Ako vyriešiť geometrický plán?

Ahojte, potrebujem poradiť , jeden moj známy má takýto problém : je učastníkom parcely v podiele 1/3 , chce tam urobiť geometrický plán, avšak ostatný učastníci parcely nesuhlasia, dá sa to nejako vyriešit aby sa tam mohol urobiť geometrický plán?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubo310 súdom, ale parcela musí byť väčšia ako 500m2
Odpovedať
@jan45 parcela ma 1957m2 , ako postupovat so sudom, je to realne, alebo sa to moze tahat niekolko rokov?
Odpovedať
skor rokov...zavisi od protistrany...
Odpovedať
Profilova fotka
@lubo310 skúste sa postaviť do úlohy protistrany, aj oni myslia na svoje deti a svoje záujmy. Hľadajte riešenie, aby mali pocit, že nie sú poškodení. Zabezpečiť prístup, možnosť stavania, spoločné prípojky. Niečo stratíte, ale keby ste kupovali pozemok stojí to oveľa viac.
Odpovedať
geometricky plan sa da spravit aj teraz. ale co snim? je len podkladom na dalsie pravne ukony - a ma rozdelenie spoluvlastnictva bude treba zmluvu ktoru musia podpisat vsetcia spoluvlastnici. najschodnejsie je sa nejak dohodnut so spoluvlastnikmi ako si to rozdelit - lebo takto ten pozemok nemoze v podstate vyuzivat nikto. ak sa predsalen spolocne riesenie nenajde tak sa da rozdelit formou sudu. na zaciatok je potom zbytocne robit geom. plan lebo by sa mohol zbytocne prerabat. na sud pokial viem staci nacrtok - pripadne pracovna verzia od geodeta ako sa bude pozemok delit. sud moze kludne ten navrh zamietnut a navrhnut pozemok rozdelit inak - co sa nemusi pacit ani vam. ako dlho to bude trvat zalezi od rozumnosti protistrany - ci sa dostavi na sud, ci sa bude odvolavat a atd.... a je jedno aku vymeru ma parcela. neviem odkial jan45 zobral ze musi mat aspon 500m2 ale pokial je to v extravilane tam plati zakon o drobeni pody a pokial nema spoluvlastnicky podiel vymeru aspon 2000m2 pri ornej a 5000m2 pri lesnej pode tak sa to vyclenit neda.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubo310 ako hovorí @malydom , pozemok v extraviláne sa nesmie deliť pod 2000 m2, a mám pocit, že je to váš prípad...upresnite
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?