Ako vydezinfikovať pozemok po zvieratách?

Profilova fotka
kupili sme dom - byvali majitelia mali na konci pozemku sliepky, zajace, su tam aj 2 budy pre psov (mali 2 psov) ako co najlepsie, aj najlacnejsie - proste jednoducho by som to mohol vydezinfikovat? napadlo ma vystriekat to vapnom, ci blbost? existuje nieco na to dobre? proste cele by som to tam niecim rad vystriekal, aby po tej havedi tam nahodou nieco zle neostalo, mame male deti a neplanujeme mat vobec ziadne domace zvierata, maximalne psa, neskor.
Odpovedať
1
2
Boze, co chces striekat? Nasad tam rajciny a papriky, uvidis,ako sa im bude darit ;-) A nestresuj, detom tam nic nehrozi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@clean a nechces aj plynovu masku alebo nieco podobne aby si sa nenakazil ... boze si na dedine. psy zajace a dokonca aj sliepky su bezne. takze nie nemusis to nicim dezinfikovat. ba tam kde boli sliepky a zajace nieco nasad ako napisala majki555 a uzivaj si to aku budes mat urodu.
Odpovedať
nase babky ked sme prisli na prazdniny cim asi dezinfikovali tie vsetky sliepky morky zajace macky prasce kozy a psy? No nicim a behali sme tam cele dni medzi zvermi,krmili. Decka ziju na dedinach medzi domacimi zvermi a dobre im je, skor nejaku chorobu dostane vznesene plemeno psa chovane v byte ako sliepka.
Odpovedať
no ten pozemok mas krasne pohnojeny, takze uz nemusis davat ziadne umele hnojiva, ak tam chces zasiat/zasadit hocico. Kraliky ani sliepky nenarobili tomu pozemku nic zle, prave naopak. Celkom by som dokazala pochopit, ze (najma ak si zo sterilneho prostredia velkomestkeho bytu), tak sa mozes bat v takomto prostredi nejakych crevnych parazitov a bakterii. To je najlepsie nechat na prirodu. Nechat zaburinit na take 2-3 roky, pravidelne kosit a kym tam bude luka, poda bude v krasnej rovnovahe. Priroda je silna a dokaze si poradit s vacsinou skodcov, bakterii a znecisteni. Len jej treba dat cas. Alebo rovno zacat nieco pestovat, nemusis mat lany zeleniny, staci bylinky, zopar stromov (len nie tuje, prosim), trosku bobuloveho ovocia a kludne aj travu. Nejakych parazitov v plodoch sa ale bat nemusis, to vobec nie. Ja by som sa tesila, ze aku dobre pohnojenu podu mam a pustila sa do zahradkarcenia :-D. Ak tam vsak mienis davat teraz "modernu" kombiaciu travnik+tuje, posypavat umelym hnojivom a odburinovat round-upom, tak ver, ze po sliepkach a zajacoch tam mas krasne cistu zem. Narozdiel od tej, co tam bude pri tom modernom travniku a tujkach...
Odpovedať
@clean tu mas a vzdelavaj sa http://www.rozhlas.cz/leonardo/dnes/_...
Odpovedať
@clean Ma uputalo aj to slovo, ze "haved" :-S Clean, ty si vegan? Lebo ta haved, co tam ti ludia pestovali volne na zahrade,bola urcite zdravsia,ako ta, co kupis v obchode a nasledne skonzumujes. ...a to som si myslela, ze ma uz tu na MS ziadna otazka neprekvapi :-D
Odpovedať
@clean Skús celú záhradu postriekať savom. A aby ti náhodou prekážali rastliny tak celoplošne nastriekaj roundap to určite zaberie http://www.randap.cz/ . A po tomto striekaní nebudeš mať určite ani zvieratá a ani rastliny :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@kkl82 pozemok ma 1200m2, nejedna sa o cely pozemok, len o zadnu cast, ktora bola ohradena a kde boli tie sliepky, zajace, psy, ta cast ma mozno 30m2, viac nie - je tam taka voliera, pristresok, dalsi pristresok, kde boli 2 psy a ich budy, to vsetko spalim a asi tam budem nosit odpad, teda pokosenu travu, burinu a spravim tam komposter, este uvidim ostatne stupidne prispevky si nevsimam, ze roundup, jezisi, vam uz nacosto drbe? ved to je totalny herbicit a ja si to tam nechcem zasrat chemikaliami .. alebo Savo, LOOOOL. Pisal som o vapne, co je nieco uplne ine. No niekto to nepochopil :-)
Odpovedať
@clean Je skoda to miesto zasypat odpadom. Myslela som to naozaj vazne, ze si tam mas nieco zasadit,uvidis,ako zazracne sa tam bude darit zasadenym rastlinkam, bobulovemu ovociu,alebo stromkom. Mas tam vyborne oddychnutu a prirodne pohnojenu zem na dlhe roky. / co by som ja za ten kusok zeme dala! / ;-) :-)
Odpovedať
@majki555 mna uputalo to slovne spojenie "pestovat zvierata volne na zahrade".
Odpovedať
Ak je tam udupana poda, tak by som to preoral, potom prekultivoval a sup nieco do zeme, travu ak tam chces travnik alebo radsej nieco uzitkove. To tam musi rast ako blaznive a bez akychkolvek hnojiv, skoda to nechat zaburinit alebo na "odpad".
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 ja nechcem nic sadit @danculd ano, asi to cele preoriem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan myslis, ze tie sliepky nepustaju ludia volne do zahrady? Bezne sa to robi. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 bola tam okrasna zahrada, pravidelne kosena, nemyslim, ze by tam sliepky boli pustane
Odpovedať
@majki555 to su ti ludia co chovaju mrkvu a pestuju sliepky? :)
Odpovedať
male deti, mas o ne strach /ako kazdy z nas/ a nenasadis aspon ribezle cucoriedky,maliny......? co moze byt lepsie mat vlastne bez umeklych hnojiv a cele leto cerstve. ja nechapem tych travnikovotujovych.
Odpovedať
@majki555 To sa nemusíš vôbec báť,že by Ťa nejaká otázka na MS ešte neprekvapila :-D :-D :-D Vydrž ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska pochopíš travnikothujovych keď sa mrknes do susednej diskusie že umelý trávnik. Až to je choré. @clean to je v poriadku ze nechces nič sadit, mnohí sme s takou víziou išli do domu že relax ;). Ale nechaj si otvorene zadné vrátka a asi najkvalitnejšiu časť pozemku neznic na odpad. Mozno casom svoje rozhodnutie prehodnotis. Tiez nie som za klasické hrdlacenie na záhrade, ale nejaký ten ovocný kricek je vlastne bezudrzbovy....
Odpovedať
@clean po akej havedi? =-) =-) =-) Sliepky, psi su haved? A co boli morom nakazene tie zvery?
Odpovedať
@danculd presne tak, staci pozemok, jeho podu preorat, prevzdusnit, nasiat novu travu a podla chuti zelen. Nic netreba dezinfikovat ci derazitovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ked toto citam tak mi je zle, haved a dezinfekcia by mala nastat u mestkych ludi lebo asi zabudaju na to ako sa zilo kedysi. Toto je sila. Ale vajicko od havede je dobre co?
Odpovedať
@stanleykoooo ono to nie je mestskymi ludmi ako skor ludmi ako takymi, podaktorymi z nich....ja som mestsky clovek. Bohuzial, nebolo nam dopriate mat dom, zahradu a vyrastat tak, ale odjakziva mam k pode vztah a konecne si ten sen ideme splnit. Vztah k prirode a zvieratam je v cloveku. Ked nie je, moze aj na dedine vyrastat a bude z neho... Vadia stromy, vadi listie ,vadi trava, vadia luky...niekomu proste vadi vsetko, ale hrabe sa do domu. Potom tie satelity tak aj vyzeraju. Ziaden strom, ziaden tien, v lete na uliciach na skapanie, hlavne ,ze v domoch klimatizacia, ostatni na ulici mozu zgegnut. :-p
Odpovedať
Bože, zase sa to tu zvrháva :) Veď mu preboha netlačte Váš spôsob života ... Každý nech má na záhrade, čo sa jemu páči ... Keď chce mať niekto trávnik a tuje, nech ich má ... Čo je to Vaša záhrada ? Vy tam budete žiť ? Vy tam nebudete mať tieň ? Zažil som si jeden aj druhý extrém (všepestovateľ & trávnik + tuje) a každé má nejaké svoje pre a proti ... A k téme, ak je to naozaj veľký 12 árový pozemok a toto miesto je niekde vzadu, asi by som ho neničil nejakými pesticídmi ani ničím podobným ... Preoral, možno ohradil, možno použil ako kompostovisko a časom, ak by som mal chuť tak by tam bol fóliovník ako vyšitý ... Čo sa však týka dezinfekcie, neexistuje prípravok priamo určený na dezinfekciu pôdy ... Sú prípravky proti škodcom, parazitom, slimákom, krtkom a podobne, ale len tak univerzálna dezinfekcia na pôdu asi neexistuje ... Odporúčam prečítať toto : http://www.pluska.sk/izahradkar/uzitk... PS: Čaistočná dezinfekcia sa naozaj robí vápnom, ale nie len tak hocijakým, ale tzv. "dusikatým" ktoré má aj ďalšie pozitívne účinky : http://www.lacnepostreky.sk/hnojiva/g...
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska maliny, jahody, cucoriedky, hrozno je v inej casto zahrady, tam to nepasuje, je to aj blizko cesty ... netreba proste spekulovat nad tym ... ty nemas sajnu o tom aka je realita ale rovno napises ze nechapes ... ved kus rozmyslaj, som napisal,ze pozemok ma 1200 ci 1300 m2 @stanleykoooo byvam 30 rokov na dedine, to len tak, zeby si vedel @jabadaba na pozemku je asi 15 ovocnyxh stromov, dalej asi 20 okrasnych, rozne japonsle javory a podobne vecicky ... idem si tam dat aj bazen niekde, len to musim si nakreslit, aby som ten priestor nezabil ... @lubk0 yoyo, vezmem maly traktor a pooram to tam a bude to OK, hodim tam potom kompostovisko, zahradim a dam nejaky foliu zelenu na ten plot, aby to nebolo vidno, pred to nasadim pekne nieco okrasne, aby som to oddelil vizualne od zahrady co je veala P.S. presne na to vapno som myslel, kupim si ho, dik.
Odpovedať
@clean napisal si nechcem nic sadit, nie tam kde boli sliepky nechcem nic sadit. Uz tu boli velke zahrady trava tuje a nic viac ak taj dva muskaty v okne. a kopa ludi hyka ake krasne. ved ok niekto sa v tom vidi. Prepac ale vestica niesom mam uplne ine povolanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska nie si vestica, ale domyslas a vymyslas si paradne :-D manzelka neznasa sliepky, ma k nim odpor ... predstav si ze aj taki ludia su ... ja s nimi problem nemam proste tam nebudu a cela pointa je o tom, ze je tam po nich spina, bordel, smrad a chcem sa toho zbavit ... vsetko rozbijem, pooriem , este to vapno tam prasknem a bude to vybavene ... par ludi to pochopilo co som chcel, odpisalo normalne ... ostatni len blbe reakcie, ale pohoda.
Odpovedať
Profilova fotka
off topic: Niekoho mi tento clovek pripomina... uvidime.. za mesiac a pol cca 300 prispevkov..
Odpovedať
Profilova fotka
@viperko SPAM uj dalej co chces vidiet? kolko mam mat 10 prispevkov, ked som kupil dom a idem ho prerabat a mam milion otazok?
Odpovedať
vacsina si mysli o tvojej otazke svoje, citat este viem.
Odpovedať
@clean tak sliepky su haved? to ani vajicka nekonzumujete?:-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?