Ako zistiť presné rozmery pozemku?

Profilova fotka
Ahojte neviete mi niekto poradit, sme taky rožný rodinny komplex domov, teda viac rodinnych domov a viac pozemkov v jednom oploteni, ako zistim, kade mi presne idu hranice pozemku, ked si ho chcem oplotit? Je na to nejaka listina z ktorej to zistím, zistia mi to na katastri, alebo budem musiet vyuzit sluzby geodeta. Vdaka za rady
Odpovedať
na katastri ti to zistia. ale aj tak by ti ho mal vymerat geodet. lebo sa moze stat ze postavis plot a o par mesiacov rokov si to povie dalsi sused da si zamerat geodetom pozemok a zisti ze mas na jeho pozemku plot tak ho mozes akurat tak posunut.
Odpovedať
Ak si vlastník pozemku a rodinného domu, mal by si mať geometrický plán v ktorom si mal nehnuteľnosti zakreslené ked si požiadal o vklad na kataster.Sú potrebné aj pri kolaudácii domu. Ak ste dom aj pozemok kupili, taký geometrák alebo snímka z pozemkovej mapy je príllohou kúpno-predajnej zmluvy.
Odpovedať
Ako písala mima1. Keď chceš vedieť presne hranice pozemku v teréne, jediná možnosť je objednať si geodeta a požiadať o vytýčenie hraníc pozemku v teréne. Inak hranice pozemku si môžeš overiť ak na katastrálnej mape, najrýchlejšia a bezplatná cesta cez parcelné číslo cez katastrálny portál na www.katasterportal.sk.
Odpovedať
na stranke katasterportal ale nie su vsetky oblasti zakreslene... nie je tam vektorova mapa celeho slovenska... neviem preco, nechapem ani ja... a este jedna rada, cez mozillu tieto mapy nejdu vobec, treba ist cez explorer.
Odpovedať
Áno, treba skúsiť, podľa katastrálneho územia, nie je preto, že nie všetky katastrálne územia sú zamerané a po ROEP. Ak sa nedá cez katastrálny portál, tak potom navštíviť katastrálny úrad a za kolok 8,- eur vybrať katastrálnu mapu v registri C, alebo mapa určeného operátu v registri E. Na katastri poradia v pohode. Ale pozor, mapa je mapa v určitej mierke a presné určenie hraníc pozemku sa dá len v teréne cez geodeta.
Odpovedať
suhlas :-) a nemate to vykolikovane? zvyknu sa dat take male kolicky do zeme s cervenym oznacenim... lebo aj ked budete oznamovat obci stavbu oplotenia, tak obec chce vidiet dokument, na zaklade coho to oplocujete.
Odpovedať
Ja som si dal vytycit hranice pozemku geodetom. Stalo ma to 130eur. Ale mam to s protokolom, a viem presne, co je moje.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Geodet ani nemusí vstúpiť na pozemok, meria to laserom, ale tie kolíky by som si tam dala zabiť do zeme.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Na katastrine e mapa nesedia aspoň mojom pripadá
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?