Ako vyriešiť problém s odpadmi.

Ahojte strecháči,mám problém,staviam vo svahu dom a neviem ako poriešiť odpady,pôvodne mám v projekte žumpu,viac menej som to tam dal kôli stavebnému povoleniu,teraz riešim ČOV,no problém je v tom že u nás už plánujú kanalizáciu ale zatial nikto netuší kedy príde k vystavbe,preto som chcel čov-ku ale na životnom mi oznámili že čov-ku schvalujú len dočasnú a aj to len takú čo bude odvádzať očistenú vodu do miestneho potoka,cez suseda,no ten nesuhlasí,čovku zo vsakovaním povoliť za daných okolností už nemôžu.Tak teraz skúste poradiť ak má niekto nejaký nápad ako riešiť to aby som celý život nepaltil za vyberanie žumpy.dík za každú radu.
Odpovedať
Ja mam v stavebku zumpu, dal som pred nu cisticku (na to netreba ziadne povolenie), zumpa ma cca stvrtinovy objem oproti doporucenemu objemu, cena bola okolo 250€, je do nej zvedeny vypust z cisticky. Ked sa naplni, su mozne 3 scenare - prepad zvedeny do nejakeho jarku(vzhlad k poruseniu plasta zumpy by to bolo na pokutu, okrem toho u teba nerealne kvoli susedovi), druha moznost je to odcerpat a poliat s tym neuzitkovu cast zahrady, dalsia moznost by bola vsakovacia jama.
Odpovedať
Profilova fotka
@bubo1710 Tiež sme v situácii, že sa už podpisujú "prihlášky" na odber odpadových vôd. Tak zatiaľ sme si dali žumpu. Ale už to mám prichystané tak, že zavedú kanalizáciu, veľmi jednoduchou operáciou do (bývalej) žumpy otočím dažďové vody zo strechy - a budeme zalievať vegetáciu dažďovou vodou. Budeme už síce platiť za odpadové vody do splaškovej kanalizácie, ale za dažďové vody už tým pádom platiť nebudeme, lebo tie nepošlem do dažďovej kanalizácie, ale spotrebujem na svojom pozemku.
Odpovedať
@leonardom my to tiež takto chceme riešiť. Teraz bude žumpa a keby bola kanalizácia, voda sa využije zo žumply na závlahu.
Odpovedať
@leonardom aj my tak presne, lebo kanalizácia je síce v dedine v pláne, ale......
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?