Ako získať kontakt a vykonať predkupné právo?

Profilova fotka
Dobry den, chcel by som vas poprosit o radu. Mam v plane predat spoluvlastnicky podiel vo vyske 1/2 jednemu zaujemcovi. Samozrejme viem, ze na tento podiel ma predkupne pravo druhy spoluvlastnik, ktoreho vsak osobne nepoznam a nikdy som sa s nim nestretol. Rad by som mu toto predkupne pravo poslal pisovne avsak na adrese, ktora je zapisana na LV nezije a neviem akym sposobom ho najst. Existuje nejaka moznost ako sa s nim kontaktovat a vykonat tak predkupne pravo? Dakujem
Odpovedať
@lexesox Nerieš to. Predaj a keď bude mať výhrady, sám sa ozve. Pokiaľ sa neozve do doby stanovenej zákonom, tak už stým nič neurobí. Teraz nie som si istý či sú to 2 alebo 3 roky.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren uz mi to tak bolo povedane, ale chcem sa tomu vyhnut, ze ma niekto bude vlacit po sudoch, lebo neviem, co vsetko by to potom obnasalo a ake naklady by pre mna vznikli.
Odpovedať
@lexesox Posielate na adresu uvedenú na LV. To, že si spoluvlastník nesplnil povinnosť aktualizovať svoju adresu (TP), nemôže byť na Vašu škodu a nie ste povinný skúmať jeho bydlisko. Pošlite s doručenkou.
Odpovedať
@lexesox presne tak ako hovorí @draik
Odpovedať
Profilova fotka
@bohanic @draik to mate pravdu a skusim to tak aj urobit. Lebo nikde v zakone som sa nedocital ako postupovat v takomto pripade. Este je tiez dost mozne, ze spoluvlastnik umrel a uz nezije a na pozemku neprebehlo dedicske konanie. Lebo adrese, ktoru ma uvedenu na LV uz 4 roky zije niekto iny a pan uz mal pomerne dost rokov (75)
Odpovedať
@lexesox len to pošli s dorucenkou. A keď sa ti obálka vráti, uvidíš čo tam zaškrtne pošta - je tam aj možnosť "adresát zomrel"
Odpovedať
Ak umrel budú tam dediči.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?