Ako podat navrh do katastra pri novom geometrickom plane

Ahojte, prosim o radu ak niekto riesil nasledovne. Kupili sme pozemok obdlznikoveho tvaru.Susedny je tiez taky isty. So susedom sme sa dohodli,ze si pozemky rozdelime ta,ze vznikne z obdlznikoveho stvorcovy. Pol ich nam, pol im. Mame uz vypracovany geometricky plan s novym zakreslenim pozemkov,kazdy bude mat rovnaky m2. Ako podat navrh na kataster,aby nam to nevracali? Dakujem Zana
Odpovedať
Riesil som podobnu situaciu tyzden dozadu (kupovali sme cast zahrady), treba geometricky plan na nove parcely, ktory musi byt overeny!!! autorizovanym geodetom/kartografom - autorizacne overenie a prislusnym okresnym uradom - uradne overenie (toto nam zabezpecil geodet, ktory zameriaval novu parcelu). Potom som s overenou kupnou zmluvou, geodetickym planom, navrhom na vklad a 66€ kolkom zasiel na kataster a uz len cakam na vyjadrenie (maju na to mesiac). Este som bol upozorneny, ze v zmluve musi byt jasne uvedene, ze sa jedna o novovytvorenu parcelu z parcely c. ...Vo vasom pripade by som zavolal na prislusny kataster a opytal sa akou zmluvou sa riesi takato vymena (mozno darovacimi - vy darujete polovicu susedovi a on daruje polovicu vam, neviem, urcite zavolajte na ten kataster, urcite vam poradia).
Odpovedať
skôr zámenná zmluva
Odpovedať
tiez sme robili zamennu zmluvu, zamena je na katastri zadara, ale je to uz par rokov dozadu,mohlo sa to zmenit.
Odpovedať
no neviem či niekedy bola zámena zadarmo, je to zmluva a mení sa vlastníctvo. Malo by to ísť vkladom a vklad je spoplatnený. Zadarmo sú len podania záznamom a u tých sa nemení vlastníctvo. Ale možno sa mýlim.
Odpovedať
@zana12 Spravte si kupne zmluvy vy kupite jeho polku a on od vas vasu polovicu.Ale aj tak tam potrebujete geodeta az vam to rozdeli a da cislo parsely.Rieste to s nim a on vam najlepsie poradi a aj to za vas vybavy Aspon ja som taketo veci riesila s nim a mala som aj lacnejsi vklad do katastra.Samozrejme za vymeranie som zaplatila aj za zmluvu ale do katastra my to zaniesol a mala som mensi vklad nie 66e ale 51e a mala som pokoj ziadne behacky.Ale tu darovaciu zmluvu si nedavajte lebo ta je napadnutelna.Dnes sused suhlasi a za tri roky bude ju chciet naspet.
Odpovedať
za 51€ si môže dať každý ak pred podaním vyplníš formulár na nete https://www.katasterportal.sk/kapor/n...
Odpovedať
No uprimne, ja by som zmluvu riesila s pravnikom a nie s geodetom, ved to su pozemky a nie su gulicky a dobra zmluva moze byt neskor na nezaplatenie. Geodet urobi geoemtrak, da ho overit, po prekonzultovat si formy zmluvy ju dajte vypracovat alebo urobte, Zmluva 2 x na kataster, ku konkrétnej zmluve urobit navrh na vklad. Kolok 66 Eur, pri vypracovani Oznamenia o zamyslanom navrhu cez internet 51 Eur kolok. lehota 30 dni. Ak rychlejsie, tak 15 dni a 266 Eur.
Odpovedať
Ahojte,komu by to pomohlo..uz to mame zapisane..vypracovali sme zamennu zmluvu,v ktorej sme popisali povodny stav,druha cast co sa ide zamienat a tretia cast co vzniklo . Kolok 66€....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?