Ako postupovať pri vyplácaní pozemku?

Z troch sú dvaja súrodenci, ktorí majú dostať ,,výplatné". Čiastočne sa dohodli na cene výplatného. Mohol by mi, prosím, niekto poradiť ako mám postupovať pri vyplácaní pozemku? Ak máte niekto skúsenosti, prosím, píšte.
Odpovedať
Nám tiež svokor 10 rokov sľuboval pozemok. A pred 3 mesiacmi ten pozemok daroval švagrovi. Urobili to potajme, zistli sme to vďaka internetovému portálu z katastra až po mesiaci. Paradoxné na tom je, že sa normálne bavíme a navštevujeme cez víkendy ]-( ... Manžel po zistení šiel za nimi nech ho vyplatia, odpoveď bola, že je chamtivý, lebo od nich pýta a oni peniaze nemajú, lebo idú stavať.... takže aj tak sa dá (ne)vyplácať pozemok ... moja rada je : postupovať hlavne čestne a otvorene
Odpovedať
Hlavne nie bez svedkov najlepsie ist za notarom resp. pravnikom spisat zmluvu a aj vyplacanie uskutocnit pred nim. A ten treti nechce vyplatit? Potom nech podpise ze sa vzdava svojho poddielu vo vas prospech a tiez pred notarom. No a potom samozrejme dat to zapisat na kataster. Ono mozno vam to teraz pripada smiesne tahat surodencov k notarovi ze sa viete dohodnut, ale pre majetky sa uz vela rodin rozhadalo.
Odpovedať
Ďakujem za príspevky. andula30: Popíšem to. Rodičia si zobrali pôžičku a ocino chce vyplatiť ten pozemok čo najskôr, ale nevie ako presne to treba spraviť. Lebo sa mohla čiastka zvýšiť, alebo znížiť(to veľmi nepredpokladáme). Samozrejme, treba prihliadať, že suma tej pôžičky sa nedá nafúknuť a ledva nám dali aj túto čiastku, čo máme. Isť najprv k notárovi a spísať nejakú zápisnicu, zmluvu(potom by sme šli za súrodencami) alebo to spraviť tak: ísť za súrodencami a povedať, že sú peniaze a môže sa vyplácať?
Odpovedať
najlepsie je mat hotovu zmluvu a ist potom hotovu podpisat a odovzdat pri tom peniaze notar pravnik poradi aj vsetky nalezitosti.
Odpovedať
ale je dobre vediet aka cena tam bude napisana teda dohodnut sa so surodencami aj na presnej sume
Odpovedať
Ďakujem za všetky príspevky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?