Aký musí byť odstup domu od pozemku?

Dobry den prajem, vie nam niekto poradit, ake maju byt odstupy domu od druheho pozemku,kedze z jednej strany uz stoji dom a s tym susedom mame dobre vztahy tak som mu umoznil staviat 1 m od nasej hranice na druhej strane zatial nestoji ziaden dom.Nas pozemok je siroky 13.8 m a dlhy 75m,chcem staviat tento dom http://www.eurolineslovakia.sk/sk/pro..., je siroky 9metrov ,aky odstup musim dodrzat od hranic ci uz od jednej co druhej strany. Ake mam moznosti dakujem
Odpovedať
http://www.vyvlastnenie.sk/clanok/a/a...
Odpovedať
Profilova fotka
Nám povolili bez výnimiek 2m od plota , ale nesmú byť priehľadné okná na tú stranu ( vyriešili sme to tak ,že sme tam dali kúpeľňu a na okno mrazené sklo ). Ale myslím ,že ak máš dobré vzťahy tak po odsúhlasení suseda môžeš stavať aj na hranici pozemku .
Odpovedať
...z tej strany ako je sused sa viete dohodnúť, z tej strany ako je voľný pozemok to musí byť 2 metre... tzv mrazené sklo /napr: činčila/ nemusíte dávať, pokiaľ miestnosť s daným oknom nemá viac ako 12m štvorcových, alebo nie je oficiálne obytná...napr:kuchyňa, špajza, schodište a pod...
Odpovedať
@mareknimo U nás v dedine je drvivá väčšina domov 1 meter od hranice pozemku; v starej časti, kde sú domy chrbtami k sebe je to aj 80 cm dom od domu. Na takom širokom pozemku ako máš, sa dajú tie dva metre dodržať, ale čo potom s nimi, tam za domom...? :-) Najlepšie sa so susedom dohodnúť na tom 1 metri, plot spraviť od ulice po dom a od konca domu po koniec pozemku (za domom vynechať) a keď ti to nebude chýbať, nech sused užíva - a teba tam pustí, keď sa tam budeš potrebovať dostať. My to máme doma tak riešené, susedia tiež a spokojnosť... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my mame rodicovsky dom od plotu asi pol metra, od susedovho domu asi meter a pol a co sa tyka striech tak tie su od seba vzdialene co ja viem tak 20 cm :)
Odpovedať
je to 2 m od hranice pozemku, keď máte menej (napr. 1m) potrebujete súhlas suseda .. ale na miest.úrade mi povedali, že medzi domami má byť 7 m odstup.
Odpovedať
Profilova fotka
Takže vzdialenosť od susedného domu, čo stojí 1m od hranice parcely, budeš mať 3,8 m (2,8 m od hranice poz.) a z druhej strany 2 m. Pri zvolenom dome 9 m šírky to prejde. Okno z obývačky z bočnej strany pri stolovaní však musíš zrušiť alebo dať iba horný presvetlovací pás s výškou parapetu 1,8 m. Okná z obývačky budeš mať iba zo zadnej strany od záhrady. Kuchynské okno môže ostať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?