Všetko sa dá.... Záleží na uhle pohľadu. 10 Japoncov žije bežne na 40 m2. Ak by sme zobrali do úvahy, že parcela má 20 x 30 m - tak si predstav povinné odstupy z 1, 2., 3. aj 4 strany a zistíš, že máš tak akurát 3 až 8 metrov okolo domu... Ja som mal predtým parcelu 56 m2, ale dom bol s obytným podkrovím 8,5 x 8,5. A k tomu som mal do L 2-garáž. Lenže tú 2-garáž som mal prakticky na uličnej čiare a aj samotný dom bol max. 3 - 6 metrov od cesty (lichobežník). A tým pádom som mal za domom statočných 16-17 m.... Koľko teda budeš mať Ty.....? ;-) A čo tak hodiť 2 spálne do podkrovia a zmenšiť plochu domu...? 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@luky007 jasne ze sa da.., zalezi co od toho ocakavas... aaa.., hlavne si "ocekuj" susedov, lebo potom potrebujes piekny min. 2 metrovy betonovy murik... :) ,
Odpovedať
@leonardom 8,5x8,5 = 72,25 m2. ako si to dostal na parcelu 56m2 ? a co ta dvojgaraz? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@radog SORRRRRRRRRRRRRRRRRRY :-D klávesnica mi nezobrala 1 číslicu. Malo to byť 567 m2!!!! 8-( 8-( 8-(
Odpovedať
10 japoncov zije na 40m2.. to je chore myslenie, podme makat 20 hodin denne a tie 4 hodiny sa dajme do marnice, tam bude najefektivnejsie uskladnenie telesnych schranok. naco nam bude zivotny priestor ;) podla mna, 600m2 je lepsie, ako tie smart-pozemky , moderne-pozemky 450m2 a menej. ale 800m2 je lepsie, ako 600m2. dnes je aj 50m2 panelakovy dvojizbak LUXUS. ved clovek ihned patri do TOP 10% najbohatsich ludi na celom svete ! treba trochu aj rozmyslat, 500m2 s domom NA HRANICI pozemku moze byt stale efektivnejsi, nez 600m2 s domom 3,5metra od hranic pozemku. aj keby mali oba pozemky idealny tvar. zial, bezny smrtelnik si viac dovolit nemoze. ale samozrejme 168m obostavana plocha nie je problem na 600m2.
Odpovedať
Profilova fotka
@ernestsk To akože ja mám choré myslenie...? Sorry, ale my nebývame 10 na 40 m2 a takisto by som nestaval bungalov 14 x 12 na 6 ároch. 8-) Tak potom kto má akože choré myslenie....? 8-)
Odpovedať
@luky007 Záleží od toho, akú máš v územnom pláne alebo v územnom rozhodnutí určenú maixmálnu zastavanosť. Ak je to 25%, tak rátaj - 14x12 = 168 m2. 25% zo 600 m2 = 150 m2. Takže ti nedovolia postaviť 168 m2 dom na takom pozemku, lebo prekročíš zastavanosť. Ak máš zastavanosť 30%, tak si v pohode. Takisto záleží aj od rozmeru pozemku, či dodržíš odstupy od hranice pozemku a susediacich objektov.
Odpovedať
@leonardom nie TY mas chore myslenie, ale tak celkovo, tento napad, tj. skor ho pocuvam vseobecne, tak som reagoval vseobecne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ernestsk Sorry... ;-) Už som sa zľakol, že si ma upodozrieval, že tú moju ironickú poznámku si nepochopil. Tiež to tak vnímam, ako Ty. Aj za včera a dnes tu pribudli ďalšie podobné témy. Nemyslím to v zlom, ale niekedy ľudia akoby nemali reálnu predstavu o priestore. 8-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
@luky007 ahoj, mam podobny pozemok cca 600m. Postavili sme poschodovy dom a jeden z dovodov bol tento. Nas sused ma presne taky isty pozemok...dal tam bungalov 13*14m. Z jednej strany ma plot 4m z druhej strany ma plot 3m. To ze sa nedostane technikou za dom, to je jedna vec (nastastie existuju minibagriky), ale to ze ma vyhlad do plotov je trosku horsie. Kedze ulicna ciara nepusti ma za domom len necelych 8m ku dalsiemu plotu. Viem, ze betonovy plot ma vela vyhod ale aj nevyhod, pre mna by to bola katastrofa, no a ty nikdy nevies ci ti sused nejaky taky plot nepostavi. Ved si doma zmeraj vzdialenost 3-4m ku stene a uvidis v reale ci ti to vyhovuje alebo nie. Za seba hovorim, ze by som isiel do poschodoveho, lebo na bungalov vasich rozmerov treba podla mna vacsi pozemok...ale budes tam byvat ty...cize je to len na tebe:-))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
malý pozemok, veľký dom. A ak sa mám pozerať na betón, tak to radšej bývať v paneláku. Veď dom sa stavia práve kvôli tej ploche okolo. Aby bolo na pozemku aj trochu slnka, nielen tieň z plotu. Alebo - pozemok postačujúci, zmeniť veľkosť domu, zvlášť, keď tam chcete aj garáž.
Odpovedať
@btus urcite cenna rada do takmer 3 roky starej temy...
Odpovedať
@topfield tak prepáč, že som komentovala :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?