Ako sa dopátram k majiteľovi pozemku z kamasácie?

Dobrý deň. Poraďte mi prosím Vás ako sa dopátram k majiteľovi pozemku vedľa mňa ktorý získal pozemok z komasácie. Na katastri je zapísaný. Ale informácie neukazujú adresu, dátum narodenia atd. Iba meno priezvisko (z komasácie). Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
Dali ste si katasterportal.sk, číslo parcely a je tam len susedove meno a nič viac? Alebo ste skúsil GPS kataster aplikáciu, vyhľadal daný pozemok a nie sú tam žiadne info k majiteľovi?
Odpovedať
Mapka gku tiez nie?
Odpovedať
@freeze111 a k čomu vám je dátum narodenia suseda 8-) ?
Odpovedať
Ak je na liste vlasnictva zapísané len meno a priezvisko, tak sa jedná o tzv. neznameho vlastnika. Vo vacsine pripadou potom ako spravca figuruje SPF. Je na liste vlastnictva zapisany SPF ako spravca? Ak chces s tym pozemkom nakladat su 2 moznosti. Dohladat dedičov a obnovit dedicske konanie a potom tento pozemok od nich odkupit. Alebo podat ziadost na SPF. Obe moznosti trvaju roky.
Odpovedať
@freeze111 Ked tam nie su uvedene ziadne blizsie informacie okrem mena, ide s najvacsou pravdepodobnostou o neznameho vlastnika, ktory pravdepdobne uz davno nezije.
Odpovedať
Vyzerá to takto. Dátum narodenia chcem vedieť preto aby som vedel či žijú. A adresu nato aby som sa s nimi spojil.
Odpovedať
@freeze111 jasné, to chápem.
Odpovedať
@freeze111 takže je to ten prípad, ktorý som spomínal vyššie.
Odpovedať
Akú žiadosť na SPF mám podať že chcem odkúpiť pozemok? alebo žiadosť na zverejnenie neznámeho vlastníka ?
Odpovedať
@freeze111 ziadost o odkupenie.
Odpovedať
Ďakujem. A čo mi odporúčate. Obnoviť dedičské konanie? (kde je 9 dedičov) alebo žiadosť od odkúpenie SPF ? Myslím ohľadom času, ceny, atd.
Odpovedať
Takto na pozemku ostal rodinný dom s 9 dedičmi. Nebolo by najlepšie odkúpiť pár podielov tohto domu a potom poslať žiadosť na odkúpenie pozemkov že Som vlastníkom(podielovým spoluvlastníkom v podiele cca 1/9 Nehnuteľnosti/stavby na pozemku ? Alebo za akým účelom chcem odkúpiť pozemok.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Áno určite by bolo lepšie, kebyže tam vlastníte nejaký podiel. Ideálne nad 1/2.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?