Ako zistiť, kto užíva pozemok, ktorý som zdedila?

Neviete mi poradit, kde by som sa dopatrala, kto vlastni pozemok - TTP, ktore som zdedila?Nie som z danej lokality, tak ci cez nejaky urad alebo podobne
Odpovedať
@zuzka2010 skus tu ale aspon nieco musis vediet uzemie resp tvar pozemku alebo to nejak odvodit od susedov ja som zatial nasla stale co som potrebovala http://mapka.gku.sk/mapovyportal/
Odpovedať
@zuzka2010 hmm pockat chces zistit vlastnika pozemku ktory si zdedila? no sak ty , ci?
Odpovedať
@zuzka2010 sranda, zdedila si nieco a nevlastnis to? :-D :-D :-D kazdopadne chod na kataster portal mapu, alebo na link co dala @eeffka a tam si najdi presne danu parcelu/parcely a uvidis presne majitelov, popripade spravcov danej parcely/parciel (SPF, ...)
Odpovedať
@eeffka zle som sa vyjadrila, mala som na mysli, kto ho teraz uziva
Odpovedať
Ak je to trávnatý porast alebo orná pôda, tak to môže užívať nejaké Pasienkové spoločenstvo alebo Urbár, prípadne Družstvo. Skús zistiť u starostu príslušnej obce, on by ťa mohol vedieť nasmerovať.
Odpovedať
@zuzka2010 jaj takto...tak by som isla na miestne druzstvo, urbariat, na faru a urad niekto to uz len bude vediet resp vas nasmeruje. a mozno aj na mapke najdete nejake detaily tak sjuste najprv cez nu su tam casti: Vlastnici, spravcovia a najomcovia
Odpovedať
@zuzka2010 ak ho niekto užíva načierno, alebo po dohode s tvojim predkom po ktorom si dedila tak to asi nezistíš(lebo zmluvu si asi v dedickom konaní nedostala), len priamo na mieste od susedov, alebo starostu (možno podľa toho kto platil daň). Bavíme sa o prípade priameho vlastníctva, nie podielu v nejakom "združení".
Odpovedať
@zuzka2010 ak sa Ti nepodarí dopátrať užívateľa tvojho zdedeného pozemku, tak jediná cesta asi bude, že zdedený pozemok, akonáhle ho budeš mať zapísaný v LV na katastri, pekne oplotíš čoby nová majiteľka a ono sa už niekto začne hlásiť k prístupu naň. Potom si už len preveríš na základe čoho sa k pozemku hlási.
Odpovedať
@jabadaba Pokiaľ zdedila len nejaký spoluvlastnícky podiel na pozemku, tak si ho nemôže len tak mirnix-dirnix oplotiť. Zadávateľ bude musieť upresniť, či je výlučným vlastníkom, alebo iba spoluvlastníkom pozemku. Ak je spoluvlastník, tak to bude iba na papieru. V reále nemá šancu s tým pozemkom niečo urobiť.
Odpovedať
@chrobak7 no to je jasne, ak je len jedna z početných dedičov, potom žiadne oplocovanie. Ja som vychádzala z dojmu, že podedila sama. Lebo ak nie, potom aspoň jeden z dedičov by mal mať vedomosť kto pozemok užíva. Napr. u nás to tak bolo - dedičov ako nasr... a jeden z nich plne informovaný kto na pozemku šafári, pretože práve on bol pri prenajímaní pozemku aj to za doslova symbolickú cenu, že zvyšných dedičov počas dedičského konania skoro vykotilo od jedu. :-D No bola to zábava. :-D Plus, k tomu poslednému čo si uviedol už len dodám, že záleží od veľkosti podielu, či vôbec stojí za nejaké unúvanie.
Odpovedať
@zuzka2010 určite by mali byť v pozostalosti nejaké doklady či zmluvy treba doma pohľadať ak niesú, potom už len pozisťovať v okolí či tam nejaké družstvo alebo poľnohospodársky subjekt nefunguje a u nich sa opýtať..... my sme vedeli že naše užíva súkromný podnikateľ čiže s listom vlastníctva som si pekne prišla uzavrieť novú nájomnú zmluvu už na svoje meno .... ešte je jedna možnosť my to máme tak že užívateľ platí mestu daň za danú parcelu neplatím ju ja, čiže mesto alebo obec by mali vedieť vyhľadať k danej parcele len či budú ochotný...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?