Aký rozdiel je medzi ornou pôdou E a ornou pôdou C?

Dobrý deň.Prosím poradí mi niekto?Chceme stavať môžeme kúpiť pozemok ako orná pôda E parcela a druhý je že orná pôda C.ktora je lepšia? Aké sú tam výhody respektíve nevhodný? Ďakujem za rady a názory.
Odpovedať
Malo informacii, je to v intravilane alebo extravilane obce? Ma obec vypracovany uzemny plan? Ak ano, treba zistit ci je tam planovana vystavba (ci tam vobec povolia stavat)...ak na susednych pozemkoch stavaju, tak problem nebude ci s E alebo C...
Odpovedať
@kcardova parcela registra E určuje vlastníctvo k predmetnému pozemku, druh pozemku parcely E je nezaujímavý, dôležitý je druh pozemku parcely registra C ktorá je "nad " parcelou E. Parcela C je v mape vždy , ak nie je parcela C na liste vlastníctva, je pod ňou ešte parcela E, ktorá určuje vlastníctvo, pričom hranice parciel C a E nemusia byť rovnaké. Ak je pracela C na liste vlastníctva,, pod ňou už parcela E nieje. Jednoducho povedané. čo sa týka stavby asi takto, ak je to v C stave poľnohospodárska pôda(orná, trvalé trávne porasty, záhrady, vinice..) je potrebné buď stanovisko PU alebo odňatie poľ. pôdy. Ak je to v zastavanom území obce a je to do 5000 m2, stačí stanovisko, ak je to mimo zastavaného územia obce, treba riešiť odňatie a drobenie pozemkov. Ak je to v územnom pláne obce určené na výstavbu, v drobení je výnimka
Odpovedať
Profilova fotka
@kcardova http://katasternehnutelnosti.sk/155-p...
Odpovedať
@topvideo ďakujem za príspevok
Odpovedať
@tino2 ďakujem za radu
Odpovedať
@marek_norway dobrý ďakujem za radu.Je to mimo zastavaného územia obce a obec nemá územný plán je to tak na začiatku obce a kúsok stoja už domy.Viete mi poradiť ako mám postupovať keď tam chcem stavať na tej C parcele?
Odpovedať
@kcardova musis poziadat stavebny urad o vydanie uzemneho rozhodnutia, ked nadobudne pravoplatnost, musis poziadat okresny urad pozemkovy a lesny odbor o odnatie poln. pody z podneho fondu (pozri si zakon o ochrane a vyuzivani polnohospodarskej pody, paragraf 17 riesi odnatie), no a napokon poziadas o stavebne povolenie na stavebnom urade. C a E parcely neries, to je len sucasnost a minulost premietnuta do katastra ;)
Odpovedať
@filipus ďakujem pekne za radu ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?